Brainerd Warrior Girls Ski Team Looks to Recreate Historic Win

Het voelt alsof we terug zijn in 2015. Dat is de laatste keer dat de Brainerd Warrior meisjes de staatstitel alpineskiën veroverden. De Warrior meisjes gaan dinsdag 13 februari terug naar de staat met een team dat volgens hoofdcoach Jim Ruttger vergelijkbaar is met het kampioensteam van 2015. “Ik denk eerlijk gezegd dat dit een van de beste meisjesteams is dat we ooit hebben gehad”, zei Ruttger. “Ik zou het direct vergelijken met het team dat het in 2015 won. We hebben hoge verwachtingen. We hadden hoge verwachtingen voor dit team tijdens de secties en ze hebben het waargemaakt. We hopen op hetzelfde op dinsdag.”

Senior captains Calia Chaney en Lauren Kalenberg leiden de Warrior meisjes met de meeste ervaring op staatsniveau. Zowel Chaney als Kalenberg zijn in voorgaande seizoenen All-State skiërs geweest.

Vorig seizoen eindigde Chaney als 11e op de staat met haar tweede run die de op twee na snelste was van het deelnemersveld. Kalenberg miste vorig jaar de staat, maar nam deel in 2022 waar ze als 24e eindigde en All-State verdiende, één plek achter Chaney.

Bij de secties vorige week eindigde Chaney als vijfde met een tijd van 1:02.92. Kalenberg eindigde als negende met een tijd van 1:03.79. “Onze training is allemaal bedoeld om nu op zijn hoogtepunt te zijn en we hebben enkele goede trainingsdagen gehad, zelfs als het weer niet heeft gezorgd voor de beste sneeuwcondities”, aldus Ruttger. “Er is All-State potentieel voor al onze vier beste skiërs. Calia is in staat om net zo sterk te skiën als haar tweede run op de staat vorig jaar. Ze is zeker een van de sterkste skiërs in de staat op dit moment. Lauren bedacht een paar weken geleden de uitspraak dat vertrouwen twee seconden waard is op de training. En ze skiet nu met het meeste vertrouwen dat we ooit hebben gezien en het laat echt zien in de trainingen en de wedstrijden. We hebben die slogan overgenomen voor ons team omdat vertrouwen hebben en in de juiste mentale instelling zijn net zo belangrijk is als hun vaardigheden.”

Freshman Piper Grillo was de derde snelste Warrior bij de secties in 1:04.98. Het wordt de eerste keer dat Grillo deelneemt aan de staatstitelwedstrijd, maar het team is ervan overtuigd dat haar talent en vastberadenheid de concurrentie zal overtreffen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

1. Wanneer heeft het Brainerd Warrior meisjes alpineski team voor het laatst de staatstitel gewonnen?
Het Brainerd Warrior meisjes alpineski team heeft voor het laatst de staatstitel gewonnen in 2015.

2. Hoe beschrijft hoofdcoach Jim Ruttger het huidige meisjesteam?
Hoofdcoach Jim Ruttger beschrijft het huidige meisjesteam als een van de beste teams die ze ooit hebben gehad en vergelijkt het direct met het kampioensteam van 2015. Hij heeft hoge verwachtingen van dit team.

3. Wie zijn de senior captains van het meisjesteam?
De senior captains van het meisjesteam zijn Calia Chaney en Lauren Kalenberg.

4. Welke ervaring hebben Chaney en Kalenberg op staatsniveau?
Chaney en Kalenberg hebben beide ervaring als All-State skiërs in voorgaande seizoenen.

5. Wat was de rangschikking van Chaney en Kalenberg bij de secties?
Bij de secties van dit seizoen eindigde Chaney als vijfde met een tijd van 1:02.92 en Kalenberg eindigde als negende met een tijd van 1:03.79.

6. Wie was de derde snelste Warrior bij de secties?
Freshman Piper Grillo was de derde snelste Warrior bij de secties met een tijd van 1:04.98.

7. Wat wordt gezegd over het potentieel van All-State voor de vier beste skiërs van het team?
Hoofdcoach Ruttger merkt op dat er All-State potentieel is voor alle vier de beste skiërs van het team. Hij gelooft dat Calia in staat is om net zo sterk te skiën als haar tweede run op de staat vorig jaar en dat Lauren nu skiet met het meeste vertrouwen dat ze ooit hebben gezien.

8. Wat wordt gezegd over het talent en de vastberadenheid van Freshman Piper Grillo?
Het team is ervan overtuigd dat het talent en de vastberadenheid van Freshman Piper Grillo de concurrentie zal overtreffen, ondanks dat het haar eerste keer is dat ze deelneemt aan de staatstitelwedstrijd.

Definities:

– Staatstitel: De titel die wordt toegekend aan het winnende team of individu op staatsniveau in een sportevenement.
– All-State skiër: Een erkende skiër die is geselecteerd als een van de beste skiërs op staatsniveau.
– Secties: Een reeks kwalificatiewedstrijden waarin teams of individuen strijden voor een plek in de staatstitelwedstrijd.

Voor meer informatie over het Brainerd Warrior meisjes alpineski team kunt u terecht op de officiële website van Brainerd Public Schools: link name