Logan Drevlow verovert de harten van skiërliefhebbers

Logan Drevlow heeft de familienaam op woensdag waargemaakt. Zijn zus, Sydney, won twee seizoenen geleden als eerstejaars een Nordic staatskampioenschap. Zij heeft sindsdien niet meer meegedaan op het middelbare schoolniveau, omdat ze dit seizoen deelnam aan een nationaal teamkamp.
Maar haar broer zette de traditie voort. Als derde gerangschikt in de staat, was de eerstejaars van Hopkins op woensdag dominant en won hij de tweerace-pursuit met een tijd van 23 minuten en 36,2 seconden – 27 seconden sneller dan Wayzata senior Daniel Mccollor, die tweede werd.
Finn Christiansen, senior van Minnehaha Academy, eindigde als derde, terwijl Eddie Snider, junior van Mounds Park Academy – een cross country staatskampioen in de herfst – vijfde werd. Tim Tzeutschler van Highland Park werd 13e, Carson Peterson van Stillwater werd 14e en Henry Brandt van Central eindigde als 17e.
Coach Brett Schulze stond naast de ouders van Drevlow en vroeg: “Hoe voelt het om twee kinderen te hebben die staatskampioenen zijn?”
“Ik zei, ‘Dan moet je wel iets goed doen,” zei ze woensdag telefonisch.
Ski-excellentie zit in de familie.
“Ze hebben beide kinderen al heel jong op de ski’s gezet. Ze zijn niet bang om veel te skiën. En ze kunnen allebei pijn verdragen. Ze kunnen allebei zichzelf pushen,” zei Schulze. “Sommige mensen stoppen daarmee, maar zij kunnen pijn verdragen, dus ze zullen doen wat nodig is om zo goed mogelijk te presteren.”
Dat soort wilskracht komt tot uiting in de resultaten. Drevlow eindigde als twaalfde op het staatsniveau als achtste-groeper. Maar hij blijft stijgen in de sport. Schulze schatte dat Drevlow het afgelopen jaar ongeveer een voet is gegroeid.
“En hij werkt echt aan zijn dubbele stokslag en zijn bovenlichaamskracht. Hij doet dat het hele jaar door,” zei Schulze. “Heel toegewijd, hardwerkend, getalenteerd. Hij is elk jaar beter geworden. Ik weet dat zijn doel voor het begin van het seizoen was om bij de beste vijf te eindigen. Hij is gestaag verbeterd met zijn inspanningen.”
Schulze merkte op dat Drevlow waardevolle ervaring heeft opgedaan door te racen in de nationale seniorencircuit. Hij blijft zijn racetechnieken bijschaven.
“Hij houdt van competitie. Hij houdt ervan om zichzelf uit te dagen en hij is een behoorlijk slimme racer. Het is allemaal een leerproces voor hem. Hij zit in de negende klas, dus ik denk dat alles wat hij doet, daarvan leert en vervolgens naar een hoger niveau probeert te tillen,” zei Schulze. “We waren niet echt zeker hoe dit vandaag zou gaan. Maar hij was super enthousiast, en het eindigde als een goed resultaat voor hem. Het was echt leuk.”
Hopkins staat op de tweede plaats in de teamcompetitie voorafgaand aan de team sprint races van donderdag. Wayzata staat eerste, terwijl titelverdediger Duluth East derde is. Stillwater staat vijfde.

FAQ:

1. Wie heeft het Nordic staatskampioenschap gewonnen?
Logan Drevlow heeft het Nordic staatskampioenschap gewonnen.

2. Wie is Sydney?
Sydney is de zus van Logan Drevlow. Zij won twee seizoenen geleden het Nordic staatskampioenschap.

3. Waarom heeft Sydney dit seizoen niet deelgenomen op het middelbare schoolniveau?
Sydney heeft dit seizoen deelgenomen aan een nationaal teamkamp en heeft daarom niet meegedaan op het middelbare schoolniveau.

4. Wie eindigde als tweede in de race?
Wayzata senior Daniel Mccollor eindigde als tweede in de race.

5. Welke plaats heeft Finn Christiansen behaald?
Finn Christiansen eindigde als derde in de race.

6. Wie zijn de andere plaatsen in de race?
Eddie Snider eindigde als vijfde, Tim Tzeutschler werd 13e, Carson Peterson werd 14e en Henry Brandt eindigde als 17e.

7. Wat zei coach Brett Schulze over de prestaties van Logan Drevlow?
Coach Brett Schulze zei dat Logan Drevlow toegewijd, hardwerkend en getalenteerd is. Hij heeft elk jaar betere resultaten behaald en zijn doel voor het seizoen was om bij de beste vijf te eindigen.

8. Welke ervaring heeft Logan Drevlow opgedaan in de nationale seniorencircuit?
Logan Drevlow heeft waardevolle ervaring opgedaan door te racen in de nationale seniorencircuit.

9. Hoe doet het team van Hopkins het in de teamcompetitie?
Het team van Hopkins staat op de tweede plaats in de teamcompetitie voorafgaand aan de team sprint races van donderdag.

10. Welke andere teams staan hoog in de teamcompetitie?
Wayzata staat eerste in de teamcompetitie, terwijl titelverdediger Duluth East derde is. Stillwater staat vijfde.

Definities:

– Nordic staatskampioenschap: Een kampioenschap voor langlaufen, een sport die wordt beoefend met behulp van langlaufski’s.
– Pursuit: Een race met twee delen waarbij de eerste racer van start gaat en de anderen een bepaalde achterstand hebben op basis van hun vorige race.
– Cross country: Een discipline binnen het langlaufen waarbij skiërs over langere afstanden race.
– Racer: Een persoon die deelneemt aan een race of wedstrijd.

Suggested related links:

hopkinssports.com
wayzata.k12.mn.us
isd709.org
stillwaterschools.org
mpls.k12.mn.us