Schweitzer kondigt overname aan van Selkirk Powder’s begeleide backcountry sneeuwscooter en cat skiing operatie

Schweitzer, Idaho, heeft de aankoop aangekondigd van Selkirk Powder’s begeleide backcountry sneeuwscooter en cat skiing operatie, een ervaring die gasten uitnodigt om een extra 4.350 hectare aan skigebied te verkennen aan de achterkant van het resort.

“Selkirk Powder heeft sinds het begin van de jaren 2000 de basis gelegd voor unieke backcountry ervaringen net buiten de grenzen van het resort. We kunnen niet wachten om voort te bouwen op wat al is gevestigd en de operatie naar een hoger niveau te tillen voor het komende winterseizoen.”
– Tom Chasse, president en COO van Schweitzer

De aankoop van Selkirk Powder omvat het hele jaar door toegang tot 4.350 hectare backcountry terrein naast de westelijke grens van het resort. Voorheen opereerde het bedrijf via een langlopende concessieovereenkomst met Schweitzer en een pacht van het Idaho Department of Lands (IDL), waarbij begeleide sneeuwkat-skiën en sneeuwscootertochten vertrokken vanaf de top van Schweitzer.

Het pachtcontract van IDL is overgedragen aan Schweitzer en zal gebruikt worden voor begeleide sneeuwkat-skiën en sneeuwscootertochten voor het winterseizoen 24/25. De toegangsweg voor de sneeuwkat is ongeveer zes mijl lang en biedt toegang tot meer dan 75 trails met een westelijke helling die ongerepte poedervelden en beboste gebieden bieden voor skiërs en snowboarders van gemiddeld tot expert niveau. Voor een avontuurlijke winterervaring voor het hele gezin vertrekken begeleide sneeuwscootertochten vanaf de top van het resort en bieden ze een weids uitzicht met aangepaste instructies.

Selkirk Powder’s lokale traditie wordt voortgezet vanuit een nieuwe locatie nabij Priest River, waarbij een nieuw gebied van de Selkirk Mountains wordt verkend – Atlasta en Casey. Details over een nieuwe Schweitzer cat skiing en sneeuwscooter operatie zullen worden aangekondigd dichter bij de opening van het winterseizoen, gepland op 22 november 2024.

De Outback Bowl is zelfs groter dan de voorzijde van het resort. Credit: Schweitzer Mountain

Frequently Asked Questions (FAQ):

1. Wat is de recente aankoop van Schweitzer, Idaho?
– Schweitzer, Idaho heeft aangekondigd Selkirk Powder’s begeleide backcountry sneeuwscooter en cat skiing operatie te hebben gekocht.

2. Wat is de omvang van het backcountry terrein dat is opgenomen in de aankoop?
– De aankoop omvat het hele jaar door toegang tot 4.350 hectare backcountry terrein naast de westelijke grens van het resort.

3. Hoe opereerde Selkirk Powder voorheen?
– Selkirk Powder heeft voorheen geopereerd via een langlopende concessieovereenkomst met Schweitzer en een pacht van het Idaho Department of Lands (IDL), waarbij begeleide sneeuwkat-skiën en sneeuwscootertochten vertrokken vanaf de top van Schweitzer.

4. Wat gebeurt er met het pachtcontract van IDL?
– Het pachtcontract van IDL is overgedragen aan Schweitzer en zal gebruikt worden voor begeleide sneeuwkat-skiën en sneeuwscootertochten voor het winterseizoen 24/25.

5. Welke faciliteiten worden geboden voor skiërs en snowboarders?
– De toegangsweg voor de sneeuwkat is ongeveer zes mijl lang en biedt toegang tot meer dan 75 trails met een westelijke helling die ongerepte poedervelden en beboste gebieden bieden voor skiërs en snowboarders van gemiddeld tot expert niveau.

6. Waar vertrekken de begeleide sneeuwscootertochten?
– Begeleide sneeuwscootertochten vertrekken vanaf de top van het resort en bieden een weids uitzicht met aangepaste instructies.

7. Waar is de nieuwe locatie van Selkirk Powder?
– Selkirk Powder’s lokale traditie wordt voortgezet vanuit een nieuwe locatie nabij Priest River, waarbij een nieuw gebied van de Selkirk Mountains wordt verkend – Atlasta en Casey.

8. Wanneer zal de nieuwe cat skiing en sneeuwscooter operatie openen?
– Details over de nieuwe Schweitzer cat skiing en sneeuwscooter operatie zullen worden aangekondigd dichter bij de opening van het winterseizoen, gepland op 22 november 2024.

Belangrijke termen en jargon in het artikel:

– Backcountry: onbewerkte, niet-gemarkeerde terreinen buiten de grenzen van een skiresort.
– Sneeuwkat: een voertuig waarmee skiërs en snowboarders vervoerd worden naar de top van bergen voor off-piste skiën.
– Cat skiing: skiën in ongerepte sneeuw buiten de gebaande paden, waarbij gebruik wordt gemaakt van een sneeuwkat voor transport.
– Sneeuwscooter: een gemotoriseerd voertuig dat kan worden gebruikt voor transport in besneeuwde gebieden.

Suggesties voor gerelateerde links:

Schweitzer Mountain
Selkirk Powder