Eileen Gu: Van Chinese Ski-sensatie tot Hardloopster voor het Goede Doel

Eileen Gu, de Chinese ski-sensatie, heeft haar interesse verlegd naar een andere sport: hardlopen. Hoewel ze bekend staat om haar legendestatus in het freestyle skiën, heeft Gu succes gevonden in het hardlopen en heeft ze onlangs een aanzienlijk bedrag opgehaald voor een goed doel.

Het goede doel waar Gu zich voor inzet is Wings For Life, een organisatie die zich inzet voor het vinden van een genezing voor patiënten met ernstig rugletsel. De organisatie voert klinische onderzoeken en modern onderzoek uit om slachtoffers van rugletsel te voorzien van medische ondersteuning. Om fondsen te werven, organiseert Wings For Life jaarlijks een benefietloop genaamd de Wings For Life World Run, gesponsord door Red Bull en gesteund door bekende persoonlijkheden over de hele wereld.

Eén van die bekende persoonlijkheden is Eileen Gu, de Olympische gouden medaillewinnaar. Om het goede doel te ondersteunen, heeft Gu zichzelf uitgedaagd om zoveel mogelijk kilometers te rennen tijdens de Wings For Life World Run. Ze deelde haar hardloopavontuur via Instagram Stories en begon al om 4:08 uur ‘s ochtends. Ze liep non-stop gedurende 2 uur en 31 minuten en legde in totaal 19,48 mijl af.

Gu was niet alleen tevreden met haar persoonlijke prestatie, maar was ook enthousiast over de liefdadigheidsopbrengst. Ze kondigde aan dat er maar liefst 8,1 miljoen euro was opgehaald voor het goede doel. Dit is echter niet de eerste keer dat Gu zich heeft gewaagd aan hardlopen.

In 2022 nam Gu deel aan de halve marathon van San Francisco uit nieuwsgierigheid. Zonder voorbereiding schreef ze zich slechts één dag voor het evenement in. Tot ieders verbazing versloeg Gu ervaren hardlopers en behaalde ze een indrukwekkende tijd van 1 uur, 41 minuten en 7 seconden. Hiermee verdiende ze de prestigieuze positie als de beste hardloopster in de categorie onder 19 jaar.

Eileen Gu is niet alleen een getalenteerde atlete, maar haar inzet voor het helpen van de minderbedeelden maakt haar nog indrukwekkender binnen haar reeds gevestigde domein van grootsheid. Haar overstap naar het hardlopen toont aan dat ze bereid is om haar grenzen te verleggen en zich in te zetten voor belangrijke doelen, zowel op als buiten het sportveld.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Wings For Life?
Wings For Life is een organisatie die zich inzet voor het vinden van een genezing voor patiënten met ernstig rugletsel. Ze voeren klinische onderzoeken en modern onderzoek uit om slachtoffers van rugletsel te voorzien van medische ondersteuning.

2. Wat is de Wings For Life World Run?
De Wings For Life World Run is een jaarlijkse benefietloop georganiseerd door Wings For Life om fondsen te werven. Het evenement wordt gesponsord door Red Bull en gesteund door bekende persoonlijkheden over de hele wereld.

3. Wat is het doel van Eileen Gu’s deelname aan de Wings For Life World Run?
Eileen Gu heeft deelgenomen aan de Wings For Life World Run om fondsen te werven voor het goede doel Wings For Life, dat zich inzet voor het vinden van een genezing voor patiënten met ernstig rugletsel.

4. Hoeveel kilometers heeft Eileen Gu tijdens de Wings For Life World Run gelopen?
Eileen Gu heeft tijdens de Wings For Life World Run in totaal 19,48 mijl (31,32 kilometer) afgelegd.

5. Hoeveel geld is er opgehaald voor het goede doel?
Er is maar liefst 8,1 miljoen euro opgehaald voor het goede doel tijdens de Wings For Life World Run.

6. Is dit de eerste keer dat Eileen Gu aan hardlopen heeft deelgenomen?
Nee, in 2022 nam Eileen Gu deel aan de halve marathon van San Francisco en behaalde ze een indrukwekkende tijd van 1 uur, 41 minuten en 7 seconden, waarmee ze de beste hardloopster werd in de categorie onder 19 jaar.

7. Wat maakt Eileen Gu indrukwekkend binnen haar domein van grootsheid?
Naast haar talent als atlete staat Eileen Gu ook bekend om haar inzet voor het helpen van minderbedeelden. Haar overstap naar het hardlopen toont haar bereidheid om haar grenzen te verleggen en zich in te zetten voor belangrijke doelen, zowel op als buiten het sportveld.

Suggesties voor gerelateerde links:
Wings For Life
Red Bull