Gisela Boris: Een Levenslange Liefde voor Skiën

Gisela Boris, een tachtigjarige vrouw, skiet nog steeds elk jaar op Vail Mountain. Ze begon met skiën in de jaren 1950 op een klein skigebied genaamd “Suicide Six” in Vermont. “Wat een naam voor een skigebied,” zegt Boris. “En als je denkt dat het nu duur is, het was toen ook duur. Dus gingen we gewoon dagjes weg.”

Boris werkte in New York City en ging skiën met vrienden voordat ze Bob Boris ontmoette, die later haar man werd. Naarmate hun liefde groeide, groeide ook hun liefde voor het reizen naar verschillende skigebieden in heel New England. Ze gingen vaak met andere stellen die de sport ontdekten en ruilden soms zelfs voor accommodatie.

Het echtpaar maakte deel uit van het Killington skigebied in de begindagen, maar wist altijd dat ze wilden proberen om in het westen te skiën.

“We gingen in de vroege jaren 1970 naar Aspen en ik dacht dat ik in de hemel was beland. Ik noemde de sneeuw in Colorado altijd ‘valsspeelsneeuw’ omdat het zoveel makkelijker was om op te skiën dan het ijs in Vermont, en de kou in het oosten was belachelijk. In het westen was het een heel ander verhaal,” aldus Boris.

Bob en Gisela Boris kregen twee dochters, Prisca Boris en Kendra McKinley, en de familie groeide op met skiën en samen reizen naar nieuwe skigebieden.

“Ze namen ons overal mee naartoe omdat ze zich realiseerden dat we konden bijhouden en dat we plezierig waren,” zegt Prisca Boris. Prisca woont in Vail en Gisela verblijft bij haar dochter en schoonzoon Rick Petrillo tijdens de wintermaanden, voordat ze terugkeert naar de South Shore regio van Boston zodra de sneeuw smelt.

“We hadden elk jaar gewoon deze familie skitrips naar het westen. We gingen naar Aspen. We gingen naar Snowbird. We gingen naar Jackson. En toen we Taos eenmaal hadden ontdekt, gingen we daar elk jaar naartoe en leerden we iedereen daar kennen en hadden we echt een goede tijd,” zegt Boris. “Skiën was het enige waar mijn man echt in geïnteresseerd was. Hij moest op vakantie zijn waar wat actie was. Hij was geen goede toerist of goed in het bezoeken van musea en zo.”

De Boris-familie ging 12 jaar lang naar Taos voordat ze naar Vail kwamen. Tijdens een van de trips naar Taos bezocht de groep ook Vail terwijl ze in het westen waren.

“Bob raakte een boom tijdens het skiën in Taos en brak zijn ribben. Dus hij moest naar huis en kon niet naar Vail gaan, maar hij vertelde me dat hij wilde dat ik ernaartoe ging om het te zien, zodat we mensen hadden om voor hem te zorgen zodra hij thuiskwam, en ik ging met de groep naar Vail,” zegt Boris. “En ik vond het geweldig, en het was iets makkelijker te bereiken dan Taos.”

Bob en Gisela verkochten een plek die ze hadden gekocht in Killington en kochten een plek in Vail voor skitrips en leerden het skigebied en de stad heel goed kennen.

“Mijn moeder hield altijd van het skiën op de bulten omdat de geprepareerde pistes haar koud maakten en ze zich verveelde,” zegt Prisca Boris.

“We zouden op zondag skiën in Beaver Creek en we zouden alle pistes in het Bird of Prey-gebied doen, dus veel bulten. We noemden het ‘bumpin’ at the Beav’,” zegt Boris. “We zouden met 30 mensen zijn. Het was als een Warren Miller-film elke zondag. Het was gek, ik wou echt dat ik toen wat beeldmateriaal had, want het waren allemaal bumpers, en dan de jongens die aan het draaien waren en geweldige trucs deden.”

Boris heeft in haar skicarrière veel veranderingen gezien, van veterlaarzen van leer tot het verbeteren van de gesp en haar favoriete paar ski’s waren de Head 360’s.

“Het was een metalen ski en hij was licht. Dat was de eerste ski waarop ik fatsoenlijke bochten kon maken,” aldus Boris.

Ze was ook altijd een mode-icoon op de piste. Van broeken met voetlussen en een nylon schelp, wollen truien als onderkleding, tot eenpakken en het neon-tijdperk van de jaren 80 tot de huidige mode.

Boris was dit jaar haar nieuwe uitrusting aan het testen, maar slaagde er toch in om veel te skiën. Ze skiet met de Vail Club 50, maar zegt dat de meeste van haar skivrienden 10 tot 15 jaar jonger zijn dan zij. Als ze op de pistes is, zijn mensen die haar in de stoeltjeslift ontmoeten verbaasd als ze haar leeftijd ontdekken.

“De meeste mensen zijn behoorlijk verrast omdat iedereen denkt dat ik er jonger uitzie. Er was een man die me in de lift vertelde hoe hij hier oudere mensen ziet skiën die in de 80 zijn. En mijn vriendin onderbreekt hem en zegt: ‘Nou, je zit naast zo iemand,’ en hij flip out. Hij zei: ‘Ik moet een foto met je nemen, want mijn moeder is 85!'”

Zelfs na al die jaren op de pistes, blijft het gevoel voor Boris fris.

“Ik voel altijd dat ik onmogelijk 88 jaar oud kan zijn en dit kan doen. Het is het beste, ik voel me weer een klein kind, dat is zeker,” zegt Boris. Hoewel Bob in 2014 is overleden, zijn er nog steeds drie generaties op de pistes. Kendra McKinley’s tienerdochter Maeve McKinley vergezelt de familie op skitrips.

Een FAQ-sectie gebaseerd op de belangrijkste onderwerpen en informatie gepresenteerd in het artikel:

1. Wie is Gisela Boris?
Gisela Boris is een tachtigjarige vrouw die nog steeds elk jaar gaat skiën op Vail Mountain. Ze begon met skiën in de jaren 1950 op een skigebied genaamd “Suicide Six” in Vermont.

2. Met wie ging Gisela Boris skiën voordat ze haar man ontmoette?
Gisela Boris ging skiën met vrienden voordat ze haar man Bob Boris ontmoette.

3. Welk skigebied in het westen vond Gisela Boris geweldig?
Gisela Boris vond het skigebied Aspen in Colorado geweldig. Ze beschouwde de sneeuw daar als “valsspeelsneeuw” omdat het veel gemakkelijker was om op te skiën dan het ijs in Vermont en de kou in het oosten.

4. Welke skigebieden bezocht de Boris-familie regelmatig?
De Boris-familie ging regelmatig naar skigebieden zoals Aspen, Snowbird, Jackson en Taos.

5. Waarom besloten Bob en Gisela Boris naar Vail te verhuizen?
Bob en Gisela Boris verkochten een plek die ze in Killington hadden gekocht en kochten een plek in Vail. Ze vonden Vail gemakkelijker te bereiken dan Taos en werden verliefd op het skigebied en de stad.

6. Wat was het favoriete skigebied van Gisela Boris?
Gisela Boris hield van skiën op de bulten bij Beaver Creek. Ze en haar groep noemden het “bumpin’ at the Beav” en genoten van de uitdagende afdalingen.

7. Welke ski’s waren het favoriete paar van Gisela Boris?
Gisela Boris was dol op haar paar Head 360’s. Het waren metalen ski’s die licht waren en haar hielpen fatsoenlijke bochten te maken.

8. Wordt Gisela Boris vaak jonger geschat dan ze werkelijk is?
Ja, mensen zijn vaak verrast als ze ontdekken dat Gisela Boris 88 jaar oud is. Mensen denken dat ze er jonger uitziet en ze is vaak het onderwerp van verbazing op de piste.

Belangrijke termen en jargon:

– Skigebied: een specifieke locatie waar skiën mogelijk is en faciliteiten voor wintersporters zijn.
– Vail Mountain: een skigebied in Colorado, Verenigde Staten.
– Skiën: het glijden of glijden op sneeuw of ijs met behulp van ski’s.
– Warren Miller-film: films over wintersport en skiën, vernoemd naar de Amerikaanse filmmaker Warren Miller.

Suggesties voor gerelateerde links:
Vail Mountain-website
Aspen Snowmass-website
Snowbird Ski Resort-website
Jackson Hole Mountain Resort-website
Taos Ski Valley-website