Tiener overlijdt na ski-ongeval in Sunshine Village skiresort

Bij een tragisch ski-ongeluk in het Sunshine Village skiresort in de buurt van Banff is vorige week een 15-jarige jongen om het leven gekomen. Volgens woordvoerster Kendra Scurfield van Sunshine Village skiede de tiener op een steile helling op een zwarte piste genaamd Goat’s Eye toen hij tegen een houten verkeersbord botste.

“Het lijkt erop dat het een botsing met hoge snelheid was,” aldus Scurfield. Ze voegde eraan toe dat het een mooie zonnige dag was en dat de omstandigheden goed waren. Ondanks dat de tiener een helm droeg, kon hij het ski-ongeluk niet overleven.

Het skiresort reageerde op het incident door te zeggen dat ze altijd op zoek zijn naar manieren om de veiligheid op de pistes te verbeteren. “Het moet een veilige plek zijn voor iedereen om van te genieten. Skiën is een veilige activiteit,” benadrukte Scurfield.

Het is het eerste fatale ski- of snowboardongeluk in Sunshine Village in bijna tien jaar tijd. In maart 2015 overleed een snowboarder in de twintig nadat hij tegen een boom was gebotst in de buurt van de Wolverine stoeltjeslift.

Onze gedachten gaan uit naar de familie van de tiener in deze moeilijke tijd. Het tragische ongeval benadrukt opnieuw het belang van veiligheid op de skipistes en het nemen van voorzorgsmaatregelen om ongelukken te voorkomen. We hopen dat dit incident leidt tot verdere inspanningen om de veiligheid in skiresorts over de hele wereld te verbeteren.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is er gebeurd bij het ski-ongeluk in Sunshine Village?
– Bij het ski-ongeluk in Sunshine Village is een 15-jarige jongen om het leven gekomen nadat hij tegen een houten verkeersbord botste op een steile helling genaamd Goat’s Eye.

2. Wat zijn de omstandigheden op de dag van het ongeluk?
– Volgens woordvoerster Kendra Scurfield waren de omstandigheden goed op de dag van het ongeluk. Het was een mooie zonnige dag.

3. Droeg de tiener een helm?
– Ja, ondanks dat de tiener een helm droeg, kon hij het ski-ongeluk niet overleven.

4. Hoe reageerde het skiresort op het incident?
– Het skiresort reageerde door te zeggen dat ze altijd op zoek zijn naar manieren om de veiligheid op de pistes te verbeteren. Ze benadrukken dat skiën een veilige activiteit hoort te zijn.

5. Hoe lang is het geleden dat er eerder een fataal ski- of snowboardongeluk plaatsvond in Sunshine Village?
– Het is bijna tien jaar geleden dat er eerder een fataal ski- of snowboardongeluk plaatsvond in Sunshine Village.

Definities:
– Ski-ongeluk: Een ongeval dat plaatsvindt tijdens het skiën waarbij een persoon gewond raakt of overlijdt.
– Skiresort: Een gebied dat is ontworpen en onderhouden voor ski- en snowboardactiviteiten, inclusief pistes, liften en andere faciliteiten.

Gerelateerde links:
Website van Sunshine Village