Killington en Pico worden overgenomen door lokale investeerders

SharePOWDR, de eigenaar van 10 skigebieden in de Verenigde Staten en Canada, zal zijn skigebieden Killington en Pico in Vermont verkopen aan een kleine groep lokale investeerders, zo kondigde het bedrijf vandaag aan. Beide skigebieden blijven beschikbaar op de Ikon Pass. De verkoopprijs blijft privé. POWDR behoudt een minderheidsbelang in de twee bergen en zal een plaats in de raad van bestuur behouden, maar zal niet langer de resorts exploiteren.

De verkoop is de eerste in wat waarschijnlijk een grote verkoop van resorts door POWDR zal zijn, bevestigden functionarissen van het bedrijf tegenover The Storm. Het bedrijf zal Mt. Bachelor, Oregon; Eldora, Colorado; en Silver Star, British Columbia te koop aanbieden “in de komende weken”, bevestigden vertegenwoordigers van het bedrijf. Bij de verkoop van Mt. Bachelor zit ook het raftenbedrijf Sun Country Tours inbegrepen.

“We zullen op zoek gaan naar de beste mogelijke eigenaar en beheerder van deze geweldige bergen”, aldus Stacey Hutchinson, Vice President of Communications and Government Affairs bij POWDR. Ze bevestigde dat andere skiën bedrijven welkom waren om te bieden op de drie resorts. JP Morgan Chase zal het verkoopproces beheren.

POWDR is van plan Snowbird, Utah (dat het bedrijf beheert maar niet volledig bezit); Copper Mountain, Colorado; en het Woodward-merk te behouden, wat bestaat uit het Woodward Park City, Boreal en Soda Springs skigebieden, een uitgebreid terreinparkcomplex in Copper, verkleinde terreinparken (vaak pop-up) in het hele portfolio, en enkele niet-skifactiliteiten verspreid over de Verenigde Staten.

De verkoop, aldus POWDR-functionarissen, wordt gedreven door de wens om zich zowel te richten op als te diversifiëren in de zaken. Dat betekent het uitbreiden van een concessiedivisie voor nationale parken die het bedrijf eerder dit jaar lanceerde in Death Valley, als aanvulling op het winterpersoneel van POWDR’s skigebieden. Tegelijkertijd zal POWDR zich naar eigen zeggen “versterken” met het Woodward-merk.

“Deze stap complementa onze bestaande skigebieden in Snowbird en Copper en creëert een divers ecosysteem van buiten- en actiesportervaringen,” zei POWDR CEO Justin Sibley in een verklaring aan The Storm. “Door de seizoensgebondenheid van onze traditionele skigebieden in evenwicht te brengen met het hele jaar door attracties zoals Woodward en concessies in nationale parken, bouwen we een veerkrachtiger en dynamischer bedrijf.”

Killington is met 20 liften en 1.509 hectare verdeeld over zes pieken het grootste en drukste skigebied ten oosten van de Rocky Mountains. Het skigebied is officieel verbonden met Pico, een paar mijl ten westen op US Highway 4. Het is een van de belangrijkste skigebieden geweest van grote skiconglomeraten S-K-I, American Skiing Company en POWDR sinds 1984. POWDR is sinds 2007 eigenaar van het duo in Vermont en heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in de skigebieden, waaronder de meer dan $30 miljoen kostende K1 baselodge die in 2022 werd geopend, de Snowdon-high-speed bubble six-pack lift van Killington en uitgebreide upgrades van de sneeuwproductie op beide bergen. De nieuwe eigenaren hebben zich toegewijd om “kapitaalinvesteringen te verhogen,” goed nieuws voor twee skigebieden met een liftpark dat bestaat uit eerstegeneratie high-speed quad-stoeltjesliften uit de jaren 1980.

De nieuwe eigenaren zijn onder meer Phill Gross en Michael Ferri, beide zijn langdurige huiseigenaren en skipashouders bij Killington. Gross, mede-oprichter van het geldbeheerbedrijf Adage Capital Management, heeft sinds 1986 een huis in Killington, waar hij heeft leren skiën. Ferri, partner en eigenaar van franchisebedrijven van East Coast Valvoline Instant Oil Change, is sinds 2008 trustee van de Killington Mountain School. Zijn familie heeft sinds de jaren 1970 een huis in Killington.

Hoewel de nieuwe eigenaren geen directe ervaring hebben in het beheer van skigebieden, zijn ze van plan om al het personeel, inclusief de langdurige president en algemeen directeur van Killington en Pico, Mike Solimano, in dienst te houden.

“Geloof me, we pretenderen niet te weten hoe we een berg moeten runnen”, zei Gross in een interview met The Storm. “Mike en zijn team zullen volledige vrijheid krijgen om het bedrijf te runnen en te doen wat nodig is om het beste resort in het oosten te maken. Niemand in de kopersgroep zal betrokken zijn bij operationele beslissingen op welke manier dan ook. We zullen ons richten op het bieden van middelen en het laten uitvoeren van het werk door het team.”

