Gemengde start van het skiseizoen in Nieuw-Zeeland en Australië

14 juni 2024 – Er is wat sneeuw gevallen en koude temperaturen hebben het mogelijk gemaakt om sneeuw te produceren. Maar het is geen geweldige start en sommige openingen zijn uitgesteld.

Mt Hutt op het Zuidereiland staat op het punt om te openen, maar dit is nog niet bevestigd. Als het gebeurt, zullen waarschijnlijk slechts een paar liften draaien. Het resort heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in sneeuwproductie en kan 400 ton sneeuw per uur produceren. Maar het heeft ook Moeder Natuur nodig.

Coronet Peak hoopte afgelopen zaterdag enkele liften te openen, maar heeft zojuist aangekondigd dat de omstandigheden nog niet helemaal juist zijn.

Deze week hebben resorts het weer nauwlettend in de gaten gehouden. “We houden al onze vingers en tenen gekruist. Op dit moment is het nog een beetje afwachten per dag”, aldus Paul Anderson, CEO van NZSki, tegen lokale media. “Maar het weer is de afgelopen week erg koud geworden en we hebben fantastische sneeuwproductie gehad, dus we gaan er vol voor.”

Treble Cone zal op 29 juni openen en er is een laagje sneeuw gevallen. We zullen u hier bij PlanetSKI op de hoogte houden.

In Australië is er wat verse sneeuw gevallen nadat resorts afgelopen weekend met weinig tot geen sneeuw openden. Nu zijn er enkele kleine gebieden geopend voor dit weekend.

Al met al is het niet de start van het seizoen die de resorts in Nieuw-Zeeland en Australië hadden gewild, maar het is nog erg vroeg.

In Zuid-Amerika is het een ander verhaal, met resorts in Chili en Argentinië die vroeg zijn geopend na enorme sneeuwval.

Boo…

Opkomst van het skiseizoen in Nieuw-Zeeland en Australië onderbroken door uitdagende omstandigheden

1. Wat zijn de recente ontwikkelingen in het skiseizoen van Nieuw-Zeeland en Australië?
Dit jaar is het skiseizoen in Nieuw-Zeeland en Australië verstoord door uitdagende omstandigheden. Het weer en gebrek aan sneeuw hebben ervoor gezorgd dat sommige resorts hun openingen hebben uitgesteld of slechts enkele liften draaiende hebben.

2. Hoeveel sneeuw kan Mt Hutt per uur produceren?
Mt Hutt, een resort op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, heeft geïnvesteerd in sneeuwproductie en kan 400 ton sneeuw per uur produceren.

3. Wanneer zal Treble Cone openen?
Treble Cone, een resort in Nieuw-Zeeland, zal op 29 juni openen.

4. Heeft Australië ook te maken met uitdagende omstandigheden?
Ja, ook in Australië zijn de omstandigheden uitdagend. Sommige resorts zijn afgelopen weekend geopend met weinig tot geen sneeuw, maar er zijn nu enkele kleine gebieden geopend.

5. Hoe is het skiseizoen in Zuid-Amerika?
In Zuid-Amerika zijn de omstandigheden anders. Resorts in Chili en Argentinië hebben vroeg geopend na enorme sneeuwval.

Belangrijke termen

– Mt Hutt: Een skiresort op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.
– Coronet Peak: Een skiresort in Nieuw-Zeeland.
– Treble Cone: Een skiresort in Nieuw-Zeeland.
– Sneeuwproductie: Het proces van kunstmatig produceren van sneeuw voor skiresorts.

Links

PlanetSKI: Website met updates en nieuws over skiën.