Vrouwen in Backcountry Skiën en Snowboarden vinden vriendschap en veiligheid in Colorado

Ellie Frost, een gepassioneerde skiër in Colorado, leidt een groep vrouwen die zich richt op backcountry skiën en snowboarden. Deze groep helpt leden niet alleen om veilig te skiën in backcountry terrein, maar ook om vriendschappen te smeden.

Frost, oorspronkelijk uit Florida, ontdekte haar liefde voor het poeder en het skiën kort nadat ze naar Colorado verhuisde. Ze viel meteen voor de sport en reed tientallen keren tijdens haar eerste seizoen.

“Ik ben opgegroeid in Florida en zag pas sneeuw toen ik 30 jaar oud was en hierheen verhuisde”, zegt Frost. “Ik begon meteen met skiën en werd verliefd op de sport.”

Nadat ze de vaardigheden en kennis had verworven, nam ze haar passie voor skiën mee naar Colorado’s backcountry bergen.

“Elke keer als mijn ski’s de helling raken, maakt mijn hart een sprongetje van vreugde”, zegt Frost.

Ze ging op zoek naar andere vrouwen op Facebook om samen de backcountry hellingen te verkennen, wat al snel uitgroeide tot een groep genaamd de Backcountry Beauties.

“Backcountry Beauties is een ondersteunende gemeenschap die elkaar helpt om comfortabeler te voelen in de buitenlucht”, zegt Frost.

De groep organiseert ontmoetingen met ongeveer 350 vrouwen van alle verschillende niveaus in skiën en snowboarden, die samen omhoog wandelen en afdalen.

Frost organiseert ook cursussen om belangrijke veiligheidsvaardigheden te onderwijzen voordat men de backcountry betreedt.

“Afgelopen zaterdag hadden we een les bij Berthoud Pass waar we leerden over de uitrusting”, zegt Frost. “We leerden hoe we de sonde en het baliezer moeten gebruiken, en welke technieken er zijn voor het scheppen van sneeuw.”

Tot nu toe heeft Frost dit jaar al 15 verschillende evenementen georganiseerd voor de groep.

“Hoe meer we iedereen kunnen onderwijzen, hoe veiliger het is in de bergen”, zegt Frost.

Op dit moment gebruikt de groep voornamelijk WhatsApp en Facebook om te communiceren, maar Frost is bezig met het ontwikkelen van een app voor mobiele telefoons. Hiermee kunnen leden deelnemen aan de groep en communiceren.

“Ik besteed elk wakend uur om ervoor te zorgen dat dit tot stand komt”, zegt Frost.

Ze zegt dat zodra de app wordt gelanceerd, naar verwachting medio maart, er geen limiet is aan het aantal vrouwen dat kan deelnemen aan de groep.

“Het is erg belangrijk om elke betrokken vrouw te eren en naar haar stem en mening te luisteren”, zegt Frost.

Ondertussen kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de wachtlijst op de website van de groep. Frost zal je via e-mail op de hoogte stellen wanneer de app beschikbaar is en je er toegang toe hebt.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de Backcountry Beauties-groep?
De Backcountry Beauties-groep is een gemeenschap van vrouwen in Colorado die zich richt op backcountry skiën en snowboarden. Ze bieden ondersteuning en organiseren ontmoetingen en cursussen om veiligheid en vaardigheden te bevorderen.

2. Wie heeft de Backcountry Beauties-groep opgericht?
Ellie Frost, een enthousiaste skiër uit Florida die naar Colorado verhuisde, heeft de groep opgericht.

3. Hoe kan ik lid worden van de Backcountry Beauties-groep?
Op dit moment kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst op de website van de groep. Zodra de app beschikbaar is, wordt u per e-mail op de hoogte gesteld.

4. Welke activiteiten organiseert de Backcountry Beauties-groep?
De groep organiseert ontmoetingen waarbij vrouwen samen de backcountry hellingen verkennen. Er worden ook cursussen georganiseerd om belangrijke veiligheidsvaardigheden te leren voordat u de backcountry betreedt.

5. Hoe communiceren de leden van de Backcountry Beauties-groep met elkaar?
Op dit moment maken de leden voornamelijk gebruik van WhatsApp en Facebook om met elkaar te communiceren. Er wordt echter gewerkt aan de ontwikkeling van een eigen app voor mobiele telefoons.

6. Wanneer wordt de app van de Backcountry Beauties-groep gelanceerd?
De app wordt naar verwachting medio maart gelanceerd. Zodra de app beschikbaar is, kunnen alle geïnteresseerde vrouwen eraan deelnemen.

7. Wat zijn belangrijke veiligheidsvaardigheden bij backcountry skiën?
Belangrijke veiligheidsvaardigheden omvatten het correct gebruik van de sonde en het baliezer, evenals technieken voor het scheppen van sneeuw. De groep biedt cursussen aan om deze vaardigheden te leren.

Belangrijke termen en jargon

1. Backcountry skiën: Skiën buiten de aangelegde skipistes op ongerepte en niet-bewaakte gebieden.

2. Poeder: Losse, ongeroerde sneeuw die ideaal is om op te skiën of snowboarden.

3. Sonde: Een lange, uitschuifbare staaf die wordt gebruikt om lawinezoekacties uit te voeren en mensen onder de sneeuw te lokaliseren.

4. Baliezer: Een gereedschap dat wordt gebruikt om sneeuw te scheppen bij reddingsacties in lawinegebieden.

Gerelateerde links

backcountrybeauties.com
coloradoski.com