Nieuwe eetgewoontes veranderen de dinertradities in Colorado

Gisteren wilden mijn vrouw en ik iets lekkers klaarmaken voor het avondeten. We konden dit ontdooien, dat aanbraden, en wat van deze groente roosteren. Toen keek ze me aan en zei: “Zullen we gewoon taco’s halen?”

En dat deden we.

Maar voordat we verder gaan met het nieuws, laten we allemaal een driewerf hoera geven voor taco’s.

Het nieuws

Buitenshuis

De Beavers-skilift brengt skiërs en snowboarders naar de top van de berg in Arapahoe Basin op 9 februari 2019. (Jesse Paul, The Colorado Sun)

Eerder deze maand zat Jason Blevins samen met Alterra CEO Jared Smith voor een publiek van 800 leiders uit de vakantie- en recreatie-industrie om te praten over – nou ja, wat anders – skiën. In het uitgebreide gesprek kwamen onderwerpen als klimaatverandering, financiën van de volgende generatie en het laten groeien van de sport zonder afbreuk te doen aan de ervaring aan bod. Oh, en al die “echt, echt boze” klanten.

Wolven

Wolvensporen gefotografeerd in Grand County in april 2023. (Shawn Scholl / Shannon Lukens, Special to The Colorado Sun)

Een van de 10 grijze wolven die naar Colorado zijn overgebracht, is overleden aan wat lijkt op natuurlijke oorzaken, hoewel er nog een autopsie nodig is. Ondertussen zullen wildbeheerders een andere wolf die vier koeien heeft gedood niet doden, omdat het waarschijnlijk de partner is van een zwangere wolf die aan het baren is. Als de ambtenaren gelijk hebben, zal dit het eerste nageslacht zijn van de opnieuw geïntroduceerde wolven, rapporteert Tracy Ross.

Milieu

Deze zomer doen 10 boeren in het zuidwesten van Colorado een experiment met gewassen die weinig water nodig hebben, zoals tarwe en gerst, als een manier om hun waterverbruik in tijden van droogte te verminderen. Maar ze hebben weinig hoop dat de gewassen op korte termijn een dominant deel van hun bedrijf zullen worden vanwege onbetrouwbare markten, schrijft Shannon Mullane.

Het Colorado Rapport

– SunLit –

Boeken

Elke week presenteren we als onderdeel van SunLit – het literatuurgedeelte van The Sun – aanbevelingen van boekhandels in heel Colorado. Deze week beveelt het personeel van Out West Books in Grand Junction de volgende boeken aan:

“Waarom we van honkbal houden”

FAQ-sectie

1. Wat was het onderwerp van het gesprek tussen Jason Blevins en Alterra CEO Jared Smith?
Het gesprek tussen Jason Blevins en Alterra CEO Jared Smith ging over verschillende onderwerpen met betrekking tot skiën, waaronder klimaatverandering, de financiën van de volgende generatie en het laten groeien van de sport zonder afbreuk te doen aan de ervaring.

2. Wat is er gebeurd met een van de overgebrachte wolven in Colorado?
Een van de 10 grijze wolven die naar Colorado zijn overgebracht, is overleden aan wat lijkt op natuurlijke oorzaken. Er is echter nog een autopsie nodig om dit definitief vast te stellen.

3. Waarom zullen wildbeheerders een wolf die vier koeien heeft gedood niet doden?
Omdat het waarschijnlijk de partner is van een zwangere wolf die aan het baren is, zullen wildbeheerders deze specifieke wolf niet doden. Als de ambtenaren gelijk hebben, zal dit het eerste nageslacht zijn van de opnieuw geïntroduceerde wolven.

4. Welk experiment wordt er uitgevoerd door 10 boeren in het zuidwesten van Colorado?
Deze zomer doen 10 boeren in het zuidwesten van Colorado een experiment met gewassen die weinig water nodig hebben, zoals tarwe en gerst. Dit doen ze als een manier om hun waterverbruik in tijden van droogte te verminderen.

Definities:
– Alterra CEO: Chief Executive Officer van Alterra, een bedrijf in de recreatie-industrie.
– Autopsie: Een onderzoek dat wordt uitgevoerd om de oorzaak van de dood vast te stellen, meestal door het bestuderen van het lichaam van een overleden persoon of dier.
– Gewassen: Planten die worden geteeld om voedsel of andere natuurlijke bronnen te produceren.
– Wolven: Een diersoort die behoort tot de hondachtigen en bekend staat om zijn sociale structuur en het jagen in groepen.

Suggesties voor gerelateerde links:
coloradosun.com – Hoofddomein van The Colorado Sun nieuwswebsite.