Novak Djokovic geniet van skiën in Italië voor zijn terugkeer in Indian Wells

De nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic, is momenteel in Italië en geniet van wat vrije tijd voordat hij weer in actie komt tijdens het Indian Wells-toernooi in maart 2024. Djokovic nam tot nu toe deel aan twee toernooien dit seizoen: de Australian Open en de United Cup, waarin hij zijn land, Servië, vertegenwoordigde.

In een Instagram-verhaal plaatste Djokovic afgelopen zaterdag een paar foto’s van zichzelf in volledige ski-uitrusting in het Val Gardena Ski Resort in Italië. Hij droeg een legergroene donsjack en tagde zijn racket sponsor “Head” in een van de afbeeldingen. In de bijschrift van de tweede afbeelding deelde de 24-voudig Grand Slam-kampioen dat hij een nieuw Super G-record had behaald op de World Cup-skipiste.

Djokovic heeft tot nu toe een win-verliesrecord van 7-2 dit seizoen. Hij begon het seizoen bij de United Cup 2024, waar hij Zhizhen Zhang en Jiri Lehecka versloeg, maar verloor van Alex de Minaur toen Servië werd uitgeschakeld door Australië in de kwartfinales. Vervolgens nam de nummer 1 van de wereld deel aan de Australian Open, waar hij Dino Prizmic, Alexei Popyrin, Tomas Martín Etcheverry, Adrian Mannarino en Taylor Fritz versloeg voordat hij werd uitgeschakeld in de halve finales door de uiteindelijke kampioen Jannik Sinner.

Volgens de planning op Djokovic’s website zal hij deelnemen aan de BNP Paribas Open in Indian Wells (3-17 maart 2024). De 36-jarige tennisser heeft al 14 keer deelgenomen aan Indian Wells gedurende zijn carrière. Hij heeft het ATP 1000-toernooi vijf keer gewonnen, waarbij hij de trofeeën in 2008, 2011, 2014, 2015 en 2016 heeft gewonnen. In 2016 versloeg Djokovic Bjorn Fratangelo, Philipp Kohlschreiber, Feliciano Lopez, Jo-Wilfried Tsonga en Rafael Nadal op weg naar de finale, waarin hij Milos Raonic in straight sets versloeg.

Djokovic is momenteel gedeeld recordhouder met Roger Federer met vijf Indian Wells-titels. Na de pensionering van Federer in 2022 is hij nu de enige actieve speler met vijf titels. Rafael Nadal volgt achter Djokovic met drie overwinningen. Djokovic’s deelname aan het Sunshine Double-toernooi dit jaar betekent het einde van zijn vijfjarige afwezigheid bij het toernooi, met zijn meest recente optreden in 2019.

FAQ:

1. Waar bevindt Novak Djokovic zich momenteel?
Novak Djokovic is momenteel in Italië.

2. Welke toernooien heeft Djokovic tot nu toe dit seizoen gespeeld?
Djokovic heeft tot nu toe deelgenomen aan de Australian Open en de United Cup.

3. Welke ski-piste heeft Djokovic bezocht?
Djokovic heeft het Val Gardena Ski Resort in Italië bezocht.

4. Hoeveel Grand Slam-titels heeft Djokovic gewonnen?
Djokovic heeft tot nu toe 24 Grand Slam-titels gewonnen.

5. Hoeveel keer heeft Djokovic deelgenomen aan Indian Wells?
Djokovic heeft al 14 keer deelgenomen aan Indian Wells.

6. Hoeveel keer heeft Djokovic Indian Wells gewonnen?
Djokovic heeft het ATP 1000-toernooi vijf keer gewonnen.

7. Wie heeft het Sunshine Double-toernooi dit jaar gewonnen?
Er is geen informatie gegeven over wie het Sunshine Double-toernooi dit jaar heeft gewonnen.

Definitions:

– Indian Wells: Het Indian Wells-toernooi is een jaarlijks professioneel tennistoernooi dat plaatsvindt in Indian Wells, Californië. Het is een van de ATP World Tour Masters 1000-toernooien.
– United Cup: De United Cup is een internationaal tenniscompetitie waar landen tegen elkaar strijden.
– Grand Slam: Een Grand Slam is een term die wordt gebruikt om de vier belangrijkste tenniswedstrijden van het jaar aan te duiden: de Australian Open, het French Open, Wimbledon en de US Open.
– ATP 1000-toernooi: Een ATP 1000-toernooi is een categorie toernooi op de ATP World Tour, waar spelers punten kunnen verdienen voor hun ranglijstpositie.
– Sunshine Double: De Sunshine Double verwijst naar het winnen van zowel het Indian Wells-toernooi als het Miami Open-toernooi in hetzelfde jaar.

Related links:
BNP Paribas Open
ATP Tour
ITF Tennis