Killington Resort begroet skiliefhebbers voor een laatste run van het seizoen

Killington Resort, het ski-oord bekend als “het Beest van het Oosten”, heeft tientallen skiërs en snowboarders verwelkomd voor een laatste run van het seizoen op zaterdag, wat tevens de eerste dag van de meteorologische zomer markeerde. De Superstar trail van Killington Resort in Vermont was geopend en de Superstar Express Quad draaide om 9.00 uur ‘s ochtends.

Volgens het sneeuwrapport op de website van het resort heeft het grooming team van Killington sneeuw samengevoegd op de Superstar trail, wat bijna 1.000 voet verticaal betreft. Tyler Jankoski, de hoofdmeteroloog bij WCVB’s zusterstation in Burlington, deelde een foto van de wachtrij bij de lift op sociale media en noemde het de “langste liftwachtrij van het seizoen.”

Volgens het team van Killington is de Superstar Express Quad een in- en uitstaplift, waarbij mensen twee aan twee op liften worden geladen en skiërs en snowboarders hun uitrusting moeten dragen tijdens het opstappen. Killington medewerkers meldden ook dat andere delen van de trail mogelijk ook vereisen om te lopen, inclusief het topgedeelte van de Superstar headwall. De ski-patrouille heeft touwen opgezet bij de top van de headwall om rijders te helpen die ervoor kiezen om het bovenste gedeelte van de trail af te klimmen. Het personeel raadde ook aan dat skiërs gebruik maken van de Nivis Walk naar Launch Pad voor een minder steile wandeling in de sneeuw.

In het sneeuwrapport van Killington staat: “Wees u ervan bewust dat vanwege de late seizoensomstandigheden het terrein op Superstar alleen wordt aanbevolen voor experts. We zijn verheugd om jullie vandaag op de berg te zien voor een laatste hoogtepunt! Veel plezier daar en bedankt voor een geweldig seizoen!” De Superstar Express Quad van Killington blijft draaien tot 16.00 uur op zaterdag, afhankelijk van de omstandigheden. Liftkaartjes voor de dag kosten $25 en de opbrengst komt ten goede aan de Killington Mountain Bike Club.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is Killington Resort?
Killington Resort is een ski-oord in Vermont, bekend als “het Beest van het Oosten”.

2. Welke trail was geopend op de laatste dag van het seizoen?
De Superstar trail van Killington Resort was geopend.

3. Welke lift was operationeel op de laatste dag van het seizoen?
De Superstar Express Quad was operationeel.

4. Hoeveel voet verticaal beslaat de Superstar trail?
De Superstar trail beslaat bijna 1.000 voet verticaal.

5. Wat is de aanbeveling voor skiërs en snowboarders die de Superstar trail willen afdalen?
Het ski-personeel raadt skiërs aan om het bovenste gedeelte van de trail af te lopen en gebruik te maken van de Nivis Walk naar Launch Pad voor een minder steile wandeling in de sneeuw.

6. Wie profiteert van de opbrengst van de liftkaartjes op de laatste dag van het seizoen?
De opbrengst van de liftkaartjes op de laatste dag gaat naar de Killington Mountain Bike Club.

Definities:

– Ski-oord: een gebied dat speciaal is ontworpen voor skiën en snowboarden.
– Grooming team: een team dat verantwoordelijk is voor het prepareren en onderhouden van de skipistes.
– Liftwachtrij: de rij waarin mensen wachten om de skilift te betreden.
– In- en uitstaplift: een type skilift waarbij skiërs en snowboarders bij het instappen hun uitrusting moeten dragen.
– Ski-patrouille: een groep gespecialiseerde skiërs die verantwoordelijk is voor de veiligheid en hulpverlening op de skipistes.

Gerelateerde links:
Officiële website van Killington Resort
Website van de Killington Mountain Bike Club