A Changing Landscape: Exploring the Decline in Skier Visits

Skigebieden in de Verenigde Staten hebben dit jaar een daling in het aantal skibezoeken ervaren, na twee opeenvolgende winters met recordaantallen, zo blijkt uit voorlopige cijfers die vorige maand door de National Ski Areas Association (NSAA) zijn vrijgegeven. Met in totaal 60,4 miljoen bezoeken is dit bijna 5 miljoen minder dan vorig jaar, een daling van 7,63 procent.

Deze cijfers zijn geen verrassing voor degenen die oplettend zijn geweest. De winter begon traag over het hele continent. Pas in februari begon het te sneeuwen, waardoor sommige skigebieden in het westen (waaronder Sleeping Giant, Wyoming, en Teton Pass, Montana) hun seizoen hebben geannuleerd. In het Midwesten was er nauwelijks sprake van winter. In New England kwamen de grote sneeuwstormen zo laat dat de meeste kleinere skigebieden al gesloten waren voordat de stormen in maart losbarstten. De winter van 2023-24 was de zevende winter op rij met gemiddeld sneeuwval in de skigebieden, en qua seizoenslengte behoort deze winter tot de kortste in de afgelopen 10 jaar.

Toch is het opmerkelijk hoe goed het bezoekersaantal van skiers dit seizoen eigenlijk was, gezien de weersomstandigheden waar de sport van afhankelijk is. Als deze cijfers standhouden (definitieve tellingen worden later dit jaar verwacht), zal 2023-24 het op vier na beste seizoen zijn sinds de NSAA begon met het bijhouden van gegevens voor het skiseizoen van 1978-79. Met 60,4 miljoen skibezoeken blijft dit winterseizoen zelfs minder dan een half procentpunt achter op het toenmalige recordaantal van 60,7 miljoen in het seizoen 2021-22. Het is zelfs mogelijk dat het aantal skibezoeken voor 2023-24 hoger uitkomt dan vorig jaar, aangezien het aantal bezoeken vorig jaar nog steeg met 700.000 (van 64,7 miljoen in mei naar 65,4 miljoen in augustus). Dit zou betekenen dat het winterseizoen van 2023-24 het op één na beste seizoen in de geschiedenis van de sport kan worden, qua bezoekersaantallen.

Hoe kan dit? De traditionele gedachte dat een slechte winter leidt tot slechte zaken in de ski-industrie lijkt niet helemaal op te gaan. Er zijn de afgelopen 25 jaar verschillende veranderingen geweest in de manier waarop skiers op de pistes komen en wat er gebeurt als ze daar zijn. Hoewel geen van deze veranderingen afzonderlijk verklaart hoe een slechte winter kan leiden tot een goed skiseizoen, kunnen ze samen wel een wereld suggereren waarin zoiets mogelijk is. Hier zijn zes theorieën:

1. Skiers hebben al betaald voor hun skipassen en gaan dus ongeacht het weer vaker skiën.
2. Technologische vooruitgang heeft gezorgd voor betere en nauwkeurigere tellingen van skibezoeken.
3. De introductie van de Epische Pas en de Ikon Pas heeft de ski-seizoenpassen toegankelijker gemaakt voor een breder publiek.
4. Bezoekersstatistieken worden nu beter bijgehouden en weerspiegelen daardoor een realistischer beeld van het aantal skiers.
5. De opkomst van multi-mountain passes heeft ervoor gezorgd dat skiers meer diversiteit zoeken in hun skibezoeken.
6. Skigebieden hebben geïnvesteerd in het verbeteren van de algehele ski-ervaring om skiers aan te trekken, zelfs tijdens minder goede winters.

Zoals blijkt uit deze theorieën, is er geen eenduidige verklaring voor de verschuiving in skibezoeken. Het is eerder een samenspel van verschillende factoren. Ondanks de uitdagende weersomstandigheden van afgelopen winter blijft de ski-industrie veerkrachtig en blijven skiers hun passie voor de sport volgen. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze trends zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

Wat waren de skibezoekcijfers in de Verenigde Staten dit jaar?

Dit jaar waren er in totaal 60,4 miljoen skibezoeken in de Verenigde Staten. Dit is bijna 5 miljoen minder dan vorig jaar, wat een daling van 7,63 procent betekent.

Wat waren de oorzaken van de daling in skibezoeken?

Deze daling in skibezoeken werd grotendeels veroorzaakt door het trage begin van de winter en het gebrek aan sneeuw in verschillende regio’s. Sommige skigebieden hebben hun seizoen zelfs geannuleerd vanwege gebrek aan sneeuw. Bovendien waren de grote sneeuwstormen in New England te laat, waardoor de meeste kleinere skigebieden al gesloten waren voordat de stormen toesloegen. Deze winter had ook een korter seizoen dan voorgaande jaren.

Hoe zijn de skibezoekcijfers van dit seizoen in vergelijking met voorgaande jaren?

Als de huidige cijfers standhouden, zal dit seizoen het op vier na beste seizoen zijn sinds de National Ski Areas Association begon met het bijhouden van gegevens in 1978-79. Het aantal skibezoeken is slechts iets lager dan het recordaantal van vorig seizoen, namelijk 60,7 miljoen. Het is zelfs mogelijk dat het aantal skibezoeken voor dit seizoen hoger zal uitkomen dan vorig jaar.

Wat zijn enkele redenen waarom het aantal skibezoekers dit seizoen toch goed was, ondanks de slechte winterse omstandigheden?

Er zijn verschillende factoren die hebben bijgedragen aan het goede aantal skibezoeken dit seizoen. Enkele van deze factoren zijn dat skiers al betaald hebben voor hun skipassen, technologische vooruitgang die heeft gezorgd voor betere tellingen van skibezoeken, de introductie van meer toegankelijke skipassen, betere bijhouding van bezoekersstatistieken en de opkomst van multi-mountain passes.

Is er een eenduidige verklaring voor de verschuiving in skibezoeken?

Nee, er is geen eenduidige verklaring voor deze verschuiving in skibezoeken. Het is eerder een combinatie van verschillende factoren die hebben bijgedragen aan het resultaat.

Definities

Skibezoeken: Het aantal bezoeken aan skigebieden om te skiën.

Skiseizoen: Het deel van het jaar waarin skigebieden open zijn en skiers kunnen genieten van wintersportactiviteiten.

Epische Pas: Een skipas die toegang geeft tot meerdere skigebieden in de Verenigde Staten.

Ikon Pas: Een skipas met toegang tot verschillende skibestemmingen over de hele wereld.

Verdere informatie

Wil je meer weten over skigebieden en wintersport in de Verenigde Staten? Bezoek dan SkiverenigdeStaten.nl.