Gwyneth Gaat Skiën naar Edinburgh Fringe 2024

Het is aangekondigd door Awkward Productions dat ze hun virale sensatie Gwyneth Gaat Skiën naar Edinburgh Fringe zullen brengen in augustus 2024. Gwyneth Gaat Skiën, een samenwerking tussen Awkward Productions en het Pleasance Theatre, keert terug naar de skipistes na twee uitverkochte en lovend ontvangen voorstellingen in Londen. Deze heerlijk absurde toneelvoorstelling met muziek markeert de terugkeer van Awkward Productions naar het Fringe Festival nadat Diana: Het Onvertelde en Onware Verhaal in 2023 uitverkocht was.

In een andere spannende ontwikkeling voor de show zal de Emmy en Golden Globe-winnende Broadway-legende Darren Criss de zangstem verzorgen van Terry Sanderson. Naast Criss zal de bekroonde komedieactrice en zangeres Cat Cohen haar stem lenen aan Gwyneth Paltrow op de vocale track met hits als ‘Ik Wens Je Het Beste’ en ‘Zie Je In De Rechtszaal’. Criss en Cohen voegen zich digitaal bij Trixie Mattel, die een speciale verschijning maakt als de moeder van Gwyneth Paltrow, Blythe Danner. Ze worden vergezeld door de oorspronkelijke cast van Gwyneth Gaat Skiën – Linus Karp als de oprichter van Goop, de deuren-schuivende, Shakespeare-liefhebbende, bewust ontkoppelende Hollywood-superster Gwyneth Paltrow en Joseph Martin als haar aartsvijand Terry Sanderson, een gepensioneerde optometrist uit Utah.

De wereldpremière van Darren en Cat’s stemmen zal plaatsvinden op de plek waar het allemaal begon: Park City, Utah. Deze beruchte locatie van de botsing tussen Terry Sanderson en Gwyneth Paltrow in 2016 zal het toneel zijn voor de Amerikaanse overdracht van het succesvolle stuk van Awkward Productions en Pleasance Theatre. Gwyneth Gaat Skiën’s overdracht naar The Egyptian Theatre markeert de eerste internationale overdracht voor het werk van Awkward Productions.

Gwyneth Gaat Skiën vertelt het verhaal van de botsing op de skipistes van Deer Valley in 2016 en de rechtszaak zeven jaar later die de wereld in zijn greep hield. Dit zeer gekke verhaal over gerechtigheid, verraad en optometrie plaatst het publiek in de rol van jury, waarbij ze moeten beslissen wie er schuldig is en wie er “gegooped” is. Gwyneth Gaat Skiën bevat veel fictie, een vleugje woordelijke uitspraken uit de rechtszittingen en heerlijk pakkende originele muziek van Leland.

Voor meer informatie, klik hier.

FAQ

1. Wat is Gwyneth Gaat Skiën?
Gwyneth Gaat Skiën is een absurde toneelvoorstelling met muziek van Awkward Productions en het Pleasance Theatre. Het vertelt het verhaal van een botsing op de skipistes in 2016 en de daaropvolgende rechtszaak die wereldwijd veel aandacht trok.

2. Wie zijn de hoofdrolspelers in Gwyneth Gaat Skiën?
De hoofdrolspelers zijn Linus Karp als Gwyneth Paltrow en Joseph Martin als Terry Sanderson.

3. Wie zorgen er voor de zangstemmen in de show?
De zangstem van Terry Sanderson wordt verzorgd door Darren Criss, een Emmy en Golden Globe-winnende Broadway-legende. Cat Cohen leent haar stem aan Gwyneth Paltrow op de vocale tracks.

4. Waar zal de wereldpremière van de show plaatsvinden?
De wereldpremière van de stemmen van Darren en Cat zal plaatsvinden in Park City, Utah, waar de botsing tussen Terry Sanderson en Gwyneth Paltrow in 2016 plaatsvond.

5. Wanneer zal Gwyneth Gaat Skiën te zien zijn op het Edinburgh Fringe Festival?
Gwyneth Gaat Skiën zal in augustus 2024 te zien zijn op het Edinburgh Fringe Festival.

Definities:

– Awkward Productions: Een theaterproductiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de voorstelling Gwyneth Gaat Skiën.

– Pleasance Theatre: Een theater dat samenwerkt met Awkward Productions om Gwyneth Gaat Skiën te produceren.

– Fringe Festival: Een kunstfestival waarop verschillende soorten podiumkunsten worden gepresenteerd.

– Emmy: Een prestigieuze Amerikaanse televisieprijs.

– Golden Globe: Een prestigieuze internationale entertainmentprijs.

– Broadway: Een beroemde theaterwijk in New York City waar veel Broadway-shows worden opgevoerd.

– Botsing: Een onbedoelde fysieke aanvaring tussen twee objecten of personen.

– Rechtszaak: Een juridisch proces waarbij twee partijen hun geschillen aan een rechtbank voorleggen.

– Optometrie: Het specialisme dat zich bezighoudt met het meten van de ogen en het voorschrijven van brillen en contactlenzen.

– Jury: Een groep mensen die verantwoordelijk is voor het nemen van een beslissing in een rechtszaak.

– “Gegooped” zijn: Een term die in de show wordt gebruikt om aan te geven dat iemand bedrogen of misleid is.

Gerelateerde links:

Officiële website van Awkward Productions

Officiële website van Pleasance Theatre

Officiële website van het Edinburgh Fringe Festival

Let op: De URL’s zijn fictief en dienen te worden vervangen door geldige URL’s.