Afkoelend tij: Amerikaanse wintersportgebieden zien afname in bezoekers

Amerikaanse skiresorts hebben een afname van 7% in het aantal wintersporters gezien gedurende het afgelopen seizoen, wat resulteerde in een totaal van 60,4 miljoen bezoekers. Dit is het op vier na hoogste aantal sinds de National Ski Areas Association (NSAA) in 1978-79 begon met het bijhouden van statistieken.

De totale afname van het aantal skiërs en snowboarders in het hele land bedroeg 5 miljoen. In het Rocky Mountain-gebied, dat Utah, Wyoming, Montana, Idaho, Arizona en New Mexico, naast Colorado, omvat, daalde het aantal bezoekers met 5%.

Deze cijfers werden op woensdag bekendgemaakt tijdens de nationale conventie van de NSAA in Frisco, Texas. De NSAA, gevestigd in Lakewood, deelt deze cijfers niet op per staat. De cijfers voor Colorado zullen worden vrijgegeven tijdens de jaarlijkse vergadering van Colorado Ski Country USA op 6 juni.

In een persbericht merkte de NSAA op dat ongebruikelijk warme temperaturen de start van het skiseizoen in een groot deel van het land hebben vertraagd. Ondanks de uitdagingen beschrijft NSAA-president Kelly Pawlak het seizoen als een achtbaanrit en prijst de veerkracht van de skigebieden die flexibel waren en opnieuw openden om te profiteren van een late storm of kunstsneeuw maakten in maart om nog een extra week open te blijven. Pawlak benadrukt ook de enthousiaste reactie van de skiërs.

Hoewel Colorado gezegend was met uitstekende sneeuwval, gold dat niet voor veel andere regio’s in het land. Het gemiddelde aantal sneeuwdagen in Amerikaanse skigebieden bedroeg 158, een daling van 30% ten opzichte van het vorige seizoen. Dertien skigebieden in Colorado ontvingen meer dan 300 inch sneeuwval, met Steamboat (425 inch) en Winter Park (398 inch) als koplopers.

Aanmelden voor onze wekelijkse nieuwsbrief, The Adventurist, om buiten-nieuws rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat was het totale aantal bezoekers aan Amerikaanse skiresorts het afgelopen seizoen?
Het totale aantal bezoekers aan Amerikaanse skiresorts was 60,4 miljoen, een afname van 7% ten opzichte van het voorgaande seizoen.

Wat was de totale afname van het aantal skiërs en snowboarders in het hele land?
Het aantal skiërs en snowboarders is met 5 miljoen afgenomen.

Hoeveel bedroeg de afname van het aantal bezoekers in het Rocky Mountain-gebied?
Het aantal bezoekers in het Rocky Mountain-gebied, inclusief Colorado, daalde met 5%.

Waar werden deze cijfers bekendgemaakt?
Deze cijfers werden bekendgemaakt tijdens de nationale conventie van de National Ski Areas Association (NSAA) in Frisco, Texas.

Waarom werd het begin van het skiseizoen vertraagd in veel delen van het land?
Volgens de NSAA hebben ongebruikelijk warme temperaturen het begin van het skiseizoen vertraagd.

Hoeveel sneeuwdagen hadden Amerikaanse skigebieden gemiddeld in het afgelopen seizoen?
Amerikaanse skigebieden hadden gemiddeld 158 sneeuwdagen, een daling van 30% ten opzichte van het vorige seizoen.

Welke skigebieden in Colorado ontvingen aanzienlijke sneeuwval?
Dertien skigebieden in Colorado ontvingen meer dan 300 inch sneeuwval, met Steamboat (425 inch) en Winter Park (398 inch) als koplopers.

Voor meer informatie over wintersport in de Verenigde Staten, kunt u terecht op de website van de National Ski Areas Association (NSAA). Let op: dit is de hoofddomeinlink en niet naar een specifieke pagina.