Danny, een beginnende skiër, deelt een bijzondere ervaring met zijn zoon op de skipistes in Stowe

Danny, mijn echtgenoot, heeft een unieke positie: hij is getrouwd in een familie die zowel dol is op skiën als op de Thanksgiving hardloopwedstrijden met het hele gezin. Jarenlang hebben we de talloze grappen over beide situaties gezien, en hoewel we samen wel eens een 5K-hardloopwedstrijd hebben gelopen op Thanksgiving, dacht ik altijd dat er geen schijn van kans was dat ik hem op de skipistes zou krijgen. Blijkbaar had ik het mis.

Danny staat bekend als een van de meest onhandige mensen die je ooit zult tegenkomen. Vorig jaar brak hij zijn teen tijdens een potje voetbal op een vrijgezellenfeest. Hij is een toegewijde sportliefhebber die niet alleen passief aan de zijlijn kan zitten. Hij speelt basketbal met andere volwassen mannen die “hun beste tijd hebben gehad” en komt regelmatig thuis met nieuwe blessures: een gekneusde elleboog, een verrekte hamstring en andere verwondingen waarvan ik wou dat ik ze verzonnen had. Hij heeft twee slechte knieën; één is gerepareerd en de andere niet.

Geen van deze twijfelachtige omstandigheden kon mijn diepgewortelde verlangen om mijn gezin mee te nemen op een skireis waar mijn man en zoon voor het eerst zouden leren skiën doen verminderen. Als Danny blessurevrij kon blijven, wist ik dat hij het geweldig zou vinden.

Het kostte me veel moeite om hem over te halen om mee te gaan op deze reis. Een heel jaar lang heb ik hem steeds weer overgehaald met enkele overtuigende argumenten: we houden van Vermont en we hebben er al geweldige herinneringen aan. Waarom nemen we de kinderen niet mee? Stowe, de berg waar ik op mikte, biedt de beste skipistes aan de oostkust. Waar anders kan je beter leren skiën? Hij zou lessen kunnen nemen en absoluut geen druk voelen om te genieten van het skiën. Als hij het haatte, zou het zowel onze eerste als onze laatste reis zijn. Ik introduceerde hem ook in het concept van après-ski, wat volgens experts neerkomt op lekker ontspannen en genieten van de hot tub na een dag vol fysieke activiteiten op de berg. Maar het belangrijkste punt was dat hij samen met onze zoon, Douglas, zou leren skiën.

Er zijn maar weinig dingen die een gelijk speelveld creëren voor een 5-jarige en een 36-jarige. Leren skiën is er één van. (Danny skiet uitsluitend; Douglas ging naar een skischool waar hij een dag snowboarden deed en twee dagen skiën.) Ik weet niet zeker of mijn kleuter helemaal begreep dat zijn vader ook een beginner was. Maar ik weet wel dat het betekenisvol was voor Danny, die zijn eerste ski-ervaring opdeed op dezelfde beginnerspistes in Stowe als onze kleine jongen. “Ik was op de kinderheuvel en ik hoorde hem ‘Papa! Papa!’ roepen. Ik keek op en zag Douglas met de allergrootste glimlach op zijn gezicht,” vertelde Danny me. “Hij was niet alleen blij om me te zien, hij was ook blij dat ik hem iets nieuws zag leren.” Ik voelde dezelfde mix van vreugde en trots toen ik naar hen keek.

Douglas gleed over de magische lopende band, ook wel bekend als een transportband die kinderen naar boven brengt op een helling die nauwelijks een helling te noemen is, om te leren hoe ze veilig naar beneden kunnen komen. Aan het einde van onze reis was hij al opgeklommen van niveau “sneeuwvlok”, het allereerste beginnersniveau, naar niveau “eekhoorns”, de volgende stap omhoog. En Danny, altijd een sportman, had de kinderheuvel overwonnen en kon succesvol op- en afstappen van een skilift en vervolgens met een pizzapunt naar beneden skiën op een groene piste aan het einde van de eerste dag. Ik wist dat het goed ging toen hij me aan het einde van zijn eerste les belde om te zeggen dat hij nog één keer de ‘Adventure lift’ op wilde. Ik haastte me om me bij hem aan te sluiten.

Ik had me voorbereid op mogelijke rampspoed tijdens deze reis. Rare dingen gebeuren soms. Mensen breken hun polsen tijdens hun eerste keer op de piste. Kinderen plassen in hun broek en worden uit de skischool gezet. Ik heb genoeg meegemaakt om te weten dat wij ook slachtoffers hadden kunnen worden van dit soort tegenslagen. Gelukkig was dat niet het geval. We werden gered door een aantal dingen: ten eerste, de skischool is geweldig. Ze krijgen de kinderen vrij snel op de piste en mijn zoon wil nu al weer gaan. En ten tweede, de lessen voor volwassenen. Ik weet zeker dat er mensen zijn die zelfverzekerd genoeg zijn om naar een skigebied te komen en te denken: ik ben sportief, dus ik kan dit wel. Ik ben trots dat ik niet tot die groep behoor, noch mijn familie.

Zit er een diepere les over opvoeden en Wat Het Allemaal Betekent in dit verhaal? Misschien wel. Maar het is gewoon ontzettend leuk om samen iets nieuws te doen als gezin. (Ik zou nalatig zijn als ik mijn 2,5 jaar oude dochter niet zou noemen, die ook mee was op deze reis maar de tijd van haar leven had in de kinderopvang van Stowe terwijl wij op de berg waren). Ik denk niet dat ik ooit moe zal worden van het kijken naar mijn zoon die nieuwe dingen probeert. Dat wordt nog zoeter dankzij het feit dat hij iets nieuws heeft geleerd — iets dat we allemaal samen kunnen doen — met zijn vader, die ook nieuw is in deze activiteit. Er zijn veel clichés over hoe moeilijk het is om nieuwe dingen te leren als je ouder bent. Misschien zijn die gezegdes alleen waar als er een dreiging is dat je wordt overtroffen door een kleuter.

FAQ-sectie:

1. Wat zijn de favoriete activiteiten van Danny’s familie?
Danny’s familie houdt zowel van skiën als van Thanksgiving hardloopwedstrijden met het hele gezin.

2. Hoe staat Danny bekend?
Danny staat bekend als een van de meest onhandige mensen die je ooit zult tegenkomen.

3. Hoe heeft Danny blessures opgelopen?
Danny heeft verschillende blessures opgelopen, waaronder een gebroken teen, een gekneusde elleboog en een verrekte hamstring.

4. Waarom heeft de schrijver Danny overtuigd om mee te gaan op een skireis?
De schrijver heeft Danny overtuigd om mee te gaan op een skireis omdat zij dacht dat hij het geweldig zou vinden en het een leuke ervaring zou zijn voor het hele gezin.

5. Waarom is het leren skiën een gelijk speelveld voor een 5-jarige en een 36-jarige?
Het leren skiën creëert een gelijk speelveld omdat zowel de 5-jarige als de 36-jarige beginner zijn in deze activiteit.

6. Hoe deed Douglas het tijdens de skireis?
Douglas deed het goed tijdens de skireis en klom op van het beginnersniveau “sneeuwvlok” naar het volgende niveau “eekhoorns”.

7. Hoe verliep Danny’s eerste dag op de ski’s?
Op Danny’s eerste dag op de ski’s was hij succesvol in het op- en afstappen van de skilift en kon hij met succes afdalen op een groene piste.

8. Wat redde de familie van mogelijke rampspoed tijdens de skireis?
De familie werd gered door de geweldige skischool waar de kinderen snel de piste op werden gebracht en de lessen voor volwassenen.

9. Waarom vond de schrijver het leuk om samen met haar gezin iets nieuws te doen?
De schrijver vond het leuk om samen met haar gezin iets nieuws te doen omdat het leuk is om haar zoon nieuwe dingen te zien proberen en omdat het een activiteit is die ze samen als gezin kunnen doen.

10. Wat zijn enkele clichés over het leren van nieuwe dingen als je ouder bent?
Er zijn clichés dat het moeilijk is om nieuwe dingen te leren als je ouder bent, vooral als er een dreiging is dat je wordt overtroffen door een kleuter.

Definities:
– Thanksgiving: een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarop dank wordt uitgesproken voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.
– Skiën: een wintersport waarbij men zich voortbeweegt op ski’s over sneeuw.
– Hardloopwedstrijd: een wedstrijd waarbij deelnemers zo snel mogelijk een bepaalde afstand rennen.
– Skischool: een school waar je kunt leren skiën of je vaardigheden op de ski’s kunt verbeteren.
– Beginnersniveau: het niveau voor mensen die net beginnen met een bepaalde activiteit en nog weinig ervaring hebben.

Suggesties voor gerelateerde links:
Stowe – De website van het skigebied in Stowe, Vermont waar het gezin op skireis is geweest.