Soldaatberg biedt unieke achterlandski-ervaring in Idaho

Soldaatberg is een van de drie plaatsen in Idaho waar skiërs en snowboarders kunnen genieten van cat-skiën in het achterland. Bij deze activiteit brengt een sneeuwkat groepen naar de hoger gelegen gebieden waar maagdelijke poedersneeuw op elke bocht wacht. Onlangs hadden we de kans om te skiën met een legende. Reggie Crist, winnaar van twee gouden medailles op de X Games en deelnemer aan de Olympische Spelen van 1992, vergezelde ons op deze bijzondere dag.

Volgens Crist is Idaho een paradijs voor skiërs: “Ik heb het geluk dat ik over de hele wereld mag skiën en wat me opvalt aan Idaho is de uitgestrektheid van dit achtertuinspeelplaats.” Hij voegt eraan toe: “Soldaatberg heeft niet alleen het skigebied, maar ook dit cat-skiën is fantastisch.”

Onze dag begon met een korte opfriscursus lawineveiligheid, gegeven door Jeff Hershberger, onze gids. Hij leidde ons naar de beste plekken in het achterland van Soldaatberg, terwijl hij ons inprentte hoe we veilig konden blijven.

Veiligheid staat voorop bij het kiezen van de skiroutes: “We zoeken een balans tussen goede ski-condities en een veilige helling. We zijn continu bezig met lawinebewustzijn,” aldus Hershberger. “Het is zeker onze topprioriteit en we verkennen regelmatig de sneeuw om de condities en mogelijke risico’s goed in kaart te brengen.”

Op het einde van de afdaling bracht Steve Hill ons weer naar de top van de berg met zijn Prinoth-sneeuwkat. Steve werkt normaal gesproken als vrachtwagenchauffeur en heeft al drie miljoen mijl zonder ongeluk gereden, maar hij had genoeg van rijden in de winter en koos voor een baan bij Soldaatberg: “Dit houdt me bezig tijdens de winter,” zei hij. “Er zijn niet veel mensen die hier komen.”

Steve bracht ons naar de top van piek twee, op een hoogte van 9.529 voet. Hij baant zijn eigen weg met de sneeuwkat. Ter vergelijking, de top van de stoeltjeslift twee op Soldaatberg ligt op 7.177 voet.

Volgens Hershberger skiën groepen op een gemiddelde dag tussen de 10.000 en 15.000 verticale voet. Hij doet dit werk omdat hij van skiën houdt, maar werkt als ingenieur in Boise. “Het is geen glamoureus geld, het is niet het geld dat je krijgt voor poedersneeuw,” aldus Hershberger. “Als ik aan mijn bureau werk, focus ik me op mijn werk zodat ik hierboven kan genieten van mijn ‘werk’ in de bergen.”

Cat-skiën was een van mijn favoriete dagen op de pistes, maar als je wilt deelnemen, moet je ver van tevoren plannen, want het is meestal snel uitverkocht. Het is slechts een voorbeeld van de unieke manieren waarop Soldaatberg gasten tegemoet komt. Het skigebied biedt ook mogelijkheden voor backcountry-tours en je kunt de hele berg afhuren voor evenementen. Daarnaast heeft dit familiebedrijf lagere ticketprijzen dan de meeste andere skigebieden.

Op 24 februari organiseert Soldaatberg ook een speciale dag voor mushers. Studenten en leraren van alle scholen in Camas County krijgen een gratis skidag en ontvangen gratis seizoenspassen en instructies van de Sun Valley Ski Education Foundation.

Veelgestelde vragen (FAQ) over cat-skiën in Soldaatberg:

1. Wat is cat-skiën?
Cat-skiën is een activiteit waarbij een sneeuwkat groepen mensen naar de hoger gelegen gebieden brengt waar maagdelijke poedersneeuw op elke bocht wacht. Het is een vorm van skiën en snowboarden buiten de pistes.

2. Wat maakt Idaho een paradijs voor skiërs volgens Reggie Crist?
Reggie Crist, een bekende skiër, noemt Idaho een paradijs voor skiërs vanwege de uitgestrektheid van het achtertuinspeelplaats. Hij merkt op dat Soldaatberg niet alleen een skigebied heeft, maar ook fantastisch cat-skiën.

3. Hoe wordt de veiligheid gewaarborgd tijdens het cat-skiën?
Veiligheid is de topprioriteit bij het kiezen van de skiroutes. Er wordt gezocht naar een balans tussen goede ski-condities en veilige hellingen. Lawinebewustzijn is een continu aandachtspunt en de sneeuw wordt regelmatig verkend om de condities en risico’s in kaart te brengen.

4. Wie zijn enkele belangrijke personen tijdens de cat-ski-ervaring in Soldaatberg?
Jeff Hershberger is de gids die de groep naar de beste plekken in het achterland van Soldaatberg leidt en een korte opfriscursus lawineveiligheid geeft. Steve Hill is de sneeuwkatbestuurder die de groep terug naar de top van de berg brengt.

5. Hoeveel verticale voet skiën groepen meestal op een gemiddelde dag?
Op een gemiddelde dag skiën groepen tussen de 10.000 en 15.000 verticale voet.

6. Hoe kan ik deelnemen aan cat-skiën in Soldaatberg?
Om deel te nemen, moet je ver van tevoren plannen, omdat het meestal snel uitverkocht is. Neem contact op met Soldaatberg voor meer informatie en beschikbaarheid.

Belangrijke termen en jargon:
– Cat-skiën: Een activiteit waarbij een sneeuwkat groepen mensen naar de hoger gelegen gebieden brengt waar maagdelijke poedersneeuw op elke bocht wacht.
– Lawinebewustzijn: Het bewust zijn en begrijpen van lawinegevaar en hoe hiermee om te gaan tijdens het skiën of snowboarden buiten de pistes.

Suggestie van een gerelateerde link:
Soldaatberg (Hoofddomein van Soldaatberg)