Vijf Geweldige Plekken om te Skiën in Europa

Selva, Italië

Een van de beste plekken om te skiën in Europa is Selva in Italië. Met directe toegang tot de Sella Ronda, een 40 km lange skitocht door de Dolomieten, biedt Selva skiërs de mogelijkheid om te genieten van de prachtige Dolomieten en de Italiaanse cultuur. De UNESCO-genoteerde bergen zijn het resultaat van een prehistorief rif en worden gekenmerkt door hun kleurrijke rotsformaties. Selva is de perfecte uitvalsbasis in Val Gardena, met nabijgelegen charmante stadjes zoals Ortisei. Als alternatief kunnen skiërs ook kiezen voor Les Trois Vallées in Frankrijk, het grootste skigebied in Europa.

St Anton, Oostenrijk

Voor degenen die houden van après-ski, is St Anton in Oostenrijk de place to be. Hier kunnen skiërs genieten van wilde feesten in après-ski bars zoals MooserWirt. Dansen op tafels en genieten van schnapps en bier is hier de norm. Het skigebied van St Anton biedt ook adembenemende uitzichten op de bergen en heerlijke culinaire ervaringen, zoals de zoete Kaiserschmarren pannenkoeken. Voor een alternatieve après-ski ervaring kunnen skiërs naar Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn gaan, waar meer dan 30 bars te vinden zijn.

Crans Montana, Zwitserland

Voor freestylers is Crans Montana in Zwitserland de ideale bestemming. Met het Alaïa Chalet als centrum van freestyle-activiteiten, zoals trampolines, indoor skate ramps en een outdoor skatepark, trekt Crans Montana jonge avonturiers aan. Het resort organiseerde zelfs de Red Bull 2022 The Nines, een freestyle evenement dat internationale bekendheid heeft vergaard. Naast het freestyle aanbod biedt Crans Montana ook creatieve stadsart en traditionele Zwitserse carvings, waardoor een unieke mix van oud en nieuw ontstaat. Voor alternatieve freestyle mogelijkheden kunnen skiërs kijken naar het Mottolino Snowpark in Livigno, Italië.

Borovets, Bulgarije

Voor skiërs met een klein budget is Borovets in Bulgarije een uitstekende keuze. Met lifttickets voor slechts 85 lv (€43) biedt Borovets betaalbaar skiën in een prachtige omgeving. Het skigebied is voornamelijk gericht op beginners, met 58 km aan pistes en een langste afdaling van 12 km. Het dorp zelf heeft een levendige sfeer met talloze bars en restaurants waar goedkoop gegeten kan worden. Een alternatieve budgetbestemming is Bansko, een kosmopolitische skibestemming met indrukwekkend nachtleven en culturele bezienswaardigheden.

Zermatt, Zwitserland

Voor niet-skiërs is Zermatt de ideale plek om te genieten van de bergen zonder de pistes op te gaan. Met prachtige berglandschappen en talloze activiteiten zoals wandelen en bergbeklimmen, kunnen niet-skiërs toch genieten van de wintersportvakantie. Zermatt biedt ook luxe accommodaties en restaurants, waardoor het een geweldige bestemming is voor iedereen die wil ontspannen en genieten van de Zwitserse Alpen.

Selva, Italië

Vraag: Wat maakt Selva in Italië een goede plek om te skiën?
Antwoord: Selva biedt directe toegang tot de Sella Ronda, een 40 km lange skitocht door de Dolomieten, waardoor skiërs kunnen genieten van de prachtige Dolomieten en de Italiaanse cultuur. De bergen in dit gebied worden gekenmerkt door kleurrijke rotsformaties en zijn door de UNESCO genoteerd als werelderfgoed.

Vraag: Welke andere steden zijn in de buurt van Selva in Val Gardena?
Antwoord: In de buurt van Selva liggen charmante stadjes zoals Ortisei, die ook bezocht kunnen worden tijdens het verblijf in Selva.

Vraag: Wat is een alternatieve skibestemming in Frankrijk?
Antwoord: Les Trois Vallées in Frankrijk is het grootste skigebied in Europa en kan worden beschouwd als een alternatieve keuze voor skiërs die niet naar Selva willen gaan.

Link: www.valgardena.it

St Anton, Oostenrijk

Vraag: Waarom is St Anton in Oostenrijk populair bij après-ski liefhebbers?
Antwoord: St Anton biedt wilde après-ski feesten in bars zoals MooserWirt, waar dansen op tafels, schnapps en bier de norm zijn. Bovendien biedt het skigebied adembenemende uitzichten op de bergen en heerlijke culinaire ervaringen.

Vraag: Welke alternatieve après-ski ervaring kan men vinden in Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn?
Antwoord: Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn heeft meer dan 30 bars waar skiërs kunnen genieten van een alternatieve après-ski ervaring.

Link: www.stantonamarlberg.com

Crans Montana, Zwitserland

Vraag: Waarom is Crans Montana in Zwitserland aantrekkelijk voor freestylers?
Antwoord: In Crans Montana is het Alaïa Chalet het centrum van freestyle-activiteiten, met faciliteiten zoals trampolines, indoor skate ramps en een outdoor skatepark. Het resort organiseert ook bekende freestyle evenementen.

Vraag: Wat kan men nog meer doen in Crans Montana naast freestyle-activiteiten?
Antwoord: Naast freestyle biedt Crans Montana ook creatieve stadsart en traditionele Zwitserse carvings, waardoor er een unieke mix van oud en nieuw ontstaat.

Link: www.crans-montana.ch

Borovets, Bulgarije

Vraag: Wat maakt Borovets in Bulgarije aantrekkelijk voor skiërs met een klein budget?
Antwoord: Borovets biedt betaalbaar skiën in een prachtige omgeving, met lifttickets voor slechts 85 lv (€43). Het skigebied richt zich voornamelijk op beginners, met 58 km aan pistes.

Vraag: Wat kan men verwachten in het dorp Borovets zelf?
Antwoord: Het dorp Borovets heeft een levendige sfeer met talloze bars en restaurants waar men goedkoop kan eten.

Link: www.bulgariaski.com

Zermatt, Zwitserland

Vraag: Wat maakt Zermatt in Zwitserland aantrekkelijk voor niet-skiërs?
Antwoord: Zermatt biedt prachtige berglandschappen en talloze activiteiten zoals wandelen en bergbeklimmen, waardoor niet-skiërs kunnen genieten van de bergen zonder de pistes op te gaan.

Vraag: Wat zijn de andere hoogtepunten van Zermatt?
Antwoord: Zermatt biedt ook luxe accommodaties en restaurants, waardoor het een geweldige bestemming is om te ontspannen en van de Zwitserse Alpen te genieten.

Link: www.zermatt.ch