St. Albert Skier Shines at Junior World Ski Championships

De achttienjarige Kendra Giesbrecht uit St. Albert heeft afgelopen weekend geholpen om Canada bijna een bronzen medaille te bezorgen tijdens de junior wereldkampioenschappen skiën in Frankrijk. De wedstrijd vond plaats van 27 januari tot 3 februari in de regio Porte du Soleil en trok skiërs uit 54 landen die streden in zes disciplines voor medailles.

Volgens Giesbrecht’s coach, Luke Patterson, is deze competitie het evenement waar jonge alpineskiërs zich kunnen meten met de besten in hun leeftijdscategorie. Het is vaak een indicatie van het algehele niveau van een land in de sport. Hij prijst Giesbrecht voor haar capaciteiten en werkethiek.

Giesbrecht was verrast en enthousiast toen ze vorige maand hoorde dat ze was geselecteerd om deel uit te maken van Team Canada op dit evenement. Ze realiseerde zich dat er veel andere skiërs van haar leeftijd waren die ook gekwalificeerd waren voor het team.

In tegenstelling tot andere atleten op nationale teams, hadden Giesbrecht en haar teamgenoten slechts twee weken de tijd om in Italië te trainen en als groep samen te komen. Toch deed Giesbrecht het volgens Patterson uitstekend en paste ze goed in het team.

De grootte van het resort in Porte du Soleil maakte indruk op Giesbrecht: “Het resort was enorm. Je draaide je om en er was nog een hele andere berg… Je kon 20 minuten rijden en nog steeds in hetzelfde resort zijn.”

Giesbrecht was één van de zeven leden van Team Canada en dit was haar eerste keer op de juniorenwereldkampioenschappen. Ze eindigde als 25e bij de slalom met een totale tijd van 1:29.65 en als 38e bij de reuzenslalom met een tijd van 2:09.12.

Haar team kwam dichtbij een podiumplaats in het gemengde team parallel evenement. Ze namen het op tegen Team USA voor het brons. Helaas viel hun teamgenoot Kyle Blandford tijdens de laatste race, waardoor Canada verloor. Desondanks was het team trots op hun prestaties.

Patterson voorspelt dat Giesbrecht volgend jaar sterker terugkomt en nog beter zal presteren op het toernooi. Voor nu neemt ze even een paar weken rust in St. Albert voordat ze naar de Noord-Amerikaanse alpinekampioenschappen in Ontario gaat.

Veelgestelde vragen:

1. Wat zijn de junior wereldkampioenschappen skiën?
De junior wereldkampioenschappen skiën is een evenement waar jonge alpineskiërs uit verschillende landen elkaar ontmoeten en tegen elkaar strijden in verschillende disciplines om medailles.

2. Wanneer vonden de junior wereldkampioenschappen skiën plaats?
De wedstrijd vond plaats van 27 januari tot 3 februari in de regio Porte du Soleil in Frankrijk.

3. Hoeveel landen deden mee aan de junior wereldkampioenschappen skiën?
Er deden skiërs uit 54 landen mee aan de junior wereldkampioenschappen skiën.

4. Wie is Kendra Giesbrecht?
Kendra Giesbrecht is een achttienjarige skiër uit St. Albert, Canada. Ze werd geselecteerd om deel uit te maken van Team Canada tijdens de junior wereldkampioenschappen skiën.

5. Hoe heeft Kendra Giesbrecht gepresteerd op de junior wereldkampioenschappen skiën?
Kendra Giesbrecht eindigde als 25e bij de slalom met een totale tijd van 1:29.65 en als 38e bij de reuzenslalom met een tijd van 2:09.12.

6. Wat is het gemengde team parallel evenement?
Het gemengde team parallel evenement is een speciale wedstrijd waar teams bestaande uit zowel mannen als vrouwen tegen elkaar strijden.

7. Wie viel er tijdens de laatste race van het gemengde team parallel evenement?
Kendra Giesbrecht’s teamgenoot, Kyle Blandford, viel tijdens de laatste race van het gemengde team parallel evenement.

8. Waar neemt Kendra Giesbrecht nu even rust voordat ze naar een ander toernooi gaat?
Kendra Giesbrecht neemt even een paar weken rust in St. Albert voordat ze naar de Noord-Amerikaanse alpinekampioenschappen in Ontario gaat.

Definities:

– Junior wereldkampioenschappen skiën: Een internationaal evenement waar jonge alpineskiërs uit verschillende landen tegen elkaar strijden voor medailles in verschillende disciplines.
– Alpineskiën: Een vorm van skiën waarbij skiërs afdalen op steile hellingen met behulp van slalom- of reuzenslalomtechnieken.
– Slalom: Een discipline in alpineskiën waarbij skiërs tussen poortjes slalommen.
– Reuzenslalom: Een discipline in alpineskiën waarbij skiërs tussen poortjes op een grotere afstand van elkaar slalommen.
– Gemengd team parallel evenement: Een speciale wedstrijd waar teams bestaande uit zowel mannen als vrouwen tegen elkaar strijden.

Suggesties voor gerelateerde links:

Internationale Ski Federatie
Sport.ca