Jonge skiërs uit Casper kwalificeren zich voor nationaal kampioenschap

Zeven Nordic skiërs uit Casper krijgen de kans om zich te meten met enkele van de beste middelbare school skiërs in het land, omdat ze onlangs gekwalificeerd zijn voor het Amerikaanse Ski- en Snowboard Cross Country Junior National Championship. Deze skiërs vormen samen met 11 andere gekwalificeerde skiërs uit Wyoming en Montana het High Plains Nordic-team voor de nationale competitie, en ze zijn vastberaden om te laten zien wat ze in huis hebben.

“Deze kans is echt een geweldige manier om te laten zien wat een team dat misschien een beetje als underdog wordt beschouwd kan doen tegen clubteams uit grotere skigebieden zoals Jackson of McCall,” zei Ally Wheeler. Emma Pearson voegde eraan toe: “Ik denk dat het feit dat we allemaal uit Wyoming komen waar er geen clubs zijn en we racen tegen grote clubteams, ons als underdogs laat lijken en niemand verwacht echt dat we veel kunnen bereiken.”

Deze skiërs geloven dat deze kans nog specialer is dan normaal. Hoewel de meesten van hen meerdere sporten beoefenen, staan ze tegenover skiërs die zich uitsluitend op de sport hebben gericht, en dat maakt de kans die ze krijgen ongelooflijk.

“Ik denk dat het indrukwekkend is voor ons als middelbare school skiërs om het op te nemen tegen veel andere clubs, omdat we dit eigenlijk voor de lol doen en anderen het als hun belangrijkste sport doen en wij doen naast deze sport nog allerlei andere sporten,” zei Luke Pearson, terwijl Fisk Johansson het eens was en zei: “We doen dit eigenlijk gewoon als een schoolteam en het is geweldig dat we op zo’n hoog niveau kunnen concurreren met iedereen die het hele jaar door traint voor skiën en alleen voor skiën.”

Dat wil niet zeggen dat ze niet hard hebben gewerkt op de hellingen. Dankzij het oefenen, zelfs tijdens hun rustperiodes.

“Het is echt de tijd en toewijding, ik bedoel dit jaar was zeker een grote stap vooruit in de zomer. Ik was constant elke dag op de berg of aan het rolskiën ergens anders, ik bedoel letterlijk, het is gewoon tijd besteden om beter te worden,” zei Everett Roberson. Hunter Pickett voegde daaraan toe: “Het draait eigenlijk allemaal om tijd. Ik ben deze zomer naar een zomerkamp geweest, dat heeft ook veel geholpen. Dus trainen met goede coaches heeft geholpen en we hebben hier ook goede coaches.”

Gefeliciteerd aan de skiërs en als je wilt helpen bij de financiering van de skireis naar Lake Placid, New York, voor het Nationaal Kampioenschap, kunnen donaties worden gedaan door een cheque te sturen of naar GoFundMe.com te gaan en te zoeken naar Casper Nordic Skiers 2024.

Cheques kunnen worden gemaakt aan: Casper Nordic Club met vermelding “High Plains Nordic” in het memo-gedeelte.

Stuur cheques naar: Casper Nordic, 860 Recluse CT, Casper, WY 82609

Copyright 2024 KGWN. Alle rechten voorbehouden.

Veelgestelde vragen over het Amerikaanse Ski- en Snowboard Cross Country Junior National Championship

1. Wat is het Amerikaanse Ski- en Snowboard Cross Country Junior National Championship?
Het Amerikaanse Ski- en Snowboard Cross Country Junior National Championship is een nationale competitie waarbij de beste middelbare school skiërs uit het hele land tegen elkaar strijden.

2. Wie vormen het High Plains Nordic-team?
Het High Plains Nordic-team bestaat uit zeven skiërs uit Casper, Wyoming, en 11 andere gekwalificeerde skiërs uit Wyoming en Montana.

3. Hoe hebben de skiërs zich gekwalificeerd?
De skiërs hebben zich gekwalificeerd door middel van hun prestaties in eerdere wedstrijden en kampioenschappen.

4. Waarom is deze kans zo speciaal voor de skiërs?
Deze kans is speciaal omdat de skiërs afkomstig zijn uit Wyoming, waar er geen clubs zijn voor de sport. Ze nemen het op tegen skiërs die zich exclusief op de sport richten en hebben laten zien dat ze op dit niveau kunnen concurreren, ondanks het beoefenen van andere sporten.

5. Hoe hebben de skiërs zich voorbereid op het kampioenschap?
De skiërs hebben hard gewerkt door veel tijd en toewijding aan de sport te besteden. Ze hebben tijdens hun rustperiodes geoefend en hebben getraind met goede coaches.

6. Hoe kan ik bijdragen aan de financiering van de skireis naar het Nationaal Kampioenschap?
Donaties kunnen worden gedaan door een cheque te sturen naar Casper Nordic Club, met vermelding van “High Plains Nordic” in het memo-gedeelte. Daarnaast kunnen donaties ook worden gedaan via GoFundMe.com door te zoeken naar “Casper Nordic Skiers 2024.”

Belangrijke termen en jargon:
– Ski- en Snowboard Cross Country Junior National Championship: Nationaal kampioenschap voor ski- en snowboardcrosscountry voor middelbare school skiërs.
– High Plains Nordic-team: Het team bestaande uit gekwalificeerde skiërs uit Wyoming en Montana.
– Underdog: Een team of persoon die als minder kansrijk of minder getalenteerd wordt beschouwd ten opzichte van hun tegenstanders.
– Skigebieden: Gebieden waarin skiën mogelijk is, met faciliteiten zoals skipistes en skiliften.
– Clubteams: Teams samengesteld uit skiërs die lid zijn van een club.
– Rolskiën: Een oefening waarbij skiërs gebruikmaken van rolski’s, wat vergelijkbaar is met langlaufen op ski’s met wielen.

Gerelateerde links:
Casper Nordic Skiers
GoFundMe