Goede skiomstandigheden verwacht voor het Presidents Day-weekend in Colorado

Het Presidents Day-weekend belooft goede skiomstandigheden op te leveren voor de meeste skigebieden in Colorado, dankzij meerdere stormen in de afgelopen dagen en meer sneeuwval in het vooruitzicht. De beste sneeuwval wordt verwacht in de noordelijke bergen. Volgens het OpenSnow-voorspellings- en rapportageservice kan Steamboat in de komende vijf dagen rekenen op 20 inch sneeuw. Vail en Beaver Creek kunnen elk 12 inch verwachten, Winter Park 11 inch, terwijl Copper Mountain en Loveland elk negen inch zullen ontvangen.

Er wordt op donderdagmiddag en donderdagnacht tot wel 6 inch sneeuw voorspeld in de hele staat, gevolgd door nog eens 2-7 inch voor de noordelijke en sommige centrale bergen op vrijdagmiddag en vrijdagnacht. Steamboat lijkt de grote winnaar te worden met 15 inch tegen zaterdag en nog eens vier inch op zondag en maandag.

Reizen op de Interstate 70-corridor en aangrenzende snelwegen zal worden beïnvloed. Verwacht wordt dat er op donderdagmiddag sneeuw op de wegen zal liggen, wat tot vertragingen en langzamere reissnelheden zal leiden. Het is verstandig om extra reistijd in te plannen van donderdagmiddag tot vrijdagnacht, vooral op de hogere passen. Zaterdagmiddag tot zondagochtend zullen de wegen grotendeels droog zijn, maar van zondagmiddag tot maandagochtend wordt er weer neerslag verwacht, wat kan leiden tot natte, ijzige en besneeuwde wegen.

De Colorado Department of Transportation (CDOT) waarschuwt voor verkeersopstoppingen op de I-70 richting het westen op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 19.30 uur, met mogelijk extra vertragingen door het weer. Op zaterdagochtend wordt er ook veel verkeer verwacht. Zondagmiddag zullen er opnieuw uitdagingen zijn voor oostwaarts verkeer, waarbij het verkeer rond het middaguur zal toenemen en na 18.30 uur weer zal afnemen.

Volgens CDOT zullen er op maandag slechts kleine vertragingen zijn voor westwaarts verkeer, terwijl het oostwaartse verkeer vergelijkbaar zal zijn met een typische zondag. Om vertragingen te vermijden, wordt aangeraden om vóór 11.30 uur oostwaarts te reizen of na 18.30 uur.

Op dit moment hebben zeven skigebieden in Colorado bovengemiddelde sneeuwhoogtes, met Monarch als koploper met 16% boven het normale niveau. Andere skigebieden met bovengemiddelde hoogtes zijn Winter Park, Vail, Steamboat, Crested Butte, Beaver Creek en Echo Mountain.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief, The Adventurist, om nieuws over outdoor-activiteiten rechtstreeks in je inbox te krijgen.

Veelgestelde vragen:

1. Welke skigebieden kunnen goede skiomstandigheden verwachten tijdens het Presidents Day-weekend in Colorado?
– De meeste skigebieden in Colorado kunnen goede skiomstandigheden verwachten tijdens het Presidents Day-weekend, vooral in de noordelijke bergen. Steamboat kan 20 inch sneeuw verwachten, Vail en Beaver Creek elk 12 inch, Winter Park 11 inch, en Copper Mountain en Loveland elk negen inch.

2. Wanneer wordt er sneeuw voorspeld en welke skigebieden worden het meest getroffen?
– Er wordt sneeuw voorspeld op donderdagmiddag en donderdagnacht in de hele staat, gevolgd door nog meer sneeuw op vrijdagmiddag en vrijdagnacht in de noordelijke en sommige centrale bergen. Steamboat lijkt het meest getroffen met 15 inch sneeuw tegen zaterdag en nog eens vier inch op zondag en maandag.

3. Hoe zal het verkeer op de wegen in de Interstate 70-corridor worden beïnvloed?
– Reizen op de Interstate 70-corridor en aangrenzende snelwegen zal worden beïnvloed. Er zal sneeuw op de wegen liggen van donderdagmiddag tot vrijdagnacht, wat kan leiden tot vertragingen en langzamere reissnelheden. Extra reistijd wordt aanbevolen van donderdagmiddag tot vrijdagnacht, vooral op de hogere passen. Er wordt ook neerslag verwacht van zondagmiddag tot maandagochtend, wat kan leiden tot natte, ijzige en besneeuwde wegen.

4. Waarvoor waarschuwt de Colorado Department of Transportation (CDOT)?
– De CDOT waarschuwt voor verkeersopstoppingen op de I-70 richting het westen op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 19.30 uur, met mogelijk extra vertragingen door het weer. Op zaterdagochtend wordt er ook veel verkeer verwacht. Zondagmiddag zullen er opnieuw uitdagingen zijn voor oostwaarts verkeer, waarbij het verkeer rond het middaguur zal toenemen en na 18.30 uur weer zal afnemen.

5. Welke skigebieden hebben momenteel bovengemiddelde sneeuwhoogtes?
– Zeven skigebieden in Colorado hebben momenteel bovengemiddelde sneeuwhoogtes. Monarch, Winter Park, Vail, Steamboat, Crested Butte, Beaver Creek en Echo Mountain hebben allemaal bovengemiddelde sneeuwhoogtes.

Definities:

– Skiomstandigheden: De condities van de sneeuw en andere factoren die van invloed zijn op de ski-ervaring.
– Sneeuwval: De hoeveelheid sneeuw die in een bepaalde periode valt.
– Passen: Hooggelegen wegen die over bergketens gaan.
– Neerslag: Elke vorm van vochtigheid (regen, sneeuw, ijzel) die uit de atmosfeer valt.
– Verkeersopstoppingen: Situaties waarin het verkeer langzamer gaat of vastloopt, waardoor er vertragingen ontstaan.

Gerelateerde links:
coloradoski.com (Colorado Ski Country USA)
codot.gov (Colorado Department of Transportation)