Lindsey Vonn adopteert neutrale benadering naar vergelijking tussen Novak Djokovic en Roger Federer

Voormalig alpineskiër Lindsey Vonn heeft een neutrale benadering aangenomen ten opzichte van de vergelijking tussen Novak Djokovic en Roger Federer, nadat ze de discussie over de tennis GOAT (Greatest of All Time) had aangezwengeld.

Vonn vertegenwoordigde de Verenigde Staten van Amerika in internationale skicompetities van 2000 tot 2019. Ze won talloze onderscheidingen, waaronder drie Olympische medailles en acht wereldkampioenschappen.

Onlangs ging Vonn skiën met Federer, die in september 2022 met pensioen ging na het winnen van maar liefst 20 Grand Slam-titels. Het was een droom die uitkwam voor de voormalige skiër, die een filmpje met Federer op Instagram plaatste en schreef: “Ik heb eindelijk met mijn vriend Roger kunnen skiën. Ik moet de tijd nemen om echt te reflecteren op wat dit voor mij betekent… Ik bewonder Roger al jaren als sportman, filantroop en ongelooflijke kampioen. Normaal gesproken laten mensen naar wie je opkijkt je altijd op de een of andere manier in de steek, maar Roger niet. Rog is het toonbeeld van een ware sportman en kampioen in alle opzichten.”

Ze beweerde verder dat de Zwitser de beste tennisser aller tijden is, ongeacht de statistieken.

Vonn’s bewering zorgde echter voor opschudding onder de fans van Novak Djokovic op sociale media, die haar berispten voor het negeren van de statistieken. Djokovic heeft namelijk 24 grote titels gewonnen, vier meer dan Federer.

Interessant genoeg ging de Serviër ook de bergen in met zijn ski’s om te genieten van de hellingen tijdens het weekend. De mini-onderneming van de Serviër leidde ironisch genoeg tot een nieuwe vergelijking tussen hem en Federer. Maar Vonn hield zich afzijdig en schreef op X: “Ik ben gewoon blij dat ze allebei van skiën genieten. Het maakt me gelukkig!”

Novak Djokovic leidt Roger Federer met 27-23 in onderlinge duels, waarbij de Serviër 27 overwinningen behaalde tegen Federer’s 23. Ze speelden 50 keer tegen elkaar tussen 2006 en 2020. In hun eerste vier confrontaties bleef Federer ongeslagen. De Serviër versloeg zijn tegenstander voor het eerst in 2007 op de Canadian Open. Hij versloeg Federer met 6-3, 6-7(6), 6-3 in de finale, nadat hij Andy Roddick en Rafael Nadal had verslagen in de kwartfinales en halve finales. Het duo stond voor het laatst tegenover elkaar in de halve finales van de Australian Open 2020. Djokovic versloeg de Zwitser met 7-6(1), 6-4, 6-3. Hij won het toernooi uiteindelijk door Dominic Thiem te verslaan in de beslissende wedstrijd.

Frequently Asked Questions (FAQ):

1. Wie is Lindsey Vonn?
Lindsey Vonn is een voormalig alpineskiër uit de Verenigde Staten. Ze heeft deelgenomen aan skicompetities van 2000 tot 2019 en heeft diverse onderscheidingen gewonnen, waaronder Olympische medailles en wereldkampioenschappen.

2. Met wie ging Lindsey Vonn skiën?
Lindsey Vonn ging skiën met Roger Federer, een professionele tennisser.

3. Wat heeft Lindsey Vonn over Roger Federer gezegd?
Lindsey Vonn zei dat Roger Federer de beste tennisser aller tijden is, ongeacht de statistieken.

4. Wat was de reactie van Novak Djokovic-fans op de uitspraken van Lindsey Vonn?
Fans van Novak Djokovic waren verontwaardigd dat Lindsey Vonn de statistieken negeerde, aangezien Djokovic meer grote titels heeft gewonnen dan Federer.

5. Hoeveel keren hebben Novak Djokovic en Roger Federer tegen elkaar gespeeld?
Novak Djokovic en Roger Federer hebben 50 keer tegen elkaar gespeeld tussen 2006 en 2020.

6. Wie heeft het meest gewonnen in de confrontaties tussen Novak Djokovic en Roger Federer?
Novak Djokovic heeft 27 keer gewonnen tegenover 23 overwinningen van Roger Federer.

Key Terms/Jargon:

1. GOAT (Greatest of All Time) – Greatest of All Time is een term die wordt gebruikt om de beste prestaties en prestaties van een individu in een bepaalde sport te benadrukken.

2. Grand Slam-titels – Dit zijn de vier belangrijkste tennistoernooien: Australian Open, French Open, Wimbledon en US Open.

Suggested related links:

1. Roger Federer – Officiële website van Roger Federer.
2. Novak Djokovic – Officiële website van Novak Djokovic.