Prince Harry and Duchess Meghan Attend Invictus Games Training Camp

Prins Harry en Hertogin Meghan bezochten het trainingskamp voor de Invictus Games in Whistler, Canada, om de atleten aan te moedigen in hun voorbereiding op het wereldwijde sportevenement. Het paar ontmoette de deelnemers aan het Whistler Blackcomb skiresort in British Columbia. Prins Harry is de oprichter van de Invictus Games, een Paralympische sportcompetitie voor gewonde en zieke militairen en veteranen om hun herstel te bevorderen.

De aankomende spelen, die volgend jaar plaatsvinden, zullen zo’n 550 deelnemers uit maximaal 25 landen hebben. Naast indoor adaptieve evenementen zoals zitvolleybal, zwemmen en rolstoelbasketbal, staan deze keer ook wintersporten zoals alpineskiën, snowboarden en rolstoelcurling op het programma. Bijzondere aandacht wordt besteed aan sit-skiën, een skivorm die het mensen die normaal gesproken een rolstoel gebruiken of moeite hebben om lang te staan, mogelijk maakt om te skiën, zowel met als zonder hulp.

Naast hun betrokkenheid bij de Invictus Games, hebben Prins Harry en Hertogin Meghan ook verschillende andere aankondigingen gedaan. Zo heeft Meghan een deal gesloten met Lemonada Media om nieuwe podcastshows op te nemen, waarbij het bedrijf ook haar vorige serie zal distribueren. Het koppel heeft ook hun Archewell-website opnieuw gelanceerd en hernoemd tot “The Office of Prince Harry and Meghan, the Duke and Duchess of Sussex”.

De lancering van de website komt op een moment dat de Britse monarchie onder druk staat, met Prins Charles die al zijn openbare taken uitstelt vanwege zijn kankerdiagnose en prinses Diana die voorlopig niet kan optreden na een buikoperatie. Prins Harry vloog naar het Verenigd Koninkrijk om zijn vader te ontmoeten, waarbij hij zijn vrouw Meghan en hun twee kinderen achterliet in Californië. Hoewel hij zijn broer, de prins van Wales, niet ontmoette, bracht hij ongeveer 45 minuten door in Clarence House.

FAQ:

1. Wat zijn de Invictus Games?
De Invictus Games is een Paralympische sportcompetitie voor gewonde en zieke militairen en veteranen om hun herstel te bevorderen.

2. Waar vond het trainingskamp voor de Invictus Games plaats?
Het trainingskamp vond plaats in Whistler, Canada.

3. Waarom bezochten Prins Harry en Hertogin Meghan het trainingskamp?
Prins Harry is de oprichter van de Invictus Games en het paar bezocht het trainingskamp om de atleten aan te moedigen in hun voorbereiding op het wereldwijde sportevenement.

4. Hoeveel deelnemers zullen er naar verwachting aan de aankomende Invictus Games deelnemen?
Er worden ongeveer 550 deelnemers uit maximaal 25 landen verwacht.

5. Welke sporten zullen er deze keer op het programma staan?
Naast indoor adaptieve evenementen zoals zitvolleybal, zwemmen en rolstoelbasketbal, zullen ook wintersporten zoals alpineskiën, snowboarden en rolstoelcurling worden opgenomen. Sit-skiën zal speciale aandacht krijgen.

Definitions:

1. Invictus Games: Een Paralympische sportcompetitie voor gewonde en zieke militairen en veteranen om hun herstel te bevorderen.

2. Whistler Blackcomb: Een skiresort in British Columbia, Canada.

3. Adaptieve evenementen: Sportevenementen die zijn aangepast voor mensen met beperkingen of handicaps.

4. Sit-skiën: Een skivorm die het mensen die normaal gesproken een rolstoel gebruiken of moeite hebben om lang te staan, mogelijk maakt om te skiën, zowel met als zonder hulp.

Related links:
Invictus Games Foundation
Whistler Blackcomb
Archewell