Een Ongewone Ski-Ervaring in Italië en Oostenrijk

Wij, een paar Australische skiërs, hebben recentelijk een ski-trip gemaakt naar Italië en Oostenrijk. Hoewel onze eenvoudige skirapporten misschien niet veel te bieden hebben aan doorgewinterde skiërs, wilden we graag onze perspectieven delen vanuit het oogpunt van buitenstaanders.

Onze reis begon vroeg, toen we vanuit Aosta naar Milaan reden en de auto daar achterlieten. Kunnen we het er allemaal over eens zijn dat Italiaanse chauffeurs gek zijn? Het was dan ook een opluchting om de autosleutels af te geven bij het centrale treinstation van Milaan. Vervolgens genoten we van een ontspannende treinreis naar Landeck, met een tussenstop van een paar uur in het charmante stadje Bolzano.

We brachten een bezoek aan het zeer interessante Zuid-Tirol Museum van Archeologie, waar we de beroemde mummie Otzi de Iceman zagen, een 5000 jaar oude ontdekking uit 1991. Daarna verkenden we de omliggende skigebieden per ski- of pendelbus, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het skigebied Ischgl maakte indruk op ons met de efficiëntie van de skiliften en de afwezigheid van wachtrijen. Helaas kon dat niet gezegd worden van de drukte op de pistes. Gelukkig verdwenen de meeste mensen tijdens de lunch en keerden ze daarna niet meer terug. We hebben genoten van het skiën op de verse sneeuw tussen de pistes.

Hieronder vind je enkele foto’s die we hebben genomen. Je kunt zien dat het uitzicht op het resort adembenemend is, vooral wanneer je neerkijkt op de vallei en het aangrenzende Zwitserse skigebied Samnaun.

Aan het einde van de dag besloot ik naar het dorp te skiën, terwijl mijn metgezel de gondel nam. Zoals verwacht was het behoorlijk druk op de valleihelling. Hoewel we hoopten op wat wilde après-ski feestjes, waren de bars niet bijzonder levendig op dat moment. Misschien moeten we ons geluk elders beproeven.

Op dit moment bevinden we ons in St. Anton, waar het weer wat somber is. We gaan echter een keer breken met traditie en vanmiddag het après-ski leven hier ervaren. Al met al was het een ongewone, maar onvergetelijke ski-ervaring in Italië en Oostenrijk, waar we enkele prachtige skiresorts hebben bezocht.

FAQ:

1. Waar begon de ski-reis van de Australische skiërs?
De ski-reis begon in Aosta, Italië, waar ze met de auto arriveerden.

2. Hoe reisden de skiërs van Aosta naar Milaan?
Ze reden met de auto van Aosta naar Milaan en lieten de auto daar achter.

3. Welk museum hebben ze bezocht in Bolzano?
Ze hebben het Zuid-Tirol Museum van Archeologie in Bolzano bezocht.

4. Welke beroemde mummie hebben ze daar gezien?
Ze hebben Otzi de Iceman gezien, een 5000 jaar oude mummie uit 1991.

5. Welk skigebied maakte indruk op hen met de efficiëntie van de skiliften?
Ischgl maakte indruk op hen met de efficiëntie van de skiliften.

6. Wat was opvallend aan de drukte op de pistes in Ischgl?
Hoewel de skiliften efficiënt waren, waren de pistes erg druk, behalve tijdens de lunchpauze.

7. Welk uitzicht is adembenemend volgens de skiërs?
Het uitzicht op het resort, vooral wanneer je neerkijkt op de vallei en het aangrenzende Zwitserse skigebied Samnaun, is adembenemend.

8. Hoe zijn de après-ski-bars in het dorp?
Op het moment dat ze het dorp bezochten, waren de bars niet bijzonder levendig. Ze waren op zoek naar wilde après-ski feestjes elders.

Definitions:

1. Skiliften – mechanische installaties die skiërs en snowboarders naar de top van een berg brengen.

2. Pistes – gemarkeerde routes of paden die gebruikt worden om te skiën.

3. Après-ski – sociale activiteiten en entertainment na een dag skiën, zoals drankjes, dansen en feesten.

Suggested related links:
ischgl.com – Officiële website van het Ischgl skigebied.
stantonamarlberg.com – Officiële website van het skigebied St. Anton in Oostenrijk.