Jef Colburn benoemd tot nieuwe voorzitter van de Idaho Ski Areas Association

SUN VALLEY, Idaho – Tijdens de jaarlijkse vergadering op 4 juni, gehost door Sun Valley Resort, heeft de raad van bestuur van de Idaho Ski Areas Association Silver Mountain Resort GM Jef Colburn benoemd tot de nieuwe voorzitter van de organisatie, ook bekend als Ski Idaho. De vereniging vertegenwoordigt de belangen van de 19 alpine skigebieden in de Gem State.

Colburn heeft meer dan drie decennia in de resortindustrie gewerkt. Hij is opgegroeid in Cusick en Newport, Washington, en heeft een bachelorgraad in marketing behaald aan de Eastern Washington University. Na zijn afstuderen werkte hij in het toerisme, gaf hij skiles en bouwde hij huizen voordat hij in 1991 bij Eagle Crest Resort in Redmond, Oregon, kwam. In 2005 verhuisde hij naar Silver Mountain – beide resorts waren destijds eigendom van het in Oregon gevestigde Jeld-Wen Corp – en het daaropvolgende jaar werd hij benoemd tot algemeen manager.

Tijdens de ambtstermijn van Colburn heeft het resort tal van voorzieningen toegevoegd, waaronder Idaho’s grootste overdekte waterpark, Silver Rapids; de summit magic carpet en winter tubing park; de schilderachtige negen-holes golfbaan, Galena Ridge; Silver Mountain Sports Shop en andere nieuwe winkels in het Gondola Village; en nieuwe skipistes, een extra terreinpark, een tweede horecagelegenheid op de berg, de Jackass Snack Shack, en andere aanzienlijke kapitaalverbeteringen.

Bovendien transformeerde het resort in 2013 zijn mountainbikepark tot het beste in het noordwesten, waardoor Silver Mountain opnieuw een bestemming werd die het hele jaar door bezocht kan worden. In 2020 heeft het resort zijn aanbod van accommodaties uitgebreid door de nabijgelegen Silver Inn te kopen en te renoveren.

Tijdens zijn ambtstermijn als voorzitter van Ski Idaho hoopt Colburn duurzame en gerichte groei te stimuleren, waardoor het aandeel van de Gem State in het aantal skiërs en snowboarders in het westen van de Verenigde Staten wordt vergroot. “De focus van Ski Idaho moet gericht blijven op het positioneren van Idaho als een skibestemming met rustige pistes en een fantastische mix van grote en kleine resorts,” zei hij. “Idaho heeft veel te bieden aan zowel de inwoners als de bezoekers van buiten de staat. Er zijn ook veel uitdagingen waar de ski-industrie mee te maken heeft, waarvoor we als vereniging blijvende, levensvatbare oplossingen moeten vinden, zodat iedereen kan blijven genieten van de ongerepte bergen van Idaho.”

Colburn volgt de vertrekkende voorzitter van Ski Idaho, Brad Wilson, algemeen directeur van Bogus Basin Mountain Recreation Area, op die de rol op zich nam terwijl skigebieden in de hele staat hun activiteiten het hele jaar door uitbreidden. Wilson blijft zitting houden in het ISAA-bestuur als past president. Hij vertegenwoordigt ook de skigebieden in de Northern Rockies-regio in de raad van bestuur van de National Ski Areas Association.

Voormalig financieel directeur van Bogus Basin, Ron Welton, die onlangs met pensioen is gegaan, zal blijven dienen als penningmeester van ISAA. Susan Saad, Customer and Community Relations Director van Bogus Basin, blijft secretaris. Een vicevoorzitter zal op een later tijdstip door het bestuur worden gekozen.

Auteursrecht 2024 KMVT. Alle rechten voorbehouden.

Veelgestelde vragen (FAQ) over Ski Idaho

1. Wat is Ski Idaho?
Ski Idaho is een vereniging die de belangen vertegenwoordigt van de 19 alpine skigebieden in de staat Idaho.

2. Wie is de nieuwe voorzitter van Ski Idaho?
Jef Colburn, de algemeen manager van Silver Mountain Resort, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van Ski Idaho.

3. Welke voorzieningen heeft Silver Mountain Resort toegevoegd tijdens de ambtstermijn van Colburn?
Tijdens de ambtstermijn van Colburn heeft Silver Mountain Resort verschillende voorzieningen toegevoegd, waaronder Idaho’s grootste overdekte waterpark, Silver Rapids; de summit magic carpet en winter tubing park; de schilderachtige negen-holes golfbaan, Galena Ridge; Silver Mountain Sports Shop en andere nieuwe winkels in het Gondola Village; en nieuwe skipistes, een extra terreinpark, een tweede horecagelegenheid op de berg en andere kapitaalverbeteringen.

4. Wat heeft Silver Mountain Resort gedaan om het hele jaar door bezocht te worden?
In 2013 heeft het resort zijn mountainbikepark getransformeerd tot het beste in het noordwesten, waardoor Silver Mountain een bestemming is geworden die het hele jaar door bezocht kan worden.

5. Wat zijn de plannen van Colburn als voorzitter van Ski Idaho?
Colburn hoopt duurzame en gerichte groei te stimuleren, waardoor het aandeel van Idaho in het aantal skiërs en snowboarders in het westen van de Verenigde Staten wordt vergroot. Hij wil Idaho positioneren als een skibestemming met rustige pistes en een goede mix van grote en kleine resorts.

6. Wie zijn de vertrekkende voorzitter en penningmeester van Ski Idaho?
Brad Wilson, algemeen directeur van Bogus Basin Mountain Recreation Area, was de vertrekkende voorzitter van Ski Idaho. Ron Welton, voormalig financieel directeur van Bogus Basin, is met pensioen gegaan maar blijft dienen als de penningmeester van Ski Idaho.

Voor meer informatie over Ski Idaho, bezoek de officiële website: skiidaho.us.