De Verrassing van Vers Sneeuwval Maakt Wintersportseizoen

In het hart van het ski-seizoen hebben de lokale skiresorts na maanden van sporadische sneeuwval eindelijk reden voor feestelijke vreugde. Net op tijd voor het belangrijke feestweekend arriveerde er een verse laag sneeuw om van te genieten. Wat is er nou beter dan Presidents’ Day door te brengen met skiën op een vers pak sneeuw onder een stralende zon? Bezoekers stroomden maandag naar Bolton Valley om quality time door te brengen op de pistes.

“We zijn hier om 9 uur ‘s ochtends aangekomen en de hele dag was het een laag poedersneeuw, dus het was geweldig,” zei Joe Carroll uit Richmond. “De sneeuw is dit seizoen niet erg goed geweest, dus we zijn niet zo vaak gegaan als normaal,” voegde Violet Mcgrath uit Burlington toe.

Echter, het resort meldt dat ze afgelopen weekend en maandag maar liefst 15 centimeter sneeuw hebben gekregen – een zeldzame sneeuwstorm na weken van onvoorspelbare temperaturen en weinig sneeuw. “Mensen zijn er echt naar verlangd. Eerder deze maand hadden we er tevergeefs op gewacht, dus we zijn erg blij dat mensen hiervan kunnen profiteren tijdens dit feestweekend,” aldus Michelle Ramirez van het resort.

De verse sneeuw van het weekend en de ideale temperaturen om sneeuw te maken hebben het feestweekend gered voor skiresorts in het hele land. Terwijl veel pistes vrijdag gesloten waren, hebben de meeste resorts op maandag de meerderheid, zo niet alle, van hun pistes geopend. “Het was een paar weken geleden een beetje papperig en er was wat ijs, maar vandaag is het perfect. Het is geweldig,” zei Lily Weissman uit Burlington. “We spijbelen van school! Het is behoorlijk poederig, lekker. Het is heerlijk om te skiën,” voegde Wren McGrath uit Burlington toe.

“Het is prachtig, zo prachtig. Vandaag kun je zelfs helemaal tot aan Lake Champlain kijken,” zei Sonja Lunde uit Waterbury. Skiërs hopen op nog meer dagen met verse sneeuw voordat de winter voorbij is.

FAQ

**Vraag: Waarom zijn lokale skiresorts blij?**
Antwoord: Na maanden van weinig sneeuwval hebben de lokale skiresorts eindelijk een verse laag sneeuw gekregen, net op tijd voor het belangrijke feestweekend.

**Vraag: Hoe was de sneeuwval dit seizoen?**
Antwoord: De sneeuwval was dit seizoen niet erg goed, volgens bezoekers. Ze zijn niet zo vaak gegaan als normaal.

**Vraag: Hoeveel sneeuw heeft het resort gekregen?**
Antwoord: Het resort meldt dat ze afgelopen weekend en maandag maar liefst 15 centimeter sneeuw hebben gekregen na weken van onvoorspelbare temperaturen en weinig sneeuw.

**Vraag: Zijn de pistes geopend voor het feestweekend?**
Antwoord: Ja, de meeste resorts hebben op maandag de meerderheid, zo niet alle, van hun pistes geopend.

**Vraag: Hoe is de kwaliteit van de sneeuw op dit moment?**
Antwoord: Skiërs beschrijven de sneeuw als perfect, poederig en heerlijk om te skiën.

**Vraag: Wat hopen skiërs nog meer voordat de winter voorbij is?**
Antwoord: Skiërs hopen op nog meer dagen met verse sneeuw voordat de winter voorbij is.

Definities

1. Skiresort: Een ski-oord of skiplek waar mensen kunnen genieten van wintersportactiviteiten zoals skiën of snowboarden.
2. Pistes: Speciaal aangelegde paden of routes in een skigebied die gebruikt worden voor skiën.

Gerelateerde links

1. boltonvalley.com
2. richmondvt.gov
3. burlingtonvt.gov
4. waterburyvt.com