Nieuwe Kans! Ontdek De Ongerepte Schoonheid van de Chugach Mountains met Pulseline Adventure

Valdez-based ski guides Pulseline Adventure hebben aangekondigd dat ze twee nieuwe heli-skiing programma’s lanceren in het begin van maart. De “March Madness” pakketten van Pulseline Adventure bevatten minder vooraf gekochte vlieguren (Hobbs-uren) dan hun standaard pakketten, waardoor de initiële kosten en financiële risico’s worden verminderd.

Pulseline heeft deze programma’s ontworpen om skiërs en snowboarders te laten profiteren van een buitengewoon bovengemiddelde sneeuwbasis in de Chugach Mountains, die vrijwel onbeperkte terreinopties en skipistes biedt.
“De Chugach is altijd magisch om te skiën, maar met zo’n enorme hoeveelheid sneeuw komen de bergen pas echt tot leven. Het skigebied neemt wel 10 keer in omvang toe. Lijnen die voorheen niet bestonden worden skiëbaar en lijnen die vorig seizoen befietsbaar waren, zijn nu onherkenbaar. Met zoveel sneeuw lijkt het alsof je in een compleet nieuw berggebied vliegt. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos.”
– Gabe Monroe, Hoofdgids bij Pulseline Adventure

Dit is het seizoen om te gaan heli-skiën in Valdez. Het Alaska Department of Transportation heeft meer dan 540″ sneeuwval geregistreerd op een hoogte van 2500 voet nabij Thompson Pass, met veel hogere hoeveelheden in de sterk vergletsjerde heli-skiing zones op hogere hoogtes. Ondertussen heeft de stad Valdez op zeeniveau al 300 inches sneeuwval ontvangen tot en met 15 februari 2024.

In november 2023 viel er in minder dan 24 uur zes voet sneeuw op Mile 46 van de Richardson Highway, 21 mijl ten noordoosten van Thompson Pass. Anchorage ontving 104 inches sneeuwval tot en met 29 januari 2024, de vroegste datum ooit waarop de stad de grens van 100 inches heeft overschreden. Op 8 februari waren de sneeuwwaterequivalentie in de Prince William Sound en de Copper River Drainage ongeveer 150% van het langetermijngemiddelde, wat overeenkomt met een zeer diepe sneeuwbasis.

Begin maart is het doorgaans kouder in Valdez, met poedersneeuw en skiën op alle aspecten en hoogtes. Later in het seizoen kunnen de zuidelijkgelegen hellingen en lagere hoogtes niet meer toegankelijk zijn doordat de zonhoek toeneemt, dus de eerste twee weken van maart zijn een unieke tijd om te skiën in de Chugach Mountains.

Met zo’n enorme sneeuwbasis dit seizoen, zelfs voor Alaskaanse begrippen, worden normaal gesproken niet skiëbare lijnen, vooral spine lines, nu mogelijk. Daarnaast heeft een dikke sneeuwbasis andere voordelen.
“We kunnen sneller gaan en grotere bochten maken wanneer de sneeuwbasis dieper is. Het creëert kenmerken waar mensen in Alaska graag in rijden, zoals fluitjes en ruggen, en het vult de uitlopergebieden en uitwaaigebieden op. We hebben meer opties voor skipistes en het is mogelijk om technischere landingszones te hebben. Een diepe sneeuwbasis betekent ook dat we een goed en lang seizoen hebben, helemaal tot in april.”
– Jason Champion, Hoofdgids bij Pulseline

Deze twee programma’s bevatten minder vooraf gekochte Hobbs-uren dan de standaard pakketten, wat resulteert in minder kosten vooraf voor jou en daardoor minder risico (en het nieuwe kredietbeleid van 2024 helpt bovendien jouw investering te beschermen.)

Alle actie speelt zich af in het noorden en je wilt het niet missen.

OPTIE 1 – 2-9 maart

2,5 Hobbs-uren
Kosten per persoon: $7.500
Inclusief accommodatie (tweepersoonskamer), maaltijden, vervoer in Valdez en veiligheidsuitrusting

OPTIE 2 – 9-16 maart

3,0 Hobbs-uren
Kosten per persoon: $8.150
Inclusief accommodatie (tweepersoonskamer), maaltijden, vervoer in Valdez en veiligheidsuitrusting

Er is geen verplichting om meer te skiën dan de vooraf gekochte uren, maar als je meer wilt skiën, biedt Pulseline de speciale prijs van $4.400/Hobbs-uur ($1.100 per persoon op basis van een groep van 4) – in vergelijking met het normale tarief van $6.000/Hobbs-uur.

Stuur een e-mail naar [email protected] of klik op de volgende link om meer details te krijgen en te reserveren.

Miles Clark aan het heli-skiën bij Pulseline Adventure in Valdez, Alaska, op 16 april 2021.

Je zou ook leuk kunnen vinden:

Veelgestelde vragen:

1. Wat zijn de nieuwe heli-skiing programma’s die Pulseline Adventure lanceert?
Pulseline Adventure lanceert twee nieuwe heli-skiing programma’s genaamd “March Madness” pakketten.

2. Wat is het verschil tussen de “March Madness” pakketten en de standaard pakketten van Pulseline Adventure?
De “March Madness” pakketten bevatten minder vooraf gekochte vlieguren (Hobbs-uren) dan de standaard pakketten van Pulseline Adventure, waardoor de initiële kosten en financiële risico’s worden verminderd.

3. Waarom zijn de Chugach Mountains ideaal voor heli-skiën?
De Chugach Mountains bieden een buitengewoon bovengemiddelde sneeuwbasis, waardoor skiërs en snowboarders kunnen profiteren van vrijwel onbeperkte terreinopties en skipistes.

4. Wat zijn de voordelen van een diepe sneeuwbasis?
Een diepe sneeuwbasis zorgt ervoor dat normaal gesproken niet skiëbare lijnen nu mogelijk zijn, waaronder spine lines. Het stelt skiërs ook in staat om sneller te gaan en grotere bochten te maken, terwijl het ook meer opties biedt voor skipistes en technischere landingszones.

5. Wat zijn de data van de twee programma-opties?
Optie 1 is beschikbaar van 2 tot 9 maart, en optie 2 is beschikbaar van 9 tot 16 maart.

6. Wat zijn de kosten van de twee programma-opties?
Voor optie 1, met 2,5 Hobbs-uren, zijn de kosten per persoon $7.500. Voor optie 2, met 3,0 Hobbs-uren, zijn de kosten per persoon $8.150. Deze prijzen zijn inclusief accommodatie (tweepersoonskamer), maaltijden, vervoer in Valdez en veiligheidsuitrusting.

Belangrijke termen:

– Heli-skiing: Skiën op afgelegen plekken die alleen bereikbaar zijn per helikopter.
– Hobbs-uren: In de context van dit artikel verwijst dit naar de vooraf gekochte vlieguren per persoon bij Pulseline Adventure.

Suggesties voor gerelateerde links:

Pulseline Adventure – Officiële website van Pulseline Adventure.
Alaska.gov – Officiële website van de staat Alaska met informatie over reizen, weer en meer.
Chugach Mountains – Wikipedia-pagina over de Chugach Mountains, waar de heli-skiing plaatsvindt.