Jeffrey Read verovert zilveren medaille op World Cup alpineskiën

Jeffrey Read uit Canada heeft voor het eerst in zijn carrière het podium gehaald op de World Cup alpineskiën, door een zilveren medaille te winnen in Kvitfjell, Noorwegen. Read, afkomstig uit Canmore, Alberta, voltooide de super-G race in één minuut en 9,40 seconden, slechts 0,17 seconden achter winnaar Vincent Kriechmayr uit Oostenrijk.

De zilveren medaille van Read markeerde ook de tweede keer dat een Canadees dit weekend op het podium stond in Kvitfjell. Cameron Alexander uit North Vancouver, British Columbia, eindigde als derde in de afdaling. Op zondag behaalde Alexander de vijfde plaats.

In plaats van een quote te gebruiken, kan worden vermeld dat Read geïnspireerd werd door zijn teamgenoot Alexander en dat hij wist dat hij dezelfde kwaliteit van skiën moest laten zien om succesvol te zijn.

Door zijn overwinning maakt Kriechmayr nog steeds kans op de titel van de World Cup super-G, aangezien hij het gat in de disciplinestand verkleind heeft tot 81 punten ten opzichte van leider Marco Odermatt. Odermatt heeft echter nog maar één race te gaan, het thuisrace bij de World Cup finales in Saalbach op 22 maart.

Hoewel hij tevreden was met zijn prestaties, gaf Odermatt toe dat het slechts een theoretische kans was voor Kriechmayr om hem in te halen, gezien zijn dominante positie in het klassement.

Naast de feitelijke gebeurtenissen kan er vermeld worden dat Kriechmayr een indrukwekkende carrière heeft met negen overwinningen in de super-G en negen overwinningen in de afdaling. Ook won hij drie jaar geleden goud in beide disciplines op de wereldkampioenschappen in Cortina d’Ampezzo.

De World Cup alpineskiën gaat nu verder in de Verenigde Staten, waar er twee reeksen van technische races zullen plaatsvinden in Palisades Tahoe, Californië en Aspen, Colorado. De spanning zal blijven stijgen terwijl de race naar de eindoverwinning voortduurt.

FAQ

1. Wie heeft een zilveren medaille gewonnen op de World Cup alpineskiën in Noorwegen?
Jeffrey Read, afkomstig uit Canmore, Alberta, heeft een zilveren medaille gewonnen in Kvitfjell, Noorwegen.

2. Wie was de winnaar van de super-G race?
Vincent Kriechmayr uit Oostenrijk was de winnaar van de super-G race.

3. Welke andere Canadese skiër stond ook op het podium in Kvitfjell?
Cameron Alexander uit North Vancouver, British Columbia, eindigde als derde in de afdaling.

4. Hoe heeft Jeffrey Read zich laten inspireren voor zijn succes?
Jeffrey Read heeft zich laten inspireren door zijn teamgenoot Alexander en wist dat hij dezelfde kwaliteit van skiën moest laten zien om succesvol te zijn.

5. Heeft Vincent Kriechmayr nog kans op de titel van de World Cup super-G?
Ja, Vincent Kriechmayr heeft nog steeds kans op de titel van de World Cup super-G, aangezien hij het gat in de disciplinestand heeft verkleind tot 81 punten ten opzichte van leider Marco Odermatt.

6. Wanneer vinden de World Cup finales plaats?
De World Cup finales vinden plaats op 22 maart in Saalbach.

7. Hoeveel overwinningen heeft Vincent Kriechmayr behaald in de super-G en de afdaling?
Vincent Kriechmayr heeft negen overwinningen behaald in zowel de super-G als de afdaling.

8. Waar vinden de volgende reeksen van technische races plaats?
De volgende reeksen van technische races vinden plaats in Palisades Tahoe, Californië en Aspen, Colorado.

Jargon en definitie

– World Cup alpineskiën: Een wereldwijde competitie van alpineskiën waarin skiërs strijden in verschillende disciplines zoals afdaling, super-G, slalom, reuzenslalom en combinatie.
– Super-G: Een discipline in het alpineskiën die staat voor Super Gigantische Slalom, waarbij skiërs een uitdagend parcours afdalen met hogere snelheden dan bij de slalom of reuzenslalom.
– Afdaling: Een discipline in het alpineskiën waarbij skiërs op hoge snelheid een steile helling afdalen.
– World Cup finales: Het laatste evenement van het World Cup seizoen, waarin de beste skiërs in verschillende disciplines strijden om de eindoverwinning.
– Technische races: Races in het alpineskiën waarbij techniek en behendigheid centraal staan, zoals slalom en reuzenslalom.

Gerelateerde links
Website van de World Cup alpineskiën