Gross prees en beloofde de erfenis van POWDR voort te zetten op het gebied van kapitaalinvesteringen, culturele en gemeenschapsinvesteringen, en benadrukte de toewijding van de nieuwe eigenaarsgroep om de essentie van Killington te behouden. Dat betekent dat ze blijven streven naar het langste skiseizoen in het oosten, dat kan duren van oktober tot juni, en dat ze de Stifel World Cup blijven organiseren tijdens het Thanksgiving-weekend. De ontwikkeling van een voetgangersgericht dorp bij Killington, in samenwerking met ontwikkelaar Great Gulf, zal doorgaan.

POWDR heeft eerder resorts verkocht. Het bedrijf bezat Alpine Meadows, nu onderdeel van het uitgestrekte Palisades Tahoe skigebied (inclusief het voormalige Squaw Valley), in Californië van 1994 tot 2007. Vorig jaar verkocht POWDR Lee Canyon, Nevada, dat het 20 jaar in bezit had, aan Mountain Capital Partners (MCP) uit Durango, Colorado. En in 2014 heeft Vail Resorts uit Colorado effectief een vijandige overname uitgevoerd van Park City Mountain Resort, dat POWDR 20 jaar had geëxploiteerd (een PR-vertegenwoordiger van POWDR vertelde The Storm dat er “geen blijvende vijandigheid” is tussen de twee bedrijven, en dat Vail Resorts welkom is om te bieden op de beschikbare skigebieden). De laatste skigebiedacquisitie van POWDR was Silver Star, een zeer groot gebied van 3.065 hectare in British Columbia, in 2019.

Een plotselinge massaverkoop van vijf van de 10 skigebieden van POWDR kan een grote invloed hebben op de Noord-Amerikaanse skibranche. De plotselinge onafhankelijkheid van Killington na 40 jaar als onderdeel van skiconcerns met meerdere skigebieden – samen met POWDR’s intentie om Bachelor, Eldora en Silver Star te verkopen – vormt een aardverschuiving in wat leek op de onstuitbare consolidatie van de ongeveer 750 skigebieden in Noord-Amerika.

FAQ:
1. Welke skigebieden in Vermont zal SharePOWDR verkopen?
– SharePOWDR zal de skigebieden Killington en Pico in Vermont verkopen.

2. Blijven Killington en Pico beschikbaar op de Ikon Pass?
– Ja, beide skigebieden blijven beschikbaar op de Ikon Pass.

3. Wie zijn de nieuwe eigenaren van Killington en Pico?
– De nieuwe eigenaren zijn een kleine groep lokale investeerders, waaronder Phill Gross en Michael Ferri.

4. Blijft POWDR betrokken bij de skigebieden Killington en Pico?
– Ja, POWDR behoudt een minderheidsbelang in de twee bergen en zal een plaats in de raad van bestuur behouden, maar zal niet langer de resorts exploiteren.

5. Welke andere skigebieden zal POWDR te koop aanbieden?
– In de komende weken zal POWDR Mt. Bachelor, Eldora en Silver Star te koop aanbieden.

6. Wie zal het verkoopproces beheren?
– JP Morgan Chase zal het verkoopproces beheren.

Definitions:
– Skigebieden: Een gebied met hellingen of bergen waar mensen kunnen skiën of snowboarden.
– Ikon Pass: Een skipas die toegang geeft tot meerdere skigebieden over de hele wereld.
– Raad van Bestuur: Een groep mensen die verantwoordelijk is voor het nemen van belangrijke beslissingen en het toezicht houden op een organisatie.
– Nationale parken: Grote beschermde gebieden met natuurlijke schoonheid en culturele betekenis die worden beheerd door de overheid.
– Concessiedivisie: Een afdeling die vergunningen verleent aan bedrijven om activiteiten uit te voeren in bepaalde gebieden.
– Ecosysteem: Een gemeenschap van levende organismen en hun omgeving.
– Kapitaalinvesteringen: Geld dat wordt geïnvesteerd om bedrijfsmiddelen, zoals gebouwen en apparatuur, te verkrijgen of te verbeteren.
– Liftpark: Een verzameling skiliften in een skigebied.
– Franchisebedrijven: Bedrijven die werken onder een bekend merk en gebruikmaken van een succesvol bedrijfsmodel.
– Trustee: Een persoon die is aangesteld om eigendommen of fondsen te beheren ten behoeve van anderen.
– Veerkrachtiger: Het vermogen om zich aan te passen aan veranderingen en moeilijkheden.
– Palmeren: De ontwikkeling van skifaciliteiten en services in de omgeving van een skigebied.
– Kapitaalinvesteringen: Geld dat wordt geïnvesteerd om bedrijfsmiddelen, zoals gebouwen en apparatuur, te verkrijgen of te verbeteren.
– Aardverschuiving: Een grote en abrupte verandering of verschuiving.

Suggested related links:
ikonpass.com
nps.gov
suncountrytours.com
jpmorgan.com