Hoger onderwijs op CMC is een springplank voor elite-atleten

Veel succesvolle skiërs zijn afgewezen door Division 1 universiteiten voordat ze zich aansloten bij het alpineski-team van het Colorado Mountain College (CMC) in Steamboat Springs. Maar de ervaring bij CMC heeft zich bewezen als veel meer dan een troostprijs. Het stelt studenten van alle achtergronden in staat om na het opbouwen van hun academische en competitieve vaardigheden bij CMC over te stappen naar andere universiteiten.

Een voorbeeld hiervan is tweedejaars CMC-student Nicola Rountree-Williams, die dit najaar niet alleen werd geaccepteerd op de Universiteit van Denver, maar ook de hoogste studiebeurs kreeg aangeboden voor transferstudenten.

Rountree-Williams beschrijft het vrouwen alpineski-team van DU als “fantastisch” en volgens haar zijn ze op vele manieren het sterkste team in de Verenigde Staten.

De in Vail Valley geboren skiër begon bij CMC na een paar jaar te hebben deelgenomen aan het U.S. Ski Team. Ze werd twee jaar geleden afgewezen door DU toen ze zich daar aanmeldde, omdat ze toen nog niet het volledige middelbare schoolprogramma had voltooid en alleen haar GED had behaald.

Maar na twee jaar bij CMC voelt Rountree-Williams zich nu opnieuw opgebouwd en zeer zelfverzekerd. Ze stond op de president’s list in haar eerste jaar en op de dean’s list dit jaar, en ze zal Psychologie gaan studeren aan DU met een GPA van 3.99. Op het gebied van skiën heeft ze haar doel van consistentie en meer bereikt. Ze behaalde talloze top vijf plaatsen in slalom en reuzenslalom op het universitaire circuit en won verschillende competitieve FIS-races, waaronder de beruchte Holiday Classic slalom van dit seizoen op Howelsen Hill. Ze is CMC Head Coach Scott Tanner dankbaar voor zijn hulp bij het “deconstrueren” van haar benadering van het racen en ze zegt dat haar ervaring bij CMC haar toekomst heeft gered.

Ook mede-tweedejaars Isaac Mozen heeft een vergelijkbare reis bij CMC doorgemaakt. De Californische skiër begon op 21-jarige leeftijd aan CMC na een academische pauze van drie jaar.

“Op de middelbare school had ik niet de beste cijfers. Ik stond onder academisch toezicht. Gaan studeren aan CMC was de perfecte gelegenheid om rustig weer te wennen aan school en toch te kunnen blijven skiën, want CMC Steamboat biedt de beste college-training. Het team is geweldig. Het hebben van geweldige mensen om je heen met vergelijkbare doelen verhoogt de teamgeest en helpt me om mijn doel te bereiken. Het doel is om over te stappen naar een D1-school”, zegt Mozen.

Nu hij voor het eerst in zijn leven heeft ontdekt dat hij een goede student is, heeft Mozen alleen maar goede cijfers gehaald bij CMC en stond hij zowel op de president’s als de dean’s list. Ondanks een rugblessure afgelopen winter heeft hij dit universitaire seizoen afgesloten met enkele van zijn beste resultaten: hij eindigde als 23e in de reuzenslalom en als 20e in de slalom bij de laatste race in Big Sky, Montana. Volgend najaar zal hij naar de Universiteit van Nevada in Reno gaan, waar onlangs het D1 Alpine Team nieuw leven is ingeblazen. Hij zal een opleiding volgen in Economie, Financiën of Internationale Betrekkingen.

Hoewel CMC vierjarige opleidingsprogramma’s aanbiedt, moedigen de collegeleiders student-atleten ten zeerste aan om hun tijd bij CMC te gebruiken als opstap naar grotere en meer competitieve universiteiten.

Eerdere succesverhalen van transfers zijn onder andere Ainsley Proffit, die een jaar lang CMC bezocht voordat ze overstapte naar de Universiteit van Alaska, waar ze dit seizoen all-American werd. Will Cashmore kan ook overstappen naar UAA nadat hij bij CMC zijn skivaardigheden en schoolwerk heeft verbeterd. Nick Unkovskoy is ook overgestapt van CMC naar het prestigieuze programma van Middlebury College. Jack Reich heeft zijn racetalent herontdekt bij CMC en is vervolgens overgestapt naar de Universiteit van Colorado Boulder, waar hij een brief kreeg en deel uitmaakte van het National Collegiate All-Academic Ski Team.

CMC omarmt de uitdaging en biedt een unieke leeromgeving aan studenten, vooral aan ski-atleten die vaak uit een elite ski-achtergrond komen. Hoewel de academische uitdaging in het begin beangstigend kan zijn, biedt CMC veel ondersteuning en de studenten ontdekken al snel dat ze uitblinken in alle aspecten van hun leven. Coach Tanner helpt deze atleten met levensvaardigheden en planning, omdat hij begrijpt dat niemand zijn hele leven blijft skiën. Het is belangrijk voor de atleten om een stevige basis te hebben voor hun toekomst en sommigen zullen dat pad vinden door over te stappen naar bekende D1-programma’s. CMC is trots op de groei en het succes van hun studenten, ongeacht waar hun traject hen naartoe brengt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is het Colorado Mountain College (CMC) in Steamboat Springs?
Het Colorado Mountain College (CMC) in Steamboat Springs is een instituut voor hoger onderwijs dat studenten van alle achtergronden de mogelijkheid biedt om academische en competitieve vaardigheden op te bouwen.

2. Hoe heeft het CMC succesvolle skiërs geholpen die waren afgewezen door Division 1 universiteiten?
CMC heeft succesvolle skiërs geholpen door hen de mogelijkheid te bieden om na het opbouwen van hun vaardigheden bij CMC over te stappen naar andere universiteiten.

3. Welke student is een voorbeeld van het succes van CMC?
Nicola Rountree-Williams, een tweedejaars CMC-student, werd geaccepteerd op de Universiteit van Denver en ontving de hoogste studiebeurs voor transferstudenten.

4. Wat is de ervaring van Rountree-Williams met het vrouwen alpineski-team van DU?
Rountree-Williams beschrijft het vrouwen alpineski-team van DU als “fantastisch” en vindt dat ze op vele manieren het sterkste team in de Verenigde Staten zijn.

5. Welke rol heeft CMC gespeeld in Rountree-Williams’ succes?
CMC heeft Rountree-Williams geholpen bij het opbouwen van haar academische en competitieve vaardigheden, en ze is dankbaar voor de hulp van haar coach bij het verbeteren van haar benadering van het racen.

6. Wie is Isaac Mozen en welke reis heeft hij bij CMC doorgemaakt?
Isaac Mozen is een tweedejaars CMC-student uit Californië die na een academische pauze van drie jaar aan CMC begon. Hij heeft ontdekt dat hij een goede student is en zal volgend jaar naar de Universiteit van Nevada in Reno gaan.

7. Welke succesverhalen zijn er van eerdere transfers van CMC?
Enkele succesverhalen van eerdere transfers van CMC zijn onder andere Ainsley Proffit, Will Cashmore, Nick Unkovskoy en Jack Reich, die allen hun vaardigheden en academische prestaties hebben verbeterd bij CMC voordat ze overstapten naar andere universiteiten.

8. Wat moedigt CMC student-atleten aan te doen?
CMC moedigt student-atleten sterk aan om hun tijd bij CMC te gebruiken als opstap naar grotere en meer competitieve universiteiten.

9. Wat biedt CMC aan ski-atleten?
CMC biedt een unieke leeromgeving aan ski-atleten, waar ze academische uitdagingen kunnen aangaan en ondersteuning krijgen om uit te blinken in alle aspecten van hun leven.

10. Wat is belangrijk voor de toekomst van deze atleten volgens coach Tanner?
Volgens coach Tanner is het belangrijk voor de toekomst van deze atleten om een stevige basis te hebben, aangezien skiën niet hun hele leven zal duren. Sommigen zullen hun pad vinden door over te stappen naar bekende D1-programma’s.

Gerelateerde links:
Colorado Mountain College
University of Denver
University of Nevada, Reno
University of Alaska
Middlebury College
University of Colorado Boulder