Maggie Voisin Neemt Hiatus van Freeskiën om zich te Richten op Backcountry Skiën

Sinds haar debuut in de U.S. Freestyle Ski Team heeft skiër Maggie Voisin uit Whitefish al meer dan een decennium lang deel uitgemaakt van het team, met drie deelnames aan de Olympische Winterspelen en zeven medailles op de X Games op haar naam. Na een reeks blessures en het verlies van haar broer heeft Voisin haar perspectief op haar carrière echter veranderd, en kondigde ze een pauze aan van de competitieve wereld. Het komende seizoen van 2024 zal ze zich volledig focussen op het backcountry skiën.

Op donderdag werden deze plannen nog concreter toen Voisin in een gezamenlijk bericht op Instagram met het U.S. Ski Team aankondigde dat ze na 10 jaar officieel een stap terug neemt uit de wereld van het freeskiën.

“Het is vaarwel tegen het wedstrijdnummer, niet tegen de sport,” staat er in het bericht. “We zullen het missen om haar te zien strijden, maar we zijn enthousiast om haar reis in het backcountry skiën te blijven volgen (en misschien zien we haar ook wel in de commentaarhokjes?).”

Voisin begon op jonge leeftijd met skiën op Big Mountain en sloot zich op negenjarige leeftijd aan bij het freestyle team van Whitefish Mountain Resort. Op haar twaalfde domineerde ze al haar leeftijdsgenoten op nationale wedstrijden en werd ze uitgenodigd om te trainen in Park City, Utah, een paar jaar later maakte ze de overstap definitief.

In 2013 werd Voisin uitgeroepen tot ESPN Rookie van het Jaar nadat ze het wereldkampioenschap van de Association of Freeskiing Professionals in Whistler, B.C. had gewonnen, en als enige vrouwelijke deelnemer een switch 900 succesvol uitvoerde. Het volgende seizoen, op jonge leeftijd, werd ze de jongste skiester (een record dat inmiddels is verbroken) die medailles won op de X Games, en ze werd de jongste Amerikaanse in vier decennia die deel uitmaakte van een Olympisch team toen ze naar Sochi, Rusland ging.

Helaas kwam Voisin vlak voor de Olympische Spelen ten val tijdens een oefenrun en kon ze niet deelnemen aan het wedstrijdonderdeel. Daarna had ze te maken met blessures in enkele van haar competitieve seizoenen, maar vier jaar later stond ze opnieuw op het wereldpodium als lid van Team U.S.A. in Pyeongchang, Zuid-Korea. Na het winnen van de X Games kort voor de Olympische Spelen gold Voisin als kanshebber voor een medaille. Ze stond lange tijd op de derde plaats, maar werd bij de laatste deelnemer van het podium gestoten en eindigde uiteindelijk op de vierde plaats.

Na het overwinnen van meer blessures en het verlies van haar broer voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2022 in Beijing, eindigde Voisin op de vijfde plaats bij het onderdeel ski slopestyle voor vrouwen en op de vijftiende plaats bij het nieuwe onderdeel ski big air.

In 2023 had Voisin oorspronkelijk drie wedstrijden gepland, maar vanwege een lichte knieblessure besloot ze ze over te slaan en in plaats daarvan de winter door te brengen in de backcountry, waar ze filmde met de productiebedrijven Good Company en Teton Gravity Research (TGR). Ze deed ook verslag van de X Games Aspen. Afgelopen winter zette ze deze koers voort en filmde ze met TGR samen met haar jeugdvriend Parkin Costain.

“Ik ben enthousiast om me op die richting te richten en te zien waar ik met mijn skiën naartoe ga,” vertelde Voisin aan de Flathead Beacon in december. “Het is leuk om de twee werelden te combineren – trucjes uit het park integreren in backcountry ski-lijnen.”

Veelgestelde vragen:

1. Wie is Maggie Voisin?
Maggie Voisin is een skiër uit Whitefish die deel uitmaakt van het U.S. Freestyle Ski Team. Ze heeft deelgenomen aan de Olympische Winterspelen en heeft verschillende medailles gewonnen op de X Games.

2. Wat heeft Voisin aangekondigd?
Voisin heeft aangekondigd dat ze een pauze neemt van de competitieve wereld en zich volledig zal richten op het backcountry skiën.

3. Hoe lang heeft Voisin deel uitgemaakt van het U.S. Freestyle Ski Team?
Voisin heeft meer dan een decennium deel uitgemaakt van het U.S. Freestyle Ski Team.

4. Welke blessures heeft Voisin gehad?
Voisin heeft verschillende blessures gehad gedurende haar carrière in het freestyle skiën.

5. Wat zijn de plannen van Voisin voor het komende seizoen van 2024?
Voisin zal zich volledig focussen op het backcountry skiën.

Definities van belangrijke termen en jargon:

– Freestyle skiën: Een discipline binnen het skiën waarbij skiërs verschillende tricks en sprongen uitvoeren op hellingen en in skigebieden.

– X Games: Een jaarlijks terugkerend evenement waarin extreme sportcompetities worden gehouden, zoals freestyle skiën, snowboarden en skateboarden.

– Backcountry skiën: Skiën buiten de grenzen van geprepareerde hellingen en skigebieden, waarbij skiërs ruige en ongerepte terreinen verkennen.

Suggesties voor gerelateerde links:

U.S. Ski & Snowboard
X Games
Teton Gravity Research

Let op: De URL’s in de bovenstaande suggesties zijn fictief en dienen te worden vervangen door relevante links naar de daadwerkelijke websites.