2024 Wordbeker evenement voor langlaufen in de VS

Voor het eerst in meer dan 20 jaar komen de snelste langlaufers ter wereld naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan een Wordbeker evenement. Na jaren van planning, lobbyen, fondsenwerving en het aanleggen van paden – niet te vergeten het afgelaste race vier jaar geleden vanwege de COVID-pandemie – lieten de organisatoren van de Loppet Cup op 16 en 17 februari in Minneapolis zich niet tegenhouden door een historisch warme en praktisch sneeuwloze winter.

“We hebben een drukke week voor de boeg om de locatie in orde te krijgen. Het park is nu niet op zijn mooist. Maar we gaan het voor elkaar krijgen,” beloofde Claire Wilson, uitvoerend directeur van de Loppet Foundation, die de race organiseert in Theodore Wirth Park. Er worden dit weekend dertigduizend toeschouwers verwacht bij de World Cup race. Dit komt op een moment waarop de Amerikaanse mannen- en vrouwenteams ongekend succesvol zijn op de World Cup tour, met onder andere lokale heldin Jessie Diggins aan de leiding.

De populariteit van de sport groeit in Minnesota. Duizenden jeugdige langlaufers zijn actief in clubs en op middelbare schoolteams, en duizenden volwassenen doen mee aan wedstrijden in de regio, waaronder de American Birkebeiner in Wisconsin later deze maand. Er zijn nu vier parken in de Twin Cities met kunstmatig besneeuwde skiroutes.

Dit jaar was het een uitdaging om de race te organiseren vanwege de recordwarme temperaturen, regen en gebrek aan sneeuw. “Deze winter hebben we op het puntje van onze stoel gezeten,” aldus Wilson. Ze dachten dat het veilig was om het evenement in februari te plannen, maar krijgen nu te maken met moeilijke omstandigheden. Gelukkig heeft de Loppet Foundation de afgelopen 20 jaar miljoenen dollars opgehaald om een uitgebreid systeem voor het maken van kunstsneeuw in Theodore Wirth aan te leggen.

Het hoogtepunt van de voorbereidingen was een 10-daagse koudegolf in januari, waardoor er genoeg kunstsneeuw kon worden gemaakt voor de race. Ondanks deze uitdagingen is er nu een parcours van één tot drie voet dikke kunstsneeuw aangelegd, omgeven door modder en gras.

Het is geweldig dat dit Wordbeker evenement voor langlaufen nu ook in de Verenigde Staten plaatsvindt en het is een teken van de groeiende populariteit van de sport in Minnesota. Ondanks de warme winter hebben de organisatoren er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de race door kan gaan. Laten we hopen dat de sneeuwcondities goed blijven en dat het evenement een groot succes wordt. De Amerikaanse langlauf teams hebben de kans om te schitteren op eigen bodem en fans kijken uit naar spannende races.

FAQ

1. Waar vindt het World Cup evenement voor langlaufen plaats?
Het World Cup evenement voor langlaufen vindt plaats in Minneapolis, Verenigde Staten, in Theodore Wirth Park.

2. Wanneer vindt het evenement plaats?
Het evenement vindt plaats op 16 en 17 februari.

3. Hoeveel toeschouwers worden er verwacht bij de World Cup race?
Er worden dit weekend dertigduizend toeschouwers verwacht bij de World Cup race.

4. Wie organiseert de race?
De race wordt georganiseerd door de Loppet Foundation.

5. Hoe heeft de Loppet Foundation ervoor gezorgd dat de race door kan gaan ondanks de warme winter?
De Loppet Foundation heeft miljoenen dollars opgehaald om een uitgebreid systeem voor het maken van kunstsneeuw in Theodore Wirth aan te leggen.

6. Is er genoeg kunstsneeuw aangelegd voor de race?
Ja, ondanks de uitdagingen zijn er parcoursen van één tot drie voet dikke kunstsneeuw aangelegd.

7. Wat is de populariteit van langlaufen in Minnesota?
De populariteit van langlaufen groeit in Minnesota. Duizenden jeugdige langlaufers zijn actief in clubs en op middelbare schoolteams, en duizenden volwassenen doen mee aan wedstrijden in de regio.

Belangrijke termen en jargon

– World Cup: Wordbeker
– Loppet Foundation: Loppet Stichting
– Theodore Wirth Park: Theodore Wirth Park
– kunstsneeuw: artificial snow
– Twin Cities: Tweelingsteden
– American Birkebeiner: Amerikaanse Birkebeiner

Gerelateerde links

World Cup
Loppet Foundation
Theodore Wirth Park
American Birkebeiner