Meer dan de helft van de Nordic skiërs van middelbare scholen in Sault Ste. Marie heeft zich gekwalificeerd voor provinciale kampioenschappen

In een opmerkelijke prestatie hebben meer dan de helft van de Nordic skiërs van Sault Ste. Marie die deelnamen aan het NOSSA Championship, zich gekwalificeerd voor provinciale kampioenschappen. Dit jaar zullen maar liefst vierentwintig student-atleten hun kunsten vertonen op het OFSAA Nordic Championship in Lakefield, Ontario.

De scholieren van Korah, Superior Heights, White Pines en St. Mary’s College zullen donderdag deelnemen aan de belangrijkste races, gevolgd door sprints en estafettes op vrijdag. Het is het tweede opeenvolgende jaar dat Sault Ste. Marie vertegenwoordigd wordt op het OFSAA toernooi voor Nordic skiën, nadat de sport vorig jaar voor het eerst in tientallen jaren terugkeerde naar de lokale scholen.

Vorige week namen ongeveer 45 lokale cross-country skiërs deel aan het NOSSA Championship in Windy Lake Provincial Park, net buiten Sudbury. De atleten raceten in een vijf kilometer race (jongens en meisjes junioren), een zeven kilometer race (jongens en meisjes senioren) en een drie kilometer exhibitie race.

Greg MacLachlan, de organisator van het cross-country evenement, was erg tevreden met de omstandigheden van de race. “De skiërs hadden geluk met de verse sneeuw die de nacht ervoor was gevallen, waardoor de parcours ideaal waren voor de race,” zei hij. “De atleten uit Sault Ste. Marie hebben met moed en doorzettingsvermogen gestreden en meer dan de helft van hen heeft zich gekwalificeerd voor de provinciale kampioenschappen.”

Hoewel er veel getalenteerde skiërs waren, zijn er een paar opvallende prestaties. Voor het tweede jaar op rij versloeg Kate de Beer van Superior Heights de concurrentie en eindigde ze als eerste. Ze hoopt dit jaar op het podium te eindigen op OFSAA. In de junior meisjes Para-Nordic divisie behaalde Melina Bernardo uit Sault Ste. Marie de overwinning en zal ze ook deelnemen aan de provinciale kampioenschappen.

Voor de jongens van Korah eindigde het team als tweede, waardoor Ryan Elgie zich heeft gekwalificeerd voor het Ontario kampioenschap. Ook Simon Trombello, Oliver Benac, Kieran Dopp en Alexander Townsend hebben zich gekwalificeerd voor het team. Bij de senioren eindigde Erik Kary op de derde plaats in de Open divisie en leidde het White Pines team naar een tweede plaats. Ook Linden Devries, Alder Devries, Matt Dacosta en Dominic Albury hebben zich gekwalificeerd voor OFSAA.

Met zoveel getalenteerde skiërs die deelnemen aan de provinciale kampioenschappen, belooft het een spannend evenement te worden. We wensen alle atleten veel succes en hopen op podiumplaatsen voor Sault Ste. Marie!

FAQ

Q: Wie heeft zich gekwalificeerd voor de provinciale kampioenschappen Nordic skiën?
A: Meer dan de helft van de Nordic skiërs van Sault Ste. Marie die deelnamen aan het NOSSA Championship hebben zich gekwalificeerd voor de provinciale kampioenschappen.

Q: Hoeveel student-atleten nemen deel aan het OFSAA Nordic Championship?
A: Dit jaar zullen maar liefst vierentwintig student-atleten deelnemen aan het OFSAA Nordic Championship.

Q: Welke scholen zijn vertegenwoordigd op het OFSAA toernooi voor Nordic skiën?
A: De scholieren van Korah, Superior Heights, White Pines en St. Mary’s College zullen deelnemen aan het toernooi.

Q: Welke races worden er gehouden tijdens het OFSAA Nordic Championship?
A: Donderdag zullen de belangrijkste races plaatsvinden, gevolgd door sprints en estafettes op vrijdag.

Q: Waar vond het NOSSA Championship plaats?
A: Het NOSSA Championship vond plaats in Windy Lake Provincial Park, net buiten Sudbury.

Q: Hoe lang waren de races tijdens het NOSSA Championship?
A: De atleten raceten in een vijf kilometer race (jongens en meisjes junioren), een zeven kilometer race (jongens en meisjes senioren) en een drie kilometer exhibitie race.

Q: Wie waren enkele van de opvallende prestaties tijdens het NOSSA Championship?
A: Kate de Beer van Superior Heights won voor het tweede jaar op rij en Melina Bernardo uit Sault Ste. Marie won in de junior meisjes Para-Nordic divisie.

Q: Welke skiërs hebben zich gekwalificeerd voor het Ontario kampioenschap?
A: Ryan Elgie, Simon Trombello, Oliver Benac, Kieran Dopp, Alexander Townsend, Erik Kary, Linden Devries, Alder Devries, Matt Dacosta en Dominic Albury hebben zich gekwalificeerd voor het Ontario kampioenschap.

Q: Wat wordt er verwacht van de provinciale kampioenschappen?
A: Met zoveel getalenteerde skiërs die deelnemen, belooft het een spannend evenement te worden.

Definities

– NOSSA Championship: Een kampioenschap in Nordic skiën voor scholieren in Noord-Ontario.
– OFSAA Nordic Championship: Het Ontario Federation of School Athletic Associations Nordic Championship, een kampioenschap in Nordic skiën voor scholieren in Ontario.
– Para-Nordic: Een divisie in Nordic skiën voor atleten met een lichamelijke beperking.

Gerelateerde links

ofssa.on.ca – Website van de Ontario Federation of School Athletic Associations.
saultstemarie.ca – Website van Sault Ste. Marie.