Minneapolis verwelkomt Olympiër Jessie Diggins en het enthousiaste publiek

Afgelopen zaterdag was het duidelijk hoorbaar wanneer Olympiër Jessie Diggins meedeed aan de COOP FIS Cross Country World Cup in Theodore Wirth Park in Minneapolis. Ongeveer 20.000 mensen waren aanwezig om haar toe te juichen, met koebellen te rinkelen, Amerikaanse vlaggen te zwaaien en enthousiast te worden voor een wintersportevenement in de buitenlucht op een parcours met verse sneeuw tijdens een ongewoon milde winter.

“Het was overweldigend, maar op een goede manier”, aldus Diggins. “Het voelde alsof er miljoenen mensen waren.”

Diggins, een inwoner van Afton en Olympisch gouden medaillewinnaar in 2018, skiede goed tijdens haar sprint, de kwartfinales en de halve finales. Uiteindelijk eindigde ze echter als vierde in de freestyle sprint. Desondanks nam ze op aanmoediging van het publiek een overwinningsronde, waarbij ze haar vuisten in de lucht pompte en alles in zich opnam.

“Mensen bleven maar binnenstromen”, zei Diggins. “Het was overweldigend omdat mensen hiervoor opkwamen. We zeiden: ‘We hebben deze ene kans. Hopelijk hebben we er meer, dat weten we niet.’ En mensen zeiden: ‘Oké, we komen. We zijn erbij.’ Het was geweldig om de skigemeenschap te zien samenkomen.”

Onder de fans was Brian Nidersson uit Stillwater, die vroeg kwam om een plek te vinden langs een van de beklimmingen op het parcours. “Ik hou van Nordic skiën”, zei hij. “Het is gewoon een geweldige kans om de World Cup hier te hebben en om zo’n geweldige sport te hebben die mensen naar buiten brengt om van de winter te genieten.”

Hij droeg een jas van het Nordic Ski-team van de Stillwater Area High School. Zijn dochter heeft de afgelopen jaren voor het team geskied. Het is hetzelfde team waar Diggins meer dan tien jaar geleden racete.

“Ze heeft zeker een grote invloed gehad op het team en is gewoon een positieve rolmodel en inspiratie voor alle kinderen, vooral de meisjes van het team,” aldus Nidersson.

Linda Evert en haar man kwamen vanuit Circle Pines om te kijken. Ze zijn allebei fervente langlaufers en waren teleurgesteld toen het evenement vier jaar geleden werd geannuleerd.

Zaterdag arriveerden ze vroeg op het parcours en waren enthousiast over alles wat ze konden zien.

“Het evenement, de opwinding van de menigte, het kunnen zien van de races die we op tv hebben gekeken in het echt,” zei ze. “Zelfs het zien van het parcours en de atleten die warmlopen, maakte het gewoon echter.”

Evert, die coach is bij de Minnesota Youth Ski League, zei ook dat het een dag was waarop alle jonge skiërs eindelijk de beste skiërs ter wereld van dichtbij konden zien.

Veelgestelde vragen:

1. Wie nam deel aan de COOP FIS Cross Country World Cup in Theodore Wirth Park?
Jessie Diggins, een inwoner van Afton en Olympisch gouden medaillewinnaar in 2018, nam deel aan de wedstrijd.

2. Hoeveel mensen waren aanwezig bij het evenement?
Ongeveer 20.000 mensen waren aanwezig om Jessie Diggins toe te juichen.

3. Hoe eindigde Jessie Diggins in de freestyle sprint?
Jessie Diggins eindigde als vierde in de freestyle sprint.

4. Hoe reageerden de mensen op de prestatie van Jessie Diggins?
Mensen bleven binnenstromen en kwamen met veel enthousiasme om haar aan te moedigen. Het publiek was overweldigend en de skigemeenschap kwam samen om haar te ondersteunen.

5. Wie waren enkele van de mensen die het evenement bijwoonden?
Brian Nidersson uit Stillwater en Linda Evert en haar man uit Circle Pines waren enkele van de fans die het evenement bijwoonden.

6. Waarom was het evenement bijzonder voor Linda Evert?
Linda Evert, die coach is bij de Minnesota Youth Ski League, zei dat het een dag was waarop alle jonge skiërs de beste skiërs ter wereld van dichtbij konden zien.

Belangrijke termen/jargon:

1. COOP FIS Cross Country World Cup – Deze term verwijst naar de Cross Country World Cup-wedstrijd georganiseerd door COOP en de Fédération Internationale de Ski (FIS).

2. Freestyle sprint – Dit is een discipline binnen het langlaufen waarbij deelnemers individueel of in teams racen over een kort parcours met hindernissen.

3. Nordic skiën – Dit is een vorm van skiën waarbij het gebruik van de lange, smalle ski’s centraal staat. Het wordt vaak beoefend in landen met koude winters zoals Noorwegen, Zweden en Finland.

Suggesties voor gerelateerde links:

1. FIS Cross Country World Cup – Officiële website van de Cross Country World Cup, die meer informatie biedt over het evenement en andere wedstrijden in het wereldkampioenschap.

2. Minnesota Youth Ski League – Website van de Minnesota Youth Ski League, waar jonge skiërs informatie kunnen vinden over skiclubs, trainingen en wedstrijden in de staat Minnesota.