Mikaela Shiffrin’s Road to Recovery: A Journey of Resilience and Support

US-skiester Mikaela Shiffrin maakt geen haast met haar terugkeer naar de skipistes terwijl ze blijft herstellen van een hoge snelheid crash in januari.

De meest succesvolle skiër aller tijden raakte geblesseerd aan haar knie nadat ze crashte tijdens een World Cup-afdalingsevenement in Italië en ondergaat nu revalidatie.

In een bericht op sociale media onthulde Shiffrin dat er geen ernstige beschadiging aan de gewrichtsbanden was, maar dat ze te maken had met “een verstuiking van de tibia-fibulaire gewrichtsbanden”.

“Het is eigenlijk heel afhankelijk van de fase waarin mijn revalidatie zich nu bevindt,” vertelde ze aan CNN Sport’s Don Riddell, sprekend over haar verwachte terugkeerdatum.

“Zoveel ervan hangt af van dagelijkse tests en verschillende soorten belasting en stress op de knie, en eigenlijk zien hoe het weefsel reageert. Dat is iets wat heel dagelijks is.

“Ik weet dat ik dit weekend niet zal racen in Andorra, en dat is eigenlijk het verst waar we op dit moment zeker van kunnen zijn.”

Shiffrin weet dat ze erg gelukkig was om de crash met minimale schade te overleven, gezien de impact die het ongeluk op haar lichaam had.

De Amerikaanse raakte uit balans na het landen van een kleine sprong, raakte een poort en botste tegen de hekken langs de helling.

“Ik zag het eigenlijk al een beetje aankomen toen ik in de lucht was,” voegde ze eraan toe.

“Ik probeerde die situatie te vermijden, maar het gaat ook zo snel dat er niet veel is wat je eraan kunt doen. Ik bedoel, de krachten zijn hoog, je landt van een sprong, het oppervlak was keihard.

“In die situatie kun je het eigenlijk niet vermijden. Ik had het gevoel dat ik dit doorzag een fractie van een seconde voordat het echt gebeurde.”

Uitdagende weken

Tot overmaat van ramp raakte Shiffrin’s vriend Aleksander Aamodt Kilde ook betrokken bij een ernstig incident op de skipistes slechts een paar weken voor Shiffrin’s incident.

De Noorse alpineskiër was betrokken bij een verschrikkelijke crash tijdens een World Cup-afdaling in Wengen, Zwitserland, wat resulteerde in een ontwrichte schouder, twee gescheurde schouderbanden en een nare snijwond aan zijn kuit die dringende operatie vereiste vanwege zenuwbeschadiging.

Shiffrin haastte zich naar zijn zijde in het ziekenhuis en was bij hem toen hij na de operatie bijkwam. Het paar ondersteunt elkaar nu bij hun respectievelijke revalidaties.

“Ik heb eigenlijk heel veel geluk gehad. Ik had veel ergere schade kunnen hebben,” zei Shiffrin.

“[Kilde] is een behoorlijke herinnering daaraan. Maar hij is zo positief. Hij laat iedereen om hem heen glimlachen.”

Shiffrin zei dat Kilde veel tijd in een rolstoel doorbrengt terwijl hij zijn herstel voortzet en dat hij zelf niet kan douchen, eten snijden of zelfs lopen.

De tweevoudig olympisch kampioene zegt ernaar uit te kijken Kilde elke avond te zien wanneer ze samen een paar uur kunnen eten.

“Hij kreeg echt een extra dosis trauma en een enorme impact,” zei Shiffrin, eraan toevoegend dat de afgelopen weken erg uitdagend zijn geweest voor het stel.

“Zijn mentale staat is zo ongelooflijk voor mij, dat hij zo positief kan zijn over het leven […] elke stap voor hem kan nemen met een open geest.”

US-skiester Mikaela Shiffrin neemt geen haast met haar terugkeer naar de skipistes terwijl ze blijft herstellen van een hoge snelheid crash in januari. Ze raakte geblesseerd aan haar knie tijdens een World Cup-afdalingsevenement in Italië en is nu bezig met revalidatie. Er is geen ernstige schade aan de gewrichtsbanden, maar ze heeft te maken met “een verstuiking van de tibia-fibulaire gewrichtsbanden”. Shiffrin kan niet precies zeggen wanneer ze weer zal racen, aangezien het afhangt van de dagelijkse tests en hoe haar knie reageert. Haar verwachte terugkeerdatum is nog niet bekend, maar ze zal in ieder geval niet racen in Andorra dit weekend.

Belangrijke termen en vakjargon die in het artikel worden gebruikt:
– Gewrichtsbanden: bindweefselstructuren die gewrichten verbinden en stabiliteit bieden.
– Revalidatie: het proces van herstel van een blessure, vaak met behulp van oefeningen en therapie.
– World Cup-afdalingsevenement: een internationaal skirace-evenement op het hoogste niveau.
– Verstuiking: schade aan een ligament als gevolg van overbelasting of verrekking.
– Tibia-fibulaire gewrichtsbanden: ligamenten aan de binnenkant van de enkel die de tibia (scheenbeen) en fibula (kuitbeen) verbinden.

Suggesties voor gerelateerde links:
Skiën
Wintersport
Koninklijke Nederlandse Voetbalbond