Remembering Kasha Rigby: The Trailblazing Skier and Humanitarian

De geliefde Kasha Rigby stond bekend om haar sprankelende persoonlijkheid en lichtvoetige aanwezigheid. Met glinsterende glitters op haar jukbeenderen creëerde ze een magische sfeer waarin iedereen wilde vertoeven. “Ze had een bepaalde twinkeling, een glans in haar ogen die iedereen wilde zien,” aldus Rigby’s vriend, Dax Williamson.

Naast haar betoverende verschijning stond Rigby ook bekend om haar liefde voor reizen. Ze verdiende zelfs de bijnaam “Flight Risk”. Toch beschouwden haar beste vrienden, Dax Williamson en Rebecca Shatles, Utah als haar thuisbasis. Williamson herinnert zich nog goed de dag dat hij Rigby ontmoette. Ze ging achterland skiën met een groep vrienden en begroette hen met een warme kop thee.

” We waren bezig met een zeer uitdagende afdaling en zij vroeg gewoon: ‘Mag ik als eerste gaan?’ Ze sprong erin en blies ons helemaal weg,” herinnert Williamson zich.

Rigby hield van de Cottonwood Canyons, had een sterke band met Boulder en werkte lange tijd bij Hell’s Backbone. Ook was The Grand Staircase een bijzondere plek voor haar, vertelt Rebecca Shatles.

Helaas kwam een tragisch einde aan het leven van “The Fairy”. Tijdens het skiën in Kosovo werd ze verrast door een lawine, die haar in de bomen meesleepte en haar leven kostte.

Toen Shatles een foto van het lawinegebied zag, kon ze het nauwelijks bevatten. “Werelddeze lawine onze Kashy mee? Maar misschien was het gewoon haar tijd,” zei ze.

Ondanks haar veel te vroege overlijden heeft Rigby al zoveel bereikt op haar 54e. Ze was een wereldberoemde skiër en stond vooral bekend als pionier van het extreme telemarkskiën.

“Als je haar biografie bekijkt, dan denk je gewoon: wauw – ze was een wereldatleet, ze is overal ter wereld geweest, heeft overal geskied en heeft samengewerkt met de beste en coolste mensen in de gemeenschap en industrie,” aldus Williamson.

“Ik zie deze schattige kleine skiemeisjes met hun staartjes uit hun helmen, en weet je, Kasha heeft dat gecreëerd. Ze heeft het vermogen gecreëerd om een ongelooflijke atleet en een prachtige vrouw te zijn,” zei Shatles.

De laatste jaren legde Rigby zich steeds minder toe op het skiën en richtte ze zich volledig op haar passie voor humanitair werk, met name in Bangladesh.

“Haar reis daar was eigenlijk onderdeel van een project om het surfen voor sommige kinderen in Cox’s Bazar mogelijk te maken,” legt Shatles uit.

Mensen van over de hele wereld, van Salt Lake City tot ver daarbuiten, proberen nu op hun eigen manier de grootsheid van Rigby’s nalatenschap levend te houden.

“Volgens mij is het belangrijkste dat we allemaal kunnen doen, doorgaan met wat we graag doen,” zei Williamson.

Er is een GoFundMe-pagina opgezet om Rigby terug naar de Verenigde Staten te brengen. Laten we samen herinneringen aan Kasha Rigby koesteren en haar buitengewone geest levend houden.

Veelgestelde vragen over Kasha Rigby

Wie was Kasha Rigby?
Kasha Rigby was een geliefd persoon met een sprankelende persoonlijkheid en lichtvoetige aanwezigheid. Ze stond bekend om haar glinsterende glitters op haar jukbeenderen en creëerde een magische sfeer waarin iedereen wilde vertoeven.

Wat was de bijnaam van Kasha Rigby?
Kasha Rigby verdiende de bijnaam “Flight Risk” vanwege haar liefde voor reizen.

Waar beschouwde Kasha Rigby als haar thuisbasis?
Kasha Rigby beschouwde Utah, met name Cottonwood Canyons, Boulder en Hell’s Backbone, als haar thuisbasis.

Hoe kwam Kasha Rigby om het leven?
Kasha Rigby kwam tragisch om het leven tijdens het skiën in Kosovo toen ze werd verrast door een lawine die haar in de bomen meesleepte.

Wat waren de prestaties van Kasha Rigby?
Op haar 54e had Kasha Rigby al veel bereikt. Ze was een wereldberoemde skiër en stond vooral bekend als pionier van het extreme telemarkskiën.

Waar richtte Kasha Rigby zich op na haar ski-carrière?
Na haar ski-carrière richtte Kasha Rigby zich volledig op haar passie voor humanitair werk, met name in Bangladesh.

Hoe kunnen mensen de nalatenschap van Kasha Rigby levend houden?
Mensen van over de hele wereld proberen op hun eigen manier de grootsheid van Rigby’s nalatenschap levend te houden. Het belangrijkste is doorgaan met wat we graag doen. Er is ook een GoFundMe-pagina opgezet om Rigby terug naar de Verenigde Staten te brengen en herinneringen aan haar te koesteren.

Voor meer informatie over Kasha Rigby, bezoek de officiële website.