Tennisfans, neem even pauze

In een herinnering dat er geen winnaars zijn in een GOAT-debat, heeft ski-icoon Lindsay Vonn voor ophef gezorgd nadat ze de Zwitserse meester “de GOAT, ongeacht wat de cijfers zeggen” noemde in een nu bewerkte Instagram-post.

Vonn ging skiën met Federer en zijn familie toen ze op Instagram een ogenschijnlijk onschuldige boodschap plaatste. Maar nadat Federer de eerste was die met pensioen ging in het Big Three-tijdperk van tennis met 20 grandslamtitels, hebben Rafael Nadal (22 grandslamtitels) en Novak Djokovic (24 grandslamtitels) de Zwitserse ster overtroffen.

De GOAT-debat is echter nog lang niet voorbij, met fans die allemaal hun eigen favorieten hebben om verschillende redenen. Of het nu gaat om Djokovic’s controverses ondanks zijn statistische dominantie, of Nadal’s dominantie op de French Open die zijn andere prestaties overschaduwt, of welke andere redenen dan ook, het debat zal waarschijnlijk nooit eindigen.

Dus toen Vonn Federer haar persoonlijke GOAT verklaarde, was er altijd kritiek te verwachten. Een fan antwoordde: “Jullie beiden zijn legendes in de sport en helden van de moderne wereld, maar de enige GOAT’s zijn @mikaelashiffrin en @djokernole in het skiën en tennis.” Vonn antwoordde: “Ja, dat zijn ze zeker en ik heb veel respect voor hen. Maar ik classificeer GOAT’s niet alleen op basis van statistieken. Rog zal altijd mijn GOAT zijn.”

Ze voegde er ook aan toe: “Bovendien kunnen er meerdere GOAT’s zijn. Ik beschouw Rog, Djoko en Rafa als GOAT’s.” Vonn is een van de beste alpineskiërs aller tijden.

Andere fans zeiden dat Vonn “wist wat ze deed”, terwijl een ander zei dat het “een PR-stunt was om RF te bevorderen en Djokovic te kleineren”. Andere fans noemden Vonn “volledig respectloos” tegenover Djokovic omdat ze Federer de GOAT noemde.

Dit terwijl Djokovic zelf de GOAT-titel die zovelen hem in het verleden hebben gegeven heeft afgezwakt. Nadat hij zijn 23e titel op de French Open 2023 had gewonnen, zei hij: “Het is respectloos naar grote kampioenen uit andere tijdperken. Elke grote kampioen van zijn generatie heeft een enorme indruk achtergelaten en de weg geplaveid.” Tenniscorrespondent José Morgado zei dat Vonn “haar oorspronkelijke tweet moest verwijderen na het ontvangen van haat”, en voegde eraan toe: “Het is gek wat deze website aan het worden is.”

Vonn reageerde: “Ik werd niet gedwongen, ik wilde gewoon niet dat de negatieve opmerkingen mijn herinnering zouden verpesten. En de post was geen vergelijking, het was een eerbetoon aan mijn vriend die een grote impact op mijn leven heeft gehad. Iedereen raakt gewoon in paniek als het woord GOAT wordt gebruikt. Hij kan mijn GOAT zijn, ongeacht wat andere mensen denken.”

Ze voegde eraan toe: “GOAT of de grootste aller tijden is een subjectieve titel. Wat maakt iemand geweldig? Zijn het statistieken? Zijn het records? Is het impact? Is het karakter? Is het alles hiervan? Meningen verschillen en dat is oké. Mijn GOAT is misschien niet jouw GOAT en er zal altijd een debat zijn, maar meningen zijn slechts dat, meningen, en iedereen heeft er recht op.”

Vonn is een tweevoudig wereldkampioen alpineskiën en won goud op de Olympische Winterspelen van Vancouver 2010 op de afdaling. Ze won in totaal drie medailles; brons op de Super-G in Vancouver en opnieuw brons op de afdaling op de Olympische Spelen van PyeongChang 2018. Ze is ook een van de zes vrouwen in de geschiedenis die wereldbekerwedstrijden heeft gewonnen in alle vijf alpineski-disciplines: afdaling, super-G, reuzenslalom, slalom en de combinatie.

Vonn had ook het record van meeste wereldbekeroverwinningen met 82, tot Shiffrin haar in januari 2023 voorbijstreefde.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wie noemde de Zwitserse meester “de GOAT”?
– Ski-icoon Lindsay Vonn noemde de Zwitserse meester “de GOAT” in een Instagram-post.

2. Hoe reageerden fans op Vonn’s uitspraak?
– Fans hadden gemengde reacties op Vonn’s uitspraak. Sommige fans waren het ermee eens, terwijl anderen het er niet mee eens waren en hun eigen favorieten noemden.

3. Hoe reageerde Vonn op de kritiek?
– Vonn verdedigde haar mening en zei dat ze GOAT’s niet alleen op basis van statistieken beoordeelt. Ze classificeert ook Djokovic en Nadal als GOAT’s.

4. Wie zijn de andere mogelijke GOAT’s volgens Vonn?
– Volgens Vonn beschouwt ze Roger Federer, Novak Djokovic en Rafael Nadal allemaal als GOAT’s.

5. Hoe heeft Vonn gereageerd op de kritiek op haar uitspraak?
– Vonn zei dat ze niet wilde dat negatieve opmerkingen haar herinnering zouden verpesten en dat het eerbetoon was aan haar vriend die een grote impact op haar leven heeft gehad.

6. Wat is de betekenis van GOAT?
– GOAT staat voor “Greatest of All Time” en verwijst naar een persoon die wordt beschouwd als de beste aller tijden op een specifiek gebied.

Definities:

– GOAT: “Greatest of All Time”, verwijst naar een persoon die wordt beschouwd als de beste aller tijden op een specifiek gebied.

Gerelateerde links:

FIS Ski – Officiële website van de internationale skifederatie.
ATP Tour – Officiële website van de ATP Tour voor herentennis.
WTA Tennis – Officiële website van de WTA voor dametennis.