De FIS Ski World Cup zet zich in voor het milieu in samenwerking met de WMO

De FIS Ski World Cup, het hoogtepunt van het alpineskiën, komt eraan! De competitie begint later deze maand (26 oktober) en eindigt op 25 maart volgend jaar. Fans kunnen niet wachten om te zien wat de 97-voudig World Cup-winnaar Mikaela Shiffrin dit seizoen in petto heeft. Shiffrin, die vorig seizoen werd gehinderd door een MCL-blessure, zal ongetwijfeld gaan voor haar honderdste overwinning in de World Cup. Maar haar legendarische carrièredoel is niet het enige dat dit jaarlijkse evenement bijzonder maakt.

De FIS Ski World Cup brengt de meest gepassioneerde skiërs ter wereld naar Solden, Oostenrijk, waar de topatleten strijden om de kristallen bol. Maar de inzet is nog nooit zo hoog geweest als dit keer. Naast spannende ski-actie draagt het evenement ook bij aan een betere wereld.

Het is geen verrassing dat Shiffrin in de schijnwerpers staat als de grootste alpineskiër aller tijden. Om haar prestaties te vieren, werkt het toernooi samen met enkele van de grootste namen uit verschillende industrieën.

Audi is al 22 jaar lang de trouwe sponsor van de FIS Ski World Cup en heeft zijn overeenkomst verlengd tot 2026. Het bedrijf zet zich in voor de winterse sporten en biedt skiërs met hun Wind Tunnel Center in Ingolstadt een ultramoderne trainingsfaciliteit.

Viessmann, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van efficiënte en duurzame energieoplossingen, is ook een sponsor van de FIS-titel voor de Nordic Combined & Ski Jumping evenementen. Ze zijn vastberaden om het alpineskiën tot een prestigieuze aangelegenheid te maken.

CHiQ heeft ook een overeenkomst getekend met de FIS World Cup Events en de Duitse Ski Associatie (DSV) om zijn aanwezigheid in de skigemeenschap te versterken. Twee keer Olympisch goudwinnaar Andreas Wellinger zal dienen als merkambassadeur voor CHiQ.

Le Gruyere AOP is al sinds het seizoen 2015-16 partner van de FIS Ski World Cup en blijft ook dit jaar betrokken. Oogverzorgingsmerk HYLO is de presenting partner van de FIS Ski Jumping World Cup, terwijl Longines de officiële tijdwaarnemers en scoresponsoren van het toernooi zijn. En er zijn nog veel meer populaire merken betrokken bij het evenement.

Naast deze samenwerkingen gaat de FIS Ski World Cup ook samenwerken met de World Meteorological Organization (WMO) om de impact van klimaatverandering op de wintersport en het toerisme aan te pakken. Dit is de eerste keer dat een VN-organisatie samenwerkt met een sportfederatie om milieu-uitdagingen aan te pakken. De FIS-president erkent dat klimaatverandering een bedreiging vormt voor de wintersport, terwijl de secretaris-generaal van de WMO benadrukt dat de gevolgen van verminderde sneeuw en ijs verder reiken dan alleen de sport, en ook ecosystemen, gemeenschappen en economieën beïnvloeden.

De wintersportindustrie neemt maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen, zoals het organiseren van races in clusters om langeafstandsreizen en vliegverkeer te verminderen. Dit is een belangrijk initiatief om onze planeet te beschermen.

Kortom, de FIS Ski World Cup zet zich niet alleen in voor spannende skiraces, maar ook voor het beschermen van het milieu. Door samen te werken met grote merken en organisaties en door initiatieven te nemen om de CO2-uitstoot te verminderen, draagt dit evenement bij aan een duurzamere toekomst voor de wintersport.

Veelgestelde vragen (FAQ) over de FIS Ski World Cup:

1. Wat is de FIS Ski World Cup?
De FIS Ski World Cup is een jaarlijkse competitie in het alpineskiën waar ‘s werelds beste skiërs strijden om de kristallen bol.

2. Wanneer begint en eindigt de competitie?
De competitie begint op 26 oktober van dit jaar en eindigt op 25 maart volgend jaar.

3. Wie is Mikaela Shiffrin?
Mikaela Shiffrin is een alpineskiër en de 97-voudig World Cup-winnaar. Ze staat bekend als een van de grootste alpineskiërs aller tijden.

4. Welke merken en organisaties zijn betrokken als sponsors van de FIS Ski World Cup?
Enkele van de grote sponsors van de FIS Ski World Cup zijn Audi, Viessmann, CHiQ, Le Gruyere AOP, HYLO en Longines.

5. Wat is de relatie tussen de FIS Ski World Cup en klimaatverandering?
De FIS Ski World Cup werkt samen met de World Meteorological Organization (WMO) om de impact van klimaatverandering op de wintersport en het toerisme aan te pakken. Dit is de eerste samenwerking tussen een sportfederatie en een VN-organisatie om milieu-uitdagingen aan te pakken.

6. Welke maatregelen worden genomen om de CO2-uitstoot te verminderen in de wintersportindustrie?
De wintersportindustrie organiseert races in clusters om langeafstandsreizen en vliegverkeer te verminderen. Dit is een belangrijke maatregel om de CO2-uitstoot te verminderen en het milieu te beschermen.

Gerelateerde links:
fis-ski.com
Audi wintersport
Viessmann wintersport
CHiQ
Le Gruyere AOP
HYLO
Longines