6-Jarig meisje raakt ernstig gewond tijdens ski-ongeval in Japan

Een 6-jarig meisje verkeert in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat ze op zaterdag haar schedel heeft gebroken tijdens het skiën in de prefectuur Nagano. Het ongeluk vond plaats rond 10.30 uur op een skiresort in Shiga Kogen, Yamanouchi, zo meldde Kyodo News. Volgens de politie belde een medewerker van het resort het alarmnummer 119 en meldde dat het meisje tegen een gebouw was geraakt tijdens het skiën. Het meisje werd per helikopter naar een ziekenhuis in de prefectuur vervoerd.

Het meisje en haar familie waren afkomstig uit de stad Agano, in de prefectuur Niigata, en waren naar het resort gekomen om het weekend door te brengen. Getuigen verklaarden dat het meisje samen met haar familie aan het skiën was toen ze plotseling achteruit draaide op de helling, van de baan afweek en tegen de muur van een gebouw botste.

Deze tragedie onderstreept nogmaals het belang van veiligheid tijdens wintersportactiviteiten. Het is van cruciaal belang dat skiërs van alle leeftijden zich bewust zijn van de risico’s en de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om ongelukken te voorkomen. Het dragen van een helm is bijvoorbeeld essentieel, vooral voor jonge skiërs. Daarnaast moeten skiërs altijd de pisteregels respecteren en op de hoogte zijn van hun eigen vaardigheden om onnodige valpartijen en botsingen te voorkomen.

Het is een trieste herinnering dat zelfs met de beste veiligheidsmaatregelen ongelukken kunnen gebeuren. Laten we hopen dat dit kleine meisje volledig herstelt van haar verwondingen en dat dit incident ons allemaal aanspoort om veiligheid op de piste serieus te nemen.

Een 6-jarig meisje heeft haar schedel gebroken tijdens het skiën in de prefectuur Nagano. Het incident vond plaats op een skiresort in Shiga Kogen, Yamanouchi. Het meisje werd naar een ziekenhuis vervoerd en verkeert in kritieke toestand.

Belangrijke veiligheidsmaatregelen tijdens wintersportactiviteiten zijn essentieel. Het dragen van een helm is met name belangrijk voor jonge skiërs. Het is ook belangrijk om de pisteregels te respecteren en bewust te zijn van je eigen vaardigheden om ongelukken te voorkomen.

Tragedie benadrukt het belang van veiligheid tijdens wintersport. Artikel over veilig skiën – link

We wensen het meisje een volledig herstel toe en hopen dat dit incident ons bewust maakt van het belang van veiligheid op de piste.