De Grootste Skiresorts op de Ikon Pass

De Ikon Pass, geïntroduceerd door Alterra Mountain Company in januari 2018, geeft skiërs en snowboarders toegang tot meer dan 50 locaties over de hele wereld. Deze pas stelt gepassioneerde skiërs in staat om elk seizoen $1.000 uit te geven en te genieten van vijf tot zeven dagen op elke locatie of onbeperkte toegang. De Ikon Pass biedt resorts zoals Steamboat, Mammoth Mountain en Palisades Tahoe die het hele seizoen onbeperkte toegang bieden. Voor houders van een volledige Ikon Pass zijn er tot wel zeven dagen per seizoen beschikbaar bij resorts als Jackson Hole, Big Sky en Aspen Snowmass.

Een van de grootste voordelen van de Ikon Pass is de toegang tot enkele van de grootste skiresorts ter wereld, gemeten in skibare oppervlakte. Hieronder volgt een lijst met de 8 grootste resorts op de Ikon Pass, verspreid over verschillende continenten en landen.

Op de achtste plaats vinden we Mount Bachelor Ski Resort, gelegen op 22 mijl van Bend, Oregon, en het grootste resort in de Pacific Northwest. Hier hebben skiërs en snowboarders toegang tot 12 liften en meer dan 100 paden. Volledige Ikon Pass-houders kunnen genieten van maximaal zeven dagen toegang per seizoen, terwijl Base Pass-houders vijf dagen hebben. Dit resort biedt fantastische terreinen en gemiddeld 385 inch sneeuwval per jaar.

Aspen Snowmass staat op de zevende plaats met meer dan 5.500 hectare skigebied verspreid over vier resorts: Snowmass, Aspen Mountain, Aspen Highlands en Buttermilk. Naast het bruisende nachtleven en de luxe winkels in het centrum van Aspen, bieden deze resorts eindeloze mogelijkheden om te skiën en snowboarden. Elk resort heeft zijn eigen unieke terrein, van de Highland Bowl bij Aspen Highlands tot The Cirque bij Snowmass en Hero’s bij Aspen Mountain.

Op de zesde plaats vinden we het enorme skigebied van Big Sky Resort in Montana, met 5.850 hectare aan skigebied. Hier kunnen skiërs en snowboarders kiezen uit 38 liften en 291 pistes. De Lone Peak Tram brengt gasten naar de top van de berg, waar alleen experts de uitdagende afdalingen moeten wagen. Beginners kunnen altijd met de tram terug naar beneden gaan.

Palisades Tahoe, voorheen bekend als Squaw Valley Alpine Meadows, is het op vier na grootste resort op de Ikon Pass, met 6.000 skibare acres. Skiërs en snowboarders hebben hier de keuze uit 42 liften en 270 paden, waaronder het legendarische KT-22-liftsysteem. Met de Ikon Pass hebben bezoekers onbeperkte toegang tot adembenemende uitzichten op de Sierra Nevadas en een breed scala aan terreinen.

Grandvalira Resorts in Andorra is het op drie na grootste resort op de Ikon Pass, met meer dan 7.500 acres aan skigebied. Dit omvat drie resorts: Ordino Arcalís, Pal Arinsal en Grandvalira. Met in totaal 123 liften en 215 paden hoeven Ikon Pass-houders zich hier nooit te vervelen.

SkiBig3 in Alberta, Canada, staat op de derde plaats en biedt Ikon pass-houders meer dan 7.700 acres aan skigebied. Dit omvat Banff Sunshine Village, Lake Louise en Mt. Norquay. Skiërs kunnen genieten van vijf tot zeven dagen in totaal bij deze drie resorts, die allemaal binnen 90 minuten reizen van elkaar liggen. Banff staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en uitdagende skipistes.

Op de tweede plaats vinden we Chamonix Mont-Blanc Valley in de Franse Alpen, dat meer dan 29.000 acres aan skigebied biedt verdeeld over vijf resorts. Met vijf tot zeven gecombineerde dagen op de Ikon Pass kunnen skiërs genieten van de prachtige Grands Monte’s, Les Couches, Le Tour/Balme, La Flegere en Le Brevent skigebieden. Deze resorts liggen allemaal binnen 25 vierkante mijl van elkaar en bieden toegang tot meer dan 67 liften en fantastische off-piste mogelijkheden.

Op de eerste plaats staat Dolomiti Superski in de Dolomieten, Italië, met maar liefst 29.652 acres aan skigebied. Ikon Pass-houders hebben hier de mogelijkheid om vijf tot zeven dagen gebruik te maken van 12 verschillende resorts, 450 liften en 887 pistes. Hier kunnen skiërs genieten van de prachtige skigebieden zoals Cortina d’Ampezzo, Val Gardena en Arabba Marmolada.

De Ikon Pass biedt skiërs en snowboarders de mogelijkheid om enkele van ‘s werelds grootste skiresorts te verkennen. Met een diversiteit aan terreinen en locaties over de hele wereld, is de Ikon Pass een must-have voor elke wintersportliefhebber die op zoek is naar een avontuurlijke reis.

Veelgestelde vragen over de Ikon Pass

Wat is de Ikon Pass?
De Ikon Pass is een skipas die skiërs en snowboarders toegang geeft tot meer dan 50 locaties over de hele wereld. Het werd geïntroduceerd door Alterra Mountain Company in januari 2018.

Wat zijn de voordelen van de Ikon Pass?
Een van de grootste voordelen van de Ikon Pass is de toegang tot enkele van ‘s werelds grootste skiresorts. Het biedt gepassioneerde skiërs de mogelijkheid om te genieten van vijf tot zeven dagen op elke locatie of onbeperkte toegang, afhankelijk van het type pas.

Welke resorts bieden onbeperkte toegang met de Ikon Pass?
Resorts zoals Steamboat, Mammoth Mountain en Palisades Tahoe bieden het hele seizoen onbeperkte toegang voor houders van de Ikon Pass. Voor houders van een volledige Ikon Pass zijn er ook tot wel zeven dagen per seizoen beschikbaar bij resorts zoals Jackson Hole, Big Sky en Aspen Snowmass.

Wat zijn enkele van de grootste resorts op de Ikon Pass?
Enkele van de grootste resorts op de Ikon Pass zijn Mount Bachelor Ski Resort, Aspen Snowmass, Big Sky Resort, Palisades Tahoe, Grandvalira Resorts, SkiBig3, Chamonix Mont-Blanc Valley en Dolomiti Superski.

Wat zijn de kenmerken van elk van deze resorts?
– Mount Bachelor Ski Resort: Gelegen in Oregon, biedt dit resort 12 liften en meer dan 100 paden, met fantastische terreinen en veel sneeuwval per jaar.
– Aspen Snowmass: Dit resort in Colorado is verdeeld over vier resorts en biedt meer dan 5.500 hectare skigebied met elk uniek terrein.
– Big Sky Resort: Gelegen in Montana, biedt dit resort 38 liften en 291 pistes, inclusief uitdagende afdalingen voor experts.
– Palisades Tahoe: Voorheen bekend als Squaw Valley Alpine Meadows, is dit resort het op vier na grootste op de Ikon Pass met 42 liften en 270 paden, inclusief adembenemende uitzichten op de Sierra Nevadas.
– Grandvalira Resorts: Gelegen in Andorra, omvat dit resort drie resorts met in totaal 123 liften en 215 paden op meer dan 7.500 acres.
– SkiBig3: Dit resort in Alberta, Canada, biedt skiërs meer dan 7.700 acres aan skigebied met verschillende resorts binnen 90 minuten reizen van elkaar.
– Chamonix Mont-Blanc Valley: Gelegen in de Franse Alpen, biedt dit resort meer dan 29.000 acres aan skigebied verdeeld over vijf resorts met toegang tot meer dan 67 liften.
– Dolomiti Superski: Dit resort in de Dolomieten, Italië, biedt maar liefst 29.652 acres aan skigebied verspreid over 12 resorts met 450 liften en 887 pistes.

Waar kan ik meer informatie vinden over de Ikon Pass?
Voor meer informatie over de Ikon Pass kunt u de officiële website bezoeken hier.