Arapahoe Basin Ski Area Sluit het Seizoen van 2023/24 Af

Het legendarische Arapahoe Basin Ski Area heeft afgelopen weekend het winterseizoen van 2023/24 afgesloten na 222 dagen operationeel te zijn geweest. Het skigebied, ook wel bekend als The Legend, heeft skiërs vanuit de hele staat Colorado kunnen laten genieten van verse poedersneeuw, spannende Pali-lussen en heerlijke pulled pork sandwiches van het Black Mountain Lodge BBQ. Ondanks het wisselvallige weer op een hoogte boven de 10.000 voet, werden de laatste dagen van het seizoen gezegend met zon en blauwe luchten.

Een opvallend hoogtepunt van het seizoensafsluiting was het natuurlijke vijverspringevenement op Lake Reveal, gelegen op een hoogte van 11.000 voet. Waaghalzen probeerden al skiënd over het water te glijden, sommigen met succes en anderen belandden helaas in de modderige slush. Het uitzicht vanaf de top van de berg, met de majestueuze Rocky Mountains in de verte, was adembenemend. Ook de afdaling naar Dercum’s Gulch, vernoemd naar ski-pionier Edna Dercum, bood een spectaculaire ervaring.

Het afgelopen seizoen was bijzonder voor Arapahoe Basin, met hoogtepunten zoals het behalen van klimaatneutraliteit en het verlengen van het skiseizoen. In februari werd ook bekendgemaakt dat Arapahoe Basin overgenomen zou worden door Alterra Mountain Company, het moederbedrijf van de bekende Ikon Pass. Hoewel er nog veel onzekerheid is over de toekomst van het skigebied, heeft Chief Operating Officer Alan Henceroth zijn vertrouwen in de nieuwe eigenaren uitgesproken.

Nu het winterseizoen voorbij is, bereidt Arapahoe Basin zich voor op een actieve zomerperiode. Gasten kunnen genieten van activiteiten zoals trailrunning, panoramische lifttochten, wandelingen door bloemenvelden, discgolf en de East Wall via ferrata, de hoogste klimroute van Noord-Amerika. Het personeel van The Basin blijft zich inzetten voor het creëren van een unieke ervaring voor alle bezoekers.

Dus, tot ziens bij Arapahoe Basin Ski Area!

FAQ

1. Wat is Arapahoe Basin Ski Area?
Arapahoe Basin Ski Area, ook bekend als The Legend, is een skigebied in de staat Colorado, Verenigde Staten. Het biedt skiërs en snowboarders verse poedersneeuw en spannende pistes.

2. Hoe lang was het skigebied open in het winterseizoen 2023/24?
Het skigebied was 222 dagen operationeel in het winterseizoen 2023/24.

3. Wat was het hoogtepunt van de seizoensafsluiting?
Het hoogtepunt van de seizoensafsluiting was het natuurlijke vijverspringevenement op Lake Reveal, waar waaghalzen probeerden al skiënd over het water te glijden.

4. Wat waren de hoogtepunten van het afgelopen seizoen?
Het afgelopen seizoen was bijzonder voor Arapahoe Basin, met hoogtepunten zoals het behalen van klimaatneutraliteit en het verlengen van het skiseizoen. Daarnaast werd het skigebied overgenomen door Alterra Mountain Company, het moederbedrijf van de Ikon Pass.

5. Welke activiteiten kunnen gasten in de zomerperiode bij Arapahoe Basin verwachten?
In de zomerperiode kunnen gasten genieten van activiteiten zoals trailrunning, panoramische lifttochten, wandelingen door bloemenvelden, discgolf en de East Wall via ferrata, de hoogste klimroute van Noord-Amerika.

6. Wie heeft Arapahoe Basin overgenomen?
Arapahoe Basin werd overgenomen door Alterra Mountain Company, het moederbedrijf van de Ikon Pass.

Definities

– Skiërs: Personen die skiën als recreatieve activiteit beoefenen.
– Snowboarders: Personen die snowboarden als recreatieve activiteit beoefenen.
– Poedersneeuw: Lichte, droge sneeuw die ideaal is om op te skiën of snowboarden.
– Pali-lussen: Pali-lussen zijn pistes in Arapahoe Basin die bekend staan om hun uitdagende aard.
– Pulled pork sandwiches: Een Amerikaans gerecht gemaakt van langzaam gegaard varkensvlees dat uit elkaar getrokken wordt en geserveerd wordt op een broodje.
– BBQ: Barbecue; het koken van voedsel, meestal vlees, op een open vuur of grill.
– Hoogte boven de 10.000 voet: Het skigebied bevindt zich op een hoogte van meer dan 10.000 voet, wat overeenkomt met ongeveer 3.048 meter.
– Zon en blauwe luchten: Weersomstandigheden met een heldere hemel en zonneschijn.
– Natuurlijke vijverspringevenement: Een evenement waarbij skiërs proberen al skiënd over een natuurlijk wateroppervlak te glijden.
– Modderige slush: Modderig, smeltende sneeuw op de piste.
– Rocky Mountains: Een bergketen in Noord-Amerika die zich uitstrekt over meerdere staten, waaronder Colorado.
– Dercum’s Gulch: Een afdaling in Arapahoe Basin, vernoemd naar de ski-pionier Edna Dercum.
– Klimaatneutraliteit: Het bereiken van een evenwicht tussen de uitstoot van broeikasgassen en de compenserende maatregelen om deze uitstoot te verminderen.
– Ikon Pass: Een skipas waarmee toegang tot verschillende skigebieden in de Verenigde Staten en andere landen kan worden verkregen.
– Via ferrata: Een klimroute waarbij de klimmer langs een met kabels beveiligd parcours navigeert.

Gerelateerde links

Officiële website van Arapahoe Basin Ski Area