Dodelijk skiongeluk in Grand Targhee Resort in Alta, Wyoming

Een tragisch ongeval heeft zich voorgedaan in het Grand Targhee Resort in Alta, Wyoming, waarbij een man uit Colorado om het leven is gekomen. William Douglas England, 67 jaar oud en afkomstig uit Lakewood, stierf op zaterdag toen hij met zijn hoofd in een boomkuil viel en naar alle waarschijnlijkheid stikte. Dit werd bevestigd door de lijkschouwer van Teton County, Dr. Brent Blue, wiens team de identiteit van het slachtoffer heeft vastgesteld, maar nog nader onderzoek nodig heeft om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

Volgens rapporten was England aan het skiën met vrienden tussen de Silver Jae en Eleanor afdalingen toen het tragische incident plaatsvond. Zijn vrienden sloegen alarm bij de skipatrouille toen England niet verscheen op de afgesproken ontmoetingsplaats. Het patrouillepersoneel vond England met zijn gezicht naar beneden vast in een boomkuil. Ze hebben hem uitgegraven, maar reanimatiepogingen waren helaas niet succesvol. England werd dood verklaard in het nabijgelegen Teton Valley Hospital in Driggs, Idaho.

Boomkuilen, ook wel bekend als “tree wells,” ontstaan ​​wanneer er veel sneeuw rondom de stam van de bomen valt. De losse sneeuw is zacht en diep en kan het lichaamsgewicht van een skiër of snowboarder niet altijd dragen. Wanneer iemand te dichtbij komt en in een boomkuil valt, kan deze persoon vast komen te zitten, vergelijkbaar met drijfzand. Het zelf bevrijden, vooral met ski’s nog aan, is bijna onmogelijk. Volgens de National Ski Areas Association vormen boomkuilen het grootste risico op sneeuwverstikking.

De regio werd getroffen door hevige sneeuwval, die begon op Valentijnsdag en het hele weekend aanhield. Het resort meldde vorige week een totale sneeuwhoogte van 2-4 voet, van woensdag tot zaterdag. Geordie Gillett, eigenaar en algemeen manager van het Grand Targhee Resort, betuigde zijn medeleven aan de vrienden en familie van William England. Hij benadrukte ook het belang van het skiën met vrienden die op elkaar letten. Gillett raadde aan om altijd een lawinepieper en een kleine schop bij zich te dragen, zelfs wanneer je op de piste blijft. Het tragische nieuws heeft iedereen in het resort diep geraakt. Hoewel dit niet de eerste fatale val was in het Grand Targhee Resort, is het wel de eerste van dit seizoen en de eerste fatale skiongeluk in deze regio. Eerdere dodelijke ongevallen bij het resort werden veroorzaakt door botsingen met bomen.

Contactpersoon: Jake Nichols – E-mail: [email protected]

Veelgestelde vragen

V: Wat is er gebeurd in het Grand Targhee Resort?
A: Een man uit Colorado, William Douglas England, is om het leven gekomen nadat hij met zijn hoofd in een boomkuil viel en waarschijnlijk stikte.

V: Wat is een boomkuil?
A: Een boomkuil, ook wel bekend als een “tree well,” ontstaat wanneer er veel sneeuw rond de stam van de bomen valt. Het kan gevaarlijk zijn omdat de losse sneeuw zacht en diep is, en het lichaamsgewicht van een skiër of snowboarder niet altijd kan dragen.

V: Wat werd er gedaan nadat het incident plaatsvond?
A: De vrienden van William England sloegen alarm bij de skipatrouille toen hij niet op de afgesproken ontmoetingsplaats verscheen. Het patrouillepersoneel vond hem met zijn gezicht naar beneden vast in de boomkuil, maar reanimatiepogingen waren niet succesvol.

V: Wat is de oorzaak van de fatale val in het resort?
A: De fatale val werd veroorzaakt doordat de man zijn hoofd in een boomkuil stak en waarschijnlijk stikte.

V: Wat is het risico van sneeuwverstikking?
A: Volgens de National Ski Areas Association vormen boomkuilen het grootste risico op sneeuwverstikking.

Definities

– Boomkuil: een kuil gevuld met losse sneeuw rond de stam van bomen, die gevaarlijk kan zijn voor skiërs en snowboarders.

Gerelateerde links

Grand Targhee Resort
National Ski Areas Association