Cerro Chapelco: Een Verborgen Juweeltje voor Skiën in Argentinië

Cerro Chapelco is een skibestemming die je niet mag missen tijdens een Zuid-Amerikaanse skivakantie. Gelegen op slechts drie uur rijden van de luchthaven van San Carlos de Bariloche in Argentinië, biedt het resort een verticale afdaling van 2.395 voet, 4.000 skibare acres en uitzicht op de met sneeuw bedekte Patagonische bergen en Lago Lácar.

Het stadje San Martin de los Andes, dat op slechts 25 minuten afstand ligt, is een verborgen juweeltje van een skidorp. Gelegen in een vallei omgeven door de met sneeuw bedekte noordelijke Patagonische bergen, direct aan het Lago Lácar, biedt San Martin de los Andes een verscheidenheid aan voorzieningen, waaronder stranden, hardlopers/fietsers/kajakkers, steakhouses en chocoladewinkels.

Bij ons bezoek aan Cerro Chapelco werden we overdonderd door de prachtige omgeving. De rit van Bariloche via de Ruta de los Siete Lagos, die langs zeven meren voert, bood adembenemende uitzichten. Eenmaal bij het resort aangekomen, werden we begroet door een gezellige sfeer in het basiskamp, met foodtrucks en picknicktafels. Het voelde meer als een grote biertuin, waar mensen niet alleen kwamen om te skiën, maar ook om te genieten van eten en drinken.

Op de berg zelf werden we getrakteerd op uitstekende sneeuwcondities. Hoewel er de afgelopen dagen weinig sneeuw was gevallen, besloot Cerro Chapelco het seizoen te verlengen tot 13 oktober, terwijl de meeste andere lokale resorts dit weekend al sluiten. De bovenste helft van de berg was bedekt met zachte sneeuw, terwijl de zon haar werk deed onder het Patagonische zonnetje.

We hadden het geluk om lokale legende en Argentijns freeride skiër Sascha Geist te ontmoeten. Hij leidde ons naar de hoogste skilift van Chapelco, waar we werden getrakteerd op adembenemende uitzichten op de omliggende vulkanen Villarrica en Lanín. We verkenden de verschillende pistes en backcountry-gebieden, waarbij we werden verrast door de verscheidenheid aan terrein. Van steile couloirs en chutes tot natuurlijke kliffen en cornices, Cerro Chapelco bood voor ieder wat wils.

Na een dag vol avontuur keerden we terug naar het moderne Refugio Graeff voor een après-ski. Hier genoten we van heerlijk mals Argentijns varkensvlees en werden we omringd door een gezellige sfeer, vergelijkbaar met een Europees skiresort.

Aan het einde van de dag werden we nog verrast door een paraglider die boven het resort zweefde. Een spectaculair gezicht dat ons deed beseffen dat Cerro Chapelco echt uniek is.

Al met al is Cerro Chapelco een skibestemming die je niet mag missen. Met zijn unieke mix van de sfeer in Tahoe en Japan, maar met een Argentijnse twist, is dit geen plek zoals alle andere. Dus pak je ski’s, geniet van de prachtige uitzichten en dompel jezelf onder in de Argentijnse skicultuur. Ciao y gracias, we kijken er al naar uit om snel weer terug te komen!

Resortgegevens:
– Gelegen op drie uur rijden van de luchthaven San Carlos de Bariloche
– 2.395 voet verticale afdaling
– 4.000 skibare acres
– 12 liften
– Seizoen loopt in principe van eind juni tot begin of medio oktober

Huidige omstandigheden:
– Sneeuw van laat in het seizoen, zacht door de zon
– Goede sneeuwdekking op de bovenste helft en achterkant van de berg
– Weersvoorspelling: storm verwacht dit weekend

Of je nu een ervaren skiër bent of net begint, Cerro Chapelco heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Plan je skivakantie naar Argentinië en ontdek dit verborgen juweeltje in de Patagonische bergen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Waar is Cerro Chapelco gelegen?
Cerro Chapelco is gelegen op slechts drie uur rijden van de luchthaven van San Carlos de Bariloche in Argentinië.

2. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het skiresort?
Het resort biedt een verticale afdaling van 2.395 voet en heeft 4.000 skibare acres. Het biedt ook uitzicht op de met sneeuw bedekte Patagonische bergen en Lago Lácar.

3. Welke voorzieningen zijn er in de nabijgelegen stad San Martin de los Andes?
San Martin de los Andes biedt een verscheidenheid aan voorzieningen, waaronder stranden, mogelijkheden voor hardlopers/fietsers/kajakkers, steakhouses en chocoladewinkels.

4. Wat is de route van Bariloche naar Cerro Chapelco?
De route van Bariloche naar Cerro Chapelco gaat via de Ruta de los Siete Lagos, die langs zeven meren voert en adembenemende uitzichten biedt.

5. Welke sneeuwcondities zijn er op de berg?
Ondanks weinig sneeuwval de afgelopen dagen, biedt Cerro Chapelco uitstekende sneeuwcondities. De bovenste helft van de berg is bedekt met zachte sneeuw.

6. Wat is er te doen na een dag skiën?
Na een dag vol avontuur kun je genieten van een après-ski bij het moderne Refugio Graeff, waar je heerlijk mals Argentijns varkensvlees kunt proeven en omringd wordt door een gezellige sfeer.

Belangrijke termen en jargon:

– Skibare acres: Dit verwijst naar het totale oppervlakte aan skipistes.
– Verticale afdaling: Dit is het hoogteverschil tussen het startpunt en het laagste punt van een skipiste.
– Couloirs: Steile, smalle gedeeltes van een berg waarin je kunt skiën.
– Chutes: Steile afdalingen of aangelegde paden op een berg.
– Cornices: Overhangende sneeuwvormingen aan de rand van een berg.

Aanbevolen links:

Cerro Chapelco-website
San Martin de los Andes-toerismewebsite
San Carlos de Bariloche-toerismewebsite