Great Bear Heli Skiing: Een Ongekend Avontuur in de Canadese Bergen

Great Bear Heli Skiing biedt een ongekend avontuur in de Canadese bergen. Het afgelegen gebied, hoog in de Central Coast Mountains van British Columbia, is nog nooit eerder geskied, zelfs niet door de lokale gidsen. Alleen via een helikoptervlucht is het mogelijk om deze ongerepte poedervelden te bereiken.

Heli-skiën is al sinds de jaren 70 populair, maar de laatste decennia is het uitgegroeid tot een van de meest geliefde activiteiten in de avontuurlijke reisindustrie. Great Bear Heli Skiing onderscheidt zich echter van de rest. Met slechts 250 skiers die de afgelopen drie jaar dit gebied hebben bereikt, is het een exclusieve en unieke ervaring. Steeds meer mensen zoeken naar exclusieve ervaringen en zijn teleurgesteld in de hoge kosten van skiresorts.

Great Bear Heli Skiing is opgericht door de familie Blewett, die al 60 jaar actief is als vliegvisgidsen in de buurt van Bella Coola. Om hun droom van het skiën in deze bergen te verwezenlijken, hebben ze een indrukwekkend team van experts samengesteld. Het lodgegebouw is gemaakt van handgemaakt hout en steen en heeft vijf gastenverblijven. Het personeel, bestaande uit ongeveer twaalf mensen, heeft verschillende vaardigheden en kan zowel als chef-kok, skigids of masseur optreden.

Bij Great Bear Heli Skiing draait het allemaal om de helikopters. Met hun A-Star B3 helikopters brengen ze gasten naar een gebied van 2400 vierkante mijl met alpine kommen, gletsjers en oude bossen. Er is genoeg ruimte voor iedereen en er is nooit wachttijd voor een helikoptervlucht. De enige beperking is de hoeveelheid skiën die je quads en enthousiasme aankunnen.

Wat Great Bear Heli Skiing echt bijzonder maakt, zijn de gasten die ze aantrekken. Geen arrogante skiërs die alleen maar op zoek zijn naar verticale meters, maar gasten die echt genieten van de ervaring en die je zonder aarzelen zou uitnodigen voor een diner bij je thuis.

De culinaire ervaring bij Great Bear is net zo indrukwekkend als het skiën. Chef-kok Rob Boland en zijn partner Emila Jacklin serveren heerlijke maaltijden met verse en lokale ingrediënten. Alles, van de broden tot de drankjes, is biologisch en lokaal geproduceerd.

Met meer dan 65 voet sneeuw per jaar en eindeloze mogelijkheden om je eigen skispoor te maken, is Great Bear Heli Skiing de ultieme bestemming voor avontuurlijke skiërs. Een weekpakket bij Great Bear Heli Skiing kost $18,000 en is inclusief een chartervlucht vanuit Vancouver, ski’s, maaltijden en alcohol, onbeperkt skiën en twee massages van 60 minuten.

FAQ:
1. Wat is Great Bear Heli Skiing?
Great Bear Heli Skiing biedt een avontuurlijke ski-ervaring in de afgelegen Central Coast Mountains van British Columbia, Canada. Gasten kunnen alleen met een helikoptervlucht naar dit ongerepte gebied reizen.

2. Hoe onderscheidt Great Bear Heli Skiing zich van andere heli-ski operators?
Great Bear Heli Skiing onderscheidt zich door het exclusieve karakter van de ervaring. Slechts 250 skiërs hebben het gebied in de afgelopen drie jaar bezocht, waardoor het een unieke en exclusieve bestemming is.

3. Wie heeft Great Bear Heli Skiing opgericht?
Great Bear Heli Skiing is opgericht door de familie Blewett, die al 60 jaar actief is als vliegvisgidsen in de buurt van Bella Coola.

4. Wat is het team van Great Bear Heli Skiing?
Het team van Great Bear Heli Skiing bestaat uit ongeveer twaalf mensen met verschillende vaardigheden, waaronder chef-koks, skigidsen en masseurs.

5. Wat voor helikopters gebruikt Great Bear Heli Skiing?
Great Bear Heli Skiing maakt gebruik van A-Star B3 helikopters om gasten naar het skigebied te brengen. Deze helikopters bieden voldoende ruimte en er is nooit een wachttijd voor een vlucht.

Definitions:
– Heli-skiën: Een activiteit waarbij skiërs met een helikopter naar afgelegen en ongerepte skigebieden worden gebracht om daar te skiën.
– Alpine kommen: Grote, komvormige depressies in bergachtige gebieden waar sneeuw zich ophoopt en waar skiërs van kunnen afdalen.
– Gletsjers: Grote massa’s ijs en sneeuw die langzaam bewegen en verschijnen als rivieren van ijs tussen bergen.
– Quads: Hier verwijst het naar de spiergroepen in de benen die gebruikt worden tijdens het skiën.
– Verticale meters: De totale afstand die men tijdens het skiën in verticale richting aflegt.

Suggested links:
Great Bear Heli Skiing
Heliskiën
Alpine kommen
Gletsjers