Unieke Skirace in Black Mountain Trekt Avonturiers Aan

RUMFORD, Maine – Black Mountain in Rumford, een van de alpiene gebieden van Maine, is misschien niet zo uitdagend als het nabijgelegen en uitgestrekte Sunday River resort. Voor het tweede jaar op rij stond de berg echter klaar om een ​​hechte groep atleten op de proef te stellen.

Op vrijdagochtend stonden 150 skiërs opgesteld naast de geprepareerde berg, en toen riep medeoprichter Monte McIndoe ze op om te vertrekken. Met speciale skins onderaan hun ski’s begaven de mannen en vrouwen zich uit het zicht onder het baselodge, maakten een lus rond en begonnen hun reis naar de top van de berg. Eenmaal bovenaan zouden ze de skins verwijderen en skiën terug naar de finishlijn.

Ze hadden één uur de tijd om dit alles te bereiken. Degenen die vroeg klaar waren, konden eten, rusten of zelfs een dutje doen. Vervolgens stelden ze zich opnieuw op aan de bovenkant van het volgende uur en deden het allemaal opnieuw, keer op keer, totdat er één skiër overbleef.

“Het is een verschrikkelijk idee, maar geweldig om naar te kijken,” grijnsde McIndoe.

Hij en wat vrienden organiseren ook een Last Runner Standing evenement en op een gegeven moment schreven hardlopers in een vragenlijst dat ze een vergelijkbare skirace wilden proberen. In 2020 werd het werkelijkheid.

“Dit zijn allemaal positieve mensen die geweldige dingen doen en ontdekken waar hun grenzen liggen,” zei McIndoe. “Ze concurreren niet tegen elkaar, maar tegen zichzelf.”

Rick Chalmers won de eerste wedstrijd.

“Vierendertig uur, ik raakte nooit vermoeid,” zei hij over zijn winnende tijd. “Twintig minuten nadat het was afgelopen? Afvalhoop,” voegde hij eraan toe.

Hilary McCloy was de laatst overgebleven vrouw in 2023.

“Je gaat niet snel of hard, dus het is als een lichte vorm van ongemak waar je gewend aan raakt,” sprak McCloy kalm, voordat ze in lachen uitbarstte bij die gedachte.

Precies bij zonsopgang op maandag draaide Justin Lagassey zijn ski’s naar beneden voor run #76, waarmee hij zijn overwinning bekroonde. Hij skiede met snelheid en zag er net zo energiek uit als de meeste bezoekers van de berg tijdens hun eerste afdaling van de stoeltjeslift de vorige middag.

“Het ergste, of het beste, aan dit evenement is dat degene die als laatste overblijft niet weet hoever hij kan gaan,” zei McIndoe.

Veelgestelde vragen

Q: Wat is het Last Skier Standing evenement?
A: Het Last Skier Standing evenement is een skirace waarbij deelnemers een uur de tijd hebben om van de basis naar de top van de berg te skiën en weer terug. Ze herhalen dit proces uur na uur, tot er uiteindelijk slechts één skiër overblijft.

Q: Waar vond het evenement plaats?
A: Het evenement vond plaats op Black Mountain in Rumford, Maine.

Q: Hoe lang duurde de wedstrijd?
A: De wedstrijd duurde 34 uur.

Q: Wie heeft de wedstrijd gewonnen?
A: Rick Chalmers won de eerste wedstrijd, terwijl Justin Lagassey de uiteindelijke winnaar werd.

Q: Hoe voelen de deelnemers zich tijdens de wedstrijd?
A: De deelnemers voelen zich vermoeid, maar ervaren het als een vorm van ongemak waar ze aan gewend raken.

Definities

Alpiene gebieden: Gebieden met bergachtig terrein geschikt voor alpine sporten zoals skiën.

Skins: Speciale strips die onderaan de ski’s worden geplaatst om grip te bieden bij het omhoog skiën.

Baselodge: Een gebouw aan de voet van een skigebied waar skiërs samenkomen, uitrusten en hun uitrusting opslaan.

Gerelateerde links

Black Mountain