Sarah Schleper: Van Amerikaanse skiracer tot Mexicaanse alleskunner

In de meest recente aflevering van de Skiing is Believing-podcast hadden de hosts Alan en Matt de eer om Sarah Schleper te verwelkomen, een voormalige Amerikaanse alpineskiracer die nu voor Mexico uitkomt in verschillende disciplines.

Schleper vertelde over haar opmerkelijke ervaringen met het Amerikaanse skiteam, waarbij ze vier podiumplaatsen behaalde in de FIS World Cup en een opmerkelijke slalomoverwinning in Lenzerheide in 2005. Ze benadrukte de buitengewone kansen die ze had om te trainen met Lindsey Vonn en een jonge Mikaela Shiffrin.

Tijdens het Wereldkampioenschap van 2009 herinnert Sarah zich een gesprek met Hubertus Von Hohenlohe, die al lange tijd dienst doet als de mannelijke vertegenwoordiger voor Mexico op zowel de Wereldkampioenschappen als de Olympische Spelen. Hun discussie ging over haar mogelijke overstap naar het Mexicaanse team na haar huwelijk met haar Mexicaanse echtgenoot het jaar ervoor.

Na haar eerste pensionering van het skiën, skiede Sarah, opvallend genoeg, in zomerse outfit naar beneden, voordat ze halverwege de berg haar vierjarige zoon oppikte. Over deze race vertelde Schleper aan Skiing is Believing dat de outfit haar persoonlijkheid perfect uitdrukte.

Schleper vertelde ook over de redenen achter haar terugkeer naar het skiën voor het seizoen 2014/15 en blikt nu terug op 10 jaar met Team Mexico. Ze kijkt hoopvol vooruit naar het Wereldkampioenschap van 2025 in Saalbach, waar ze haar 11e WK zal racen en haar 21e WK-start zal behalen.

Toen Matt vroeg wat Sarah’s doel is voor de rest van haar carrière, antwoordde ze: “Om aanwezig te zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2026 met mijn tienerzoon.”

Dit is een prestatie waar ze op gefocust is en ze hoopt zeker dat haar zoon zich kan kwalificeren als de nummer één of twee mannelijke skiër van Mexico.

Als je genoten hebt van het lezen van dit artikel, hopen we dat je de Skiing is Believing-podcast kunt beluisteren via de onderstaande links. Bezoek het Instagram- of YouTube-kanaal van de Skiing is Believing-podcast, waar ze een catalogus hebben van interviews die in de afgelopen acht maanden zijn opgenomen. Aarzel niet om contact op te nemen met de Skiing is Believing-podcast via [email protected] voor feedback, advies of verbeteringen.

FAQ’s

1. Wie is Sarah Schleper?
Sarah Schleper is een voormalige Amerikaanse alpineskiracer die nu voor Mexico uitkomt in verschillende disciplines. Ze heeft onder andere vier podiumplaatsen behaald in de FIS World Cup en een opmerkelijke slalomoverwinning in Lenzerheide in 2005.

2. Met wie heeft Sarah Schleper getraind?
Sarah Schleper heeft getraind met Lindsey Vonn en een jonge Mikaela Shiffrin.

3. Welk gesprek herinnert Sarah Schleper zich tijdens het Wereldkampioenschap van 2009?
Tijdens het Wereldkampioenschap van 2009 had Sarah Schleper een gesprek met Hubertus Von Hohenlohe, de mannelijke vertegenwoordiger voor Mexico op zowel de Wereldkampioenschappen als de Olympische Spelen. Ze bespraken haar mogelijke overstap naar het Mexicaanse team na haar huwelijk met haar Mexicaanse echtgenoot het jaar ervoor.

4. Waarom keerde Sarah Schleper terug naar het skiën in het seizoen 2014/15?
Sarah Schleper keerde terug naar het skiën in het seizoen 2014/15 omdat ze gemotiveerd was om te blijven racen en haar carrière voort te zetten.

5. Wat is het doel van Sarah Schleper voor de rest van haar carrière?
Sarah Schleper heeft als doel om aanwezig te zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2026 met haar tienerzoon. Ze hoopt ook dat haar zoon zich kan kwalificeren als de nummer één of twee mannelijke skiër van Mexico.

Definities:

– Alpineskiracer: Een skiër die deelneemt aan alpineskiwedstrijden, zoals slalom, reuzenslalom, Super G en afdaling.
– FIS World Cup: Een internationaal skikampioenschap waarin skiërs uit verschillende landen strijden in verschillende disciplines.
– Slalom: Een skidiscipline waarbij skiërs een kronkelend parcours met poorten moeten volgen.
– Podiumplaatsen: Een plaats in de top drie van een wedstrijd.
– Wereldkampioenschap: Een internationaal kampioenschap waarin atleten uit verschillende landen strijden in hun respectievelijke sporten.
– Olympische Spelen: Een internationaal sportevenement waarin atleten uit verschillende landen deelnemen aan competities in verschillende sporten.

Gerelateerde links:
Skiing is Believing-podcast
Instagram-pagina van de Skiing is Believing-podcast
YouTube-kanaal van de Skiing is Believing-podcast