Duizenden mensen bij inaugurele Salt Lake Winter Roundup in het centrum van Salt Lake City

In het hart van de grootste stad van Utah, Salt Lake City, verzamelden duizenden mensen zich op de drukke straten naast Temple Square om skijoring-races te bekijken tijdens een inaugureel evenement op zaterdag.

Om wat plezier te brengen in de westerse erfgoed van Utah, organiseerde Visit Salt Lake de eerste Salt Lake Winter Roundup in het centrum van Salt Lake. Meer dan 500 metrische ton sneeuw werd gestort op West Temple ter voorbereiding op het evenement.

Het hoogtepunt van het evenement was de skijoring-competitie, waarbij paarden skiërs door de straten trokken die zo snel mogelijk ringen verzamelden. Naast de eendaagse festival waren er ook foodtrucks, curling, springkussens en een mechanische stier.

Kaitlin Eskelson, voorzitter van Visit Salt Lake, zei dat de festivalfunctionarissen het evenement binnen een maand hebben georganiseerd om een gezinsvriendelijke weekendactiviteit in het centrum van Salt Lake te bieden. Ze zei dat skijoring de beste activiteit leek voor het festival.

“Dit is een inauguratie-evenement, dus we zijn aan het proefdraaien om te zien hoe het gaat. We hebben al duizenden mensen hier, dus we denken dat het concept echt geweldig is”, aldus Eskelson. “Een van de dingen die we hopen, is dat we de Olympische Winterspelen van 2034 binnenhalen en dit zou een van de belangrijkste evenementen kunnen zijn die daaraan voorafgaan.”

Ze vervolgde dat ze hopen om het evenement elk jaar terug te brengen, en deelnemers delen dit sentiment.

“Het is geweldig om hier in het centrum van Salt Lake te zijn. Het eerste jaar, ik hoop dat we kunnen doorgaan en het volgend jaar weer kunnen doen. Het is een geweldig evenement, het is zo leuk,” zei Marquise Young terwijl ze de teugels van haar paard vasthield, met op de achtergrond het geluid van stadssirenes.

Young is een skijoring-rijder en paardentrainer die deelnam aan het evenement van zaterdag. Zij en haar paard, Slim Shady, zijn skijoring-kampioenen van 2022 nadat ze eerste en tweede plaats behaalden in de professionele divisie. Ze zei ook dat ze snelheidsrecords hebben gebroken in West Yellowstone voordat een blessure hen dwong om een ​​korte pauze te nemen.

Brandon Budge, een skiër, beschreef de sensatie van skijoring en waarom hij voor deze sport koos.

“Skijoring is gewoon het beste. Het is adrenaline-verhogend, supersnelle runs, paarden spuiten sneeuw in je gezicht, in en uit poorten, het is geweldig,” aldus Budge. “Het zou geweldig zijn als we het elk jaar in het centrum kunnen brengen, ik denk dat het een geweldig evenement zou zijn.”

Het inaugurele evenement is ten einde gekomen, maar gezien de positieve opkomst hopen festivalfunctionarissen en deelnemers op een volgend skijoring-festival in het centrum volgend jaar.

FAQ:

Wat is Salt Lake Winter Roundup?
Salt Lake Winter Roundup is een evenement georganiseerd door Visit Salt Lake in Salt Lake City, Utah. Het is bedoeld om plezier te brengen in het westerse erfgoed van Utah en biedt verschillende activiteiten en attracties voor gezinnen.

Wanneer vond Salt Lake Winter Roundup plaats?
Het inaugurele evenement vond plaats op een zaterdag, maar er is nog geen specifieke datum vermeld in het artikel.

Wat is skijoring?
Skijoring is een sport waarbij paarden skiërs door de straten trekken en ze zo snel mogelijk ringen verzamelen. Het is een adrenaline-verhogende activiteit die snelheid, behendigheid en samenwerking tussen paard en skiër vereist.

Wat waren enkele van de activiteiten op Salt Lake Winter Roundup?
Naast de skijoring-competitie waren er ook foodtrucks, curling, springkussens en een mechanische stier aanwezig op het evenement.

Wie organiseerde Salt Lake Winter Roundup?
Salt Lake Winter Roundup werd georganiseerd door Visit Salt Lake, een organisatie die zich inzet voor het promoten van toerisme in Salt Lake City en Utah.

Wat zijn de plannen voor de toekomstige Salt Lake Winter Roundup-evenementen?
De festivalfunctionarissen en deelnemers hopen het evenement elk jaar terug te brengen naar het centrum van Salt Lake City.

Wat is de hoop voor Salt Lake Winter Roundup in relatie tot de Olympische Winterspelen van 2034?
Een van de hoop voor Salt Lake Winter Roundup is dat het een van de belangrijkste evenementen kan worden die voorafgaan aan de /waevents link name Olympische Winterspelen van 2034, waarbij Salt Lake City mogelijk de gaststad van deze spelen zou zijn.

Welke records hebben Marquise Young en haar paard gebroken?
Marquise Young en haar paard, Slim Shady, hebben snelheidsrecords gebroken in West Yellowstone voordat een blessure hen dwong om een ​​korte pauze te nemen.

Waar vindt het skijoring-festival plaats?
Het skijoring-festival vond plaats in het centrum van Salt Lake City, Utah.

Is er een volgend skijoring-festival gepland voor Salt Lake City?
Hoewel er geen specifieke informatie is verstrekt, hopen festivalfunctionarissen en deelnemers op een volgend skijoring-festival in het centrum van Salt Lake City volgend jaar.