De avontuurlijke reis van Benjamin Alexander: Een leven vol ultieme ervaringen

Benjamin Alexander laat zich niet leiden door een enkel, voorgeschreven levenspad. Voor hem draait het om het creëren van een reeks rijke en diverse ervaringen, elk een hoofdstuk waardig in het symbolische boek van zijn leven. In een recent interview deelde de voormalige DJ en eerste Olympische alpineskiër uit Jamaica zijn filosofie over een goed leven. Zijn benadering is verfrissend anders, gericht op diversiteit, avontuur en het zoeken naar persoonlijke vervulling in plaats van vast te houden aan een enkele identiteit of carrière.

“Ik geloof dat we op ons sterfbed een boek willen hebben gevuld met al deze ongelooflijke hoofdstukken van dingen die we hebben gedaan,” zegt Alexander. Voor velen is een stabiele en consistente carrière als bankier, dokter of financieel professional voldoende. En zoals Alexander snel opmerkt, is daar niets mis mee. Voor hem schiet het echter tekort om zich gedurende het leven op één rol te richten. In plaats daarvan ziet hij zijn leven als een eclectisch tapijt van ervaringen, elk avontuurlijker dan de vorige.

Het leven van Alexander kent al enkele opmerkelijke hoofdstukken. Van zijn begin in Wellingborough, Engeland, waar hij werd opgevoed door een Jamaicaanse vader en Britse moeder, tot zijn carrière als wereldreizende DJ, heeft hij nooit teruggedeinsd voor vernieuwing. Na een succesvolle carrière in de financiële wereld heeft Alexander jarenlang opgetreden in enkele van ‘s werelds meest iconische locaties en festivals, waaronder het beroemde Burning Man in Nevada en het opwindende feestleven van Ibiza. Maar zelfs dat was niet genoeg.

In 2016 leidde een skireis naar Whistler, British Columbia, Alexander naar het alpineskiën. Deze ervaring zou zijn leven opnieuw transformeren. Zijn kennismaking met de sport bracht hem op een nieuw en ambitieus doel: kwalificeren voor de Olympische Winterspelen. Tegen 2022, na slechts een paar jaar training, schreef Alexander geschiedenis door Jamaica te vertegenwoordigen bij het reuzenslalom-evenement in de Winterspelen van Beijing. Het was een monumentale prestatie, maar slechts weer een nieuw hoofdstuk voor Alexander.

Terugkijkend op zijn reis erkent Alexander dat hij slechts het topje van de ijsberg heeft bereikt van wat hij wil bereiken. “Ik wil nog minstens tien van dit soort gekke verhalen hebben, zoals de Olympische Spelen halen, naar Azië verhuizen en aan de andere kant van de planeet als DJ leven,” zegt hij. Hij heeft al drie grote hoofdstukken beleefd – DJ, Olympiër en Avonturier – maar er wachten nog “minstens zeven volgende hoofdstukken”.

Voor Alexander draait een goed geleefd leven niet om hoeveel geld hij verdient of welke prijzen hij ontvangt. Het draait om de verhalen die hij kan vertellen, de ervaringen die hem buiten zijn comfortzone duwen en de herinneringen die ooit de pagina’s van zijn levensboek zullen vullen. Deze mindset moedigt een openheid voor nieuwe mogelijkheden aan en een bereidheid om risico’s te nemen, zelfs als de kansen tegen je zijn.

De reis van Alexander herinnert ons eraan dat het leven niet in een keurig en netjes hokje hoeft te passen. Of je nu een carrière, een passie of een geheel nieuw avontuur nastreeft, wat het belangrijkst is, is het schrijven van je eigen hoofdstukken en nooit stoppen met het omslaan van de pagina. Voor Alexander is het verhaal nog lang niet ten einde. Hij kijkt al vooruit naar het volgende hoofdstuk, vol nieuwsgierigheid en ambitie, benieuwd waar het hem naartoe zal brengen.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat is de filosofie van Benjamin Alexander over een goed leven?
– Benjamin Alexander gelooft dat een goed geleefd leven draait om het creëren van diverse ervaringen en het streven naar persoonlijke vervulling in plaats van vast te houden aan een enkele identiteit of carrière.

2. Wat is het standpunt van Alexander over een stabiele carrière?
– Alexander erkent dat een stabiele en consistente carrière voor velen voldoende is, maar hij gelooft dat het leven meer te bieden heeft dan slechts één rol.

3. Welke carrières heeft Alexander tot nu toe gehad?
– Alexander is begonnen als DJ en heeft vervolgens een succesvolle carrière in de financiële wereld gehad. Later werd hij alpineskiër en vertegenwoordigde Jamaica op de Olympische Winterspelen.

4. Wat is de mindset van Alexander met betrekking tot het leven?
– Alexander gelooft dat een goed geleefd leven draait om verhalen, ervaringen en herinneringen. Hij moedigt openheid voor nieuwe mogelijkheden en bereidheid om risico’s te nemen aan.

5. Wat zijn de plannen van Alexander voor de toekomst?
– Alexander wil nog minstens zeven nieuwe hoofdstukken aan zijn levensverhaal toevoegen, waaronder naar Azië verhuizen en als DJ aan de andere kant van de planeet leven.

Belangrijke termen en jargon:

– DJ: Een disc jockey, iemand die muziek mixt en draait op feesten en evenementen.
– Olympische Winterspelen: Een internationaal sportevenement waar wintersporters uit verschillende landen concurreren in verschillende disciplines.
– Alpineskiën: Een discipline van het skiën waarbij skiërs afdalen op steile hellingen met behulp van ski’s met vaste hielen.
– Burning Man: Een jaarlijks evenement in de Black Rock Desert in Nevada waarin deelnemers een tijdelijke gemeenschap creëren gebaseerd op kunst, zelfexpressie en zelfredzaamheid.
– Ibiza: Een eiland in de Middellandse Zee dat bekend staat om zijn bruisende feestscene en uitgaansleven.

Suggesties voor gerelateerde links:
Nederlands Olympisch Comité
DJ Guide – Evenementen en artiesten
Burning Man – Officiële website
Ibiza – Officiële website