Marta Bassino Triomfeert in Wereldbeker Reuzenslalom in Andorra

Marta Bassino heeft een spannende openingsrun van de Wereldbeker reuzenslalom voor vrouwen gewonnen in Soldeu, Andorra. De Italiaanse was slechts 0,03 seconden sneller dan haar landgenote Federica Brignone, waarmee ze een Italiaanse één-twee finish behaalde. Alice Robinson uit Nieuw-Zeeland eindigde op de derde plaats, op minder dan twee tienden van een seconde van de koploper, gevolgd door Thea Louise Stjernesund uit Noorwegen op de vierde plaats.

Deze race markeert het weekend zonder Mikaela Shiffrin, die een blessure aan haar linkerknie verzorgt en haar leidende positie in het algemeen wereldbekerklassement kan verliezen aan Lara Gut-Behrami uit Zwitserland. Gut-Behrami, die de vorige reuzenslalom won, staat op de negende plaats na de openingsrun en moet 0,61 seconden goedmaken op Bassino om boven Shiffrin uit te komen. Shiffrin zal ook de slalom op zondag in Andorra overslaan, aangezien haar terugkeer naar de wedstrijden nog onduidelijk is.

De afwezigheid van enkele andere favorieten in de reuzenslalom, zoals Petra Vlhova uit Slowakije en Valerie Grenier uit Canada, die beide recent seizoenseinde blessures opliepen, opende de deur voor Bassino om haar beste vorm te tonen en haar eerste podiumplaats van het seizoen na te streven.

Bassino, ooit wereldkampioene reuzenslalom bij de junioren, heeft de afgelopen jaren moeite gehad met wisselende resultaten en fouten. Maar ze bleef vastberaden en zegt dat ze nu alle stukjes van de puzzel bij elkaar probeert te leggen. Vorig jaar werd ze ook al wereldkampioene super-G in Frankrijk.

Met haar overwinning in Andorra heeft Bassino laten zien dat ze nog steeds een geduchte concurrent is in het wereldbekercircuit. Het belooft een spannend seizoen te worden, met verschillende skistars die strijden om de felbegeerde titel.

FAQ: Wereldbeker reuzenslalom voor vrouwen

Wat is de uitslag van de openingsrun van de Wereldbeker reuzenslalom voor vrouwen in Soldeu, Andorra?
– Marta Bassino heeft de openingsrun gewonnen, gevolgd door Federica Brignone op de tweede plaats en Alice Robinson op de derde plaats.

Wie staat er op de vierde plaats in de race?
– Thea Louise Stjernesund uit Noorwegen staat op de vierde plaats.

Waarom is Mikaela Shiffrin afwezig tijdens deze race?
– Mikaela Shiffrin is geblesseerd aan haar linkerknie en zal deze race missen. Ze kan haar leidende positie in het algemeen wereldbekerklassement verliezen aan Lara Gut-Behrami uit Zwitserland.

Welke positie moet Gut-Behrami behalen om boven Shiffrin uit te komen in het wereldbekerklassement?
– Gut-Behrami staat op de negende plaats na de openingsrun en moet 0,61 seconden goedmaken op Bassino om boven Shiffrin uit te komen.

Zijn er andere favorieten die ontbreken in de reuzenslalom?
– Ja, Petra Vlhova uit Slowakije en Valerie Grenier uit Canada ontbreken vanwege recente blessures.

Wie is Marta Bassino en wat zijn haar prestaties in het verleden?
– Marta Bassino was ooit wereldkampioene reuzenslalom bij de junioren en werd vorig jaar wereldkampioene super-G in Frankrijk.

Extra informatie:
– Voor meer informatie en nieuws over de Wereldbeker reuzenslalom voor vrouwen, kun je de officiële website van de FIS Alpine Ski World Cup bezoeken: link