Community-Owned Mount Ascutney Thrives as Non-Profit Ski Resort

Het afgelopen weekend was een bruisende tijd op de non-profit beheerde berg Mount Ascutney, waar volop werd geskied en gelachen. “We waren gelukkig genoeg om voldoende sneeuw te behouden, zodat we konden skiën op de T-bar,” zei Shelly Seward, voorzitter van het bestuur van Ascutney Outdoors. “We hadden een geweldig après-ski feest met Brownsville Butcher en Pantry, waar zaterdagavond 180 mensen aanwezig waren. We hadden ‘s nachts skiën op de touwsleep met 50 skiërs en gisteren hadden we meer dan 130 skiërs op de T-bar.”

Voor sommige mensen is de werking van de berg van cruciaal belang voor de gemeente. “Ik ben opgegroeid aan de andere kant van de vallei,” zei Erika Stillson, lid van het bestuur van Ascutney Outdoors. “Ik ski hier al sinds mijn vijfde. Het is een plek die me dierbaar is. Het is de plek waar de gemeenschap samenkomt.”

Toen het skigebied meer dan 80 jaar lang als winstgevende onderneming opereerde, was het een groot skiresort in de zuidelijke Green Mountains, met 200 hectare aan skigebied en vijf skiliften. In 2010 sloot het skigebied zijn deuren en liet daarmee een leegte achter in de West Windsor-gemeenschap. De gemeente besloot om in actie te komen en kocht de 470 hectare grond van het voormalige skigebied. Met veel inzet werd Ascutney Outdoors opgericht.

“Ik heb het gevoel dat het de gemeenschap op een manier heeft samengebracht die we daarvoor niet hadden,” zei Stillson. “Nu we het bezit hebben van de berg, voelt het nog meer als thuis dan voorheen.”

De non-profit organisatie is verantwoordelijk voor het beheer van de berg, evenals voor educatieve en gemeenschapsactiviteiten. Ze zijn al acht jaar actief en begonnen met een touwskilift, waarna ze een T-bar hebben toegevoegd. Het hele bedrijf wordt gerund door meer dan 150 vrijwilligers, naast drie parttime werknemers.

Dankzij de inzet van Ascutney Outdoors kunnen lokale kinderen zoals de zevenjarige Quinton Terrill samen met hun vrienden skiën. “Ik hou ervan om zo snel mogelijk te gaan en mijn vrienden bij een race te proberen te verslaan,” zei hij. De organisatie doet er alles aan om het skiën betaalbaar te houden. Volwassenen betalen $20 voor een skipas, kinderen $10 en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis skiën. Wil je een seizoenspas? Die kost $100.

“Dit is een van onze belangrijkste missies, namelijk om iedereen te laten genieten van buitensportactiviteiten zonder dat de kosten een drempel vormen,” aldus Seward. “Zelfs met ons schoolsysteem hebben we 135 kinderen van twee scholen. We bieden hen ook allemaal uitrustingen aan, omdat we weten dat kosten een belemmering kunnen zijn.”

De toekomstige sneeuwval zal bepalen hoe lang het skigebied dit seizoen nog open zal blijven. Seward gaf aan dat 2-3 inch sneeuw al een lange weg zou gaan, omdat ze geen sneeuwkanonnen hebben.

FAQ

1. Wat is Ascutney Outdoors?
Ascutney Outdoors is een non-profit organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van Mount Ascutney, een voormalig skigebied in West Windsor, Vermont. Ze organiseren educatieve en gemeenschapsactiviteiten en streven ernaar om buitensportactiviteiten toegankelijk te maken voor iedereen.

2. Wat is de geschiedenis van Mount Ascutney?
Mount Ascutney was ooit een winstgevend skiresort met 200 hectare aan skigebied en vijf skiliften. In 2010 sloot het skigebied zijn deuren en liet een leegte achter in de West Windsor-gemeenschap. De gemeente kocht de 470 hectare grond en richtte Ascutney Outdoors op om het beheer van de berg over te nemen.

3. Hoe wordt het skigebied van Mount Ascutney nu beheerd?
Het skigebied wordt beheerd door Ascutney Outdoors, een non-profit organisatie. Ze hebben een touwskilift en een T-bar toegevoegd en worden ondersteund door meer dan 150 vrijwilligers en drie parttime werknemers.

4. Hoeveel kost een skipas bij Mount Ascutney?
Volwassenen betalen $20 voor een skipas, kinderen betalen $10 en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis skiën. Een seizoenspas kost $100.

5. Hoe zorgt Ascutney Outdoors ervoor dat skiën betaalbaar is voor iedereen?
Ascutney Outdoors streeft ernaar om buitensportactiviteiten toegankelijk te maken zonder dat de kosten een drempel vormen. Ze bieden gratis uitrusting aan aan kinderen van twee scholen en hanteren betaalbare prijzen voor skipassen.

Belangrijke termen en jargon
– Mount Ascutney: De berg in West Windsor, Vermont, die wordt beheerd door Ascutney Outdoors.
– Ascutney Outdoors: Een non-profit organisatie verantwoordelijk voor het beheer van Mount Ascutney.
– T-bar: Een type skilift waarbij skiërs en snowboarders worden voortgetrokken door een stang in de vorm van een T.
– Touwskilift: Een skilift waarbij skiërs en snowboarders omhoog worden getrokken door een touw dat over katrollen loopt.

Gerelateerde links
ascutneyoutdoors.org (officiële website van Ascutney Outdoors)