Veilig en succesvol skiseizoen bij Vail Resorts

Vail Resorts heeft vandaag de gegevens bekendgemaakt van het skiseizoen tot nu toe, vergeleken met vorig jaar. De cijfers hebben betrekking op de Noord-Amerikaanse skigebieden en skipistes van het bedrijf, exclusief de resultaten van de Australische skigebieden en Andermatt-Sedrun in beide periodes. Het betreft voorlopige gegevens die nog onderhevig zijn aan beoordeling en aanpassingen aan het einde van het fiscale kwartaal.

In vergelijking met het voorgaande seizoen is het totaal aantal skibezoeken tot nu toe met 7,8% gedaald. Echter is de totale omzet uit skipassen, inclusief een toegewezen deel van de omzet uit seizoenspassen voor elke periode, met 3,2% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De omzet uit ski- en snowboardlessen is met 7,0% gestegen en de omzet uit restaurants is met 2,4% toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Daarentegen is de omzet uit de verhuur van ski-uitrusting in de Noord-Amerikaanse winkels van de resorts met 7,1% gedaald ten opzichte van vorig jaar.

“Gezien de ongunstige omstandigheden in onze Noord-Amerikaanse resorts gedurende een groot deel van het seizoen, zijn we tevreden met onze algehele resultaten nu het Noord-Amerikaanse skiseizoen 2023/2024 bijna ten einde loopt. Dit benadrukt de stabiliteit die ons seizoenspasprogramma biedt en de investeringen die we hebben gedaan in onze resorts en medewerkers. Ondanks een daling in het aantal bezoekers, is onze omzet uit skipassen gestegen door de groei in de verkoop van seizoenspassen vóór het seizoen. Onze aanvullende activiteiten, zoals ski- en snowboardlessen, restaurants en verhuur, presteerde goed met name qua uitgaven per bezoek in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De resultaten gedurende het Noord-Amerikaanse skiseizoen 2023/2024 tonen de veerkracht van ons strategische bedrijfsmodel en ons netwerk van resorts en loyale gasten”, aldus Kirsten Lynch, CEO van Vail Resorts.

Hoewel de resultaten in maart en april verbeterden ten opzichte van de periode tot en met 3 maart 2024, keerde het bezoekersaantal met skipassen niet terug naar het gebruikelijke historische patroon, vooral bij Whistler Blackcomb, waar het significant lager lag ten opzichte van vorig jaar. De uitdagende omstandigheden aan het begin van het seizoen bij Whistler Blackcomb en onze resorts in Tahoe speelden door tot begin maart. Toen de omstandigheden verbeterden, reageerde het bezoek aan onze resorts in Tahoe zoals verwacht, maar het bezoekersaantal bij Whistler Blackcomb bleef achter bij de verwachtingen.

Met betrekking tot de vooruitzichten voor fiscaal jaar 2024 gaf Lynch aan: “Ondanks de verbeterde resultaten aan het einde van het seizoen, verwachten we nu dat we aan de onderkant van onze eerder uitgegeven Resort Reported EBITDA-richtlijn zullen eindigen, voornamelijk door de prestaties van Whistler Blackcomb in maart en april. Onze sterke verkoopresultaten van seizoenspassen vóór de start van dit seizoen hebben het negatieve effect van de ongunstige omstandigheden gedurende een groot deel van het seizoen aanzienlijk verminderd, wat de stabiliteit van onze strategie voorafgaand aan het seizoen benadrukt.”

Met het oog op de verkoop van seizoenspassen voor het komende seizoen, voegde Lynch eraan toe: “Onze aandacht is nu al gericht op het skiseizoen 2024/2025, waarbij de verkoop van seizoenspassen al is begonnen. Tot nu toe, tot de deadline in april, hebben we een bescheiden daling gezien in het aantal verkochte passen, maar een groei wat betreft de omzet. De april deadline heeft alleen invloed op een deel van onze verlengende pasbezitters die in aanmerking komen voor kortingskaarten, en we zullen meer details delen in ons kwartaalverslag, dat in juni 2024 wordt gepubliceerd.”

FAQ:

1. Wat zijn de recente gegevens van het skiseizoen van Vail Resorts?
– Het totaal aantal skibezoeken is tot nu toe met 7,8% gedaald. De omzet uit skipassen is echter met 3,2% gestegen. De omzet uit ski- en snowboardlessen is met 7,0% gestegen en de omzet uit restaurants is met 2,4% toegenomen. Daarentegen is de omzet uit de verhuur van ski-uitrusting met 7,1% gedaald in vergelijking met vorig jaar.

2. Wat zijn de vooruitzichten voor fiscaal jaar 2024?
– Vail Resorts verwacht aan de onderkant van hun eerder uitgegeven Resort Reported EBITDA-richtlijn te eindigen, voornamelijk door de prestaties van Whistler Blackcomb.

3. Hoe presteerden de resorts in maart en april?
– Hoewel de resultaten verbeterden, keerde het bezoekersaantal met skipassen niet terug naar het gebruikelijke historische patroon, vooral bij Whistler Blackcomb.

4. Wat zijn de verkoopresultaten voor seizoenspassen voor het komende seizoen?
– Tot de deadline in april was er een bescheiden daling in het aantal verkochte passen, maar een groei wat betreft de omzet.

Definitions:
– Skibezoeken: Het aantal mensen dat een skipiste bezoekt.
– Skipassen: Kaarten die toegang geven tot de skipistes.
– Omzet: De totale inkomsten uit verkoop.
– Seizoenspassen: Skipassen die geldig zijn voor het hele skiseizoen.
– EBITDA: Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie).

Related links:
Vail Resorts